DOC melkprijs in vrije val: 26,61

De voorschotmelkprijs van DOC is weer fors naar beneden bijgesteld. De melkprijs daalt met 4 euro en komt daarmee op 26,61 per 100 kilo melk. Dit is een verschil van 19,10 euro per 100 kilo melk in vergelijking met de voorschotmelkprijs van december 2013.

Deel dit topic

Reacties

zuivelarbeider
2015 verwachting veel melk.
Handel lijkt slecht.
Alleen maar verliezers.
Maar hopen dat de 2e helft 2015 goed gaat?
+1
cs-agrar
Dan moet er óf een sterke vraagtoename komen vanuit een hoek waar het ook betaald kan worden, of een sterke produktieafname. Dat laatste zal voor sommigen minder prettig zijn.
avondrood
Poetin zal na lang de poot stijf te houden toch een keer de grens open stellen zodat onze goede produkten daar naartoe geexporteerd kan worden. Deze markt zijn wij helaas kwijt geworden.
Cornelis
@avondroodZonder boycot zou er ook heel weinig meer die kant op gaan. De roebel staat zo slecht dat er na omrekening veel te weinig overblijft nu.
avondrood
@Cornelis
Ook daar zal de economie weer aantrekken zoals poetin voorspeld. Zei poetin gister. Inderdaad het is nu niet best met de roebel. Maar net als hier zal er een herstel komen. De crisis hier zal ook nog wel een half jaartje duren. Daarna zal het beter worden. Zoals de wijze heren voorspellen.
+1
Hansel
@avondrood
Poetin zei in zijn toespraak gisteren, temminste dacht ik, dat het nog wel een paar jaar zou duren voor alles weer op orde is.
+2
cs-agrar
@Hansel
Zulke grappen als wat daar gebeurd kan je nooit snel recht breien. Betekend dus ook dat door de geldontwaarding aldaar, westerse produkten brandduur zijn, en dus op weinig afname kunnen rekenen.
+1
Frans1
Quote:
@Cornelis: De roebel staat zo slecht dat er na omrekening veel te weinig overblijft nu.

Dat klopt alleen als je een contract in Roebels zou hebben tegen de waarde van voor de boycot
gezienus
@Frans1 wordt vast niet in roebels gehandeld ??
Cornelis
@Frans1Stel je wilt dat je kilo kaas 10 euro opbrengt. Dan moeten daar op dit moment heel veel roebels voor worden neergeteld, dan wordt die kaas voor de Rus wel heel duur.
pieta
@Cornelis
Kan met de huidige kaasprijs nog wel iets meevallen. 😄
Frans1
Quote:
@Cornelis: Dan moeten daar op dit moment heel veel roebels voor worden neergeteld, dan wordt die kaas voor de Rus wel heel duur

Dat klopt,maar dat is wat anders dan je hierboven stelt
+2
George
Quote:
@Hansel: Poetin zei in zijn toespraak gisteren, temminste dacht ik, dat het

Kon je hem wel goed verstaan?
+2
pieter p
Met zulke prijzen krijg je op lange termijn automatisch een produktieafname.
+1
pa
In 2015 gaan we LOS. Ja dat klopt :van de spaarcentjes.
+1
Clooney
Voordeel is wel dat komende half jaar minder gemolken zal worden en nu veel koeien naar de slacht gaan, anders was de klap over ruim een half jaar veel groter. En ruilhandel met Rusland zou een super oplossing zijn, Russen kunnen toch niet zonder onze zuivel en kaas.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Clooney: En ruilhandel met Rusland zou een super oplossing zijn, Russen kunnen toch niet zonder onze zuivel en kaas.

Die Russsen hebben 200 Nederlanders en nog 100 buitenlanders vermoord met hun aanslag op MH17, hebben een heel eiland (De Krim) ingepikt. Het is niet voor niets dat er sancties zijn, om maar gewoon te doen of er niets aan de hand is vind ik ook nergens op slaan. Die sancties vind ik heel terecht. Die Russen hebben hoogstens het laatste zetje gegeven aan de instorting van de melkprijs, anders was het ook wel gekomen, er is, ook met Rusland, gewooon veel teveel melk op het moment. Dan krijg je te maken met eenvoudige economie, wat politiek en wat speculanten, en gaat de zaak naar beneden. Vraag maar aan de Oliesjeiks hoe dat werkt.
Clooney
Russen? Poetin met zijn regime bedoel je??
jan is hobbyboer
Quote:
@Clooney: Russen? Poetin met zijn regime bedoel je??

Dat corrupte zooitje heeft heus wel de meeste handel in handen, harde valuta zijn ze allemaal dol op. Maar met beetje nationalistische retoriek hou je lege magen niet heel lang stil. Daarom slaat Putin nu ook wild om zich heen. Spannende tijden, een gek in het nauw met kernwapens. En daar wil jij vrolijk handel mee gaan drijven. Dat vind ik nou opportunisme, alles voor de knikkers.
Clooney
@jan is hobbyboer
Als wij geen handel drijven met zulke landen dan doen andere het wel voor ons. Doe ook liever geen zaken met een dictator, maar in landen waar geen duidelijk regime meer is heerst nog veel meer onrust en corruptie.
+1
diezel
Quote:
@jan is hobbyboer: En daar wil jij vrolijk handel mee gaan drijven. Dat vind ik nou opportunisme, alles voor de knikkers

Dat moet je ook ballen hebben en China natuurlijk helemaal op de short-list zetten. Wat bezetten die allemaal en hoe is het daar met de mensenrechten gesteld? Dan is het in Rusland dus gewoon democratie! 😄
+1
pieta
@jan is hobbyboer
Daar moet je nu juist handel mee willen drijven om ze rustig te krijgen. Zo werkt het ook met ontwikkelingshulp. Ze stellen hier te veel eisen aan ontwikkelingshulp. Gevolg, de BRIC-landen bieden ontwikkelingshulp aan met weinig voorwaarden. Zo hebben ze ook wat "dictators" van de zetel gegooid. En nu hebben we de IS. Geweldig. Dat is vooruitgang.
3 speen
En toch eten ze nu ook
Clooney
Over een half jaar kan alles weer totaal anders liggen.
meelezer
Inderdaad anders. Maar of dat betekent dat het voor de melkprijs een verbetering of verslechtering betekent kan ik op dit moment jou niet vertellen en jij mij niet.

"Pieker niet te veel, het komt toch anders"
oldhuus
Ik hoorde dit jaar al 180 boeren weg bij DOC. De melkrijder (FC) had al nieuwe collega's DOC was ze niet meer nodig.
de hoef
In 2009 wilden ze hier allemaal naar doc
hoe snel kan het gaan
aan lopers heb je toch niets
david2
@de hoef
die toen naar doc gingen zoeken nu hun geluk bij A-ware, meer dan 100 miljoen liter weg bij DOC , hoeven ze die kaas in ieder geval niet voor een rot beetje te verkopen....
Kenijor
@de hoef
Waarom heb je niets aan lopers,
Als er veel mensen weggaan, is dat een teken dat je het niet goed doet.
Een signaal voor de directie dat ze beter hun best moeten doen.
cjw73
@david2
de meeste hier in de buurt die naar AWARE gaan zijn allemaal ex NESTLE boeren die toen naar DOC moesten omdat er geen keuze was
MTSTAMMINGA
@cjw73
Keuze was er wel,maar intree geld wouden ze niet betalen

Wij gaan na DOC zei de buurman toen,want strak gaat DOC wel samen met jullie
+6
jan is hobbyboer
Quote:
@Kenijor: Waarom heb je niets aan lopers,

De meeste lopers zijn alleen loyaal aan hun korte termijn portemonnee. Een zuivelbedrijf en een melkveebedrijf zijn langjarige projectjes. Wat maakt het uit of het een jaartje wat meer of minder gaat. Lopers komen snel, en gaan snel, die zijn altijd ontevreden of het nu de melkfabriek, voerboer, dierenarts, loonwerker of wie dan ook is, het is altijd gezeur met die lui. Ik zou ze liever niet als klant hebben, ze kosten onevenredig veel tijd.

Daarom was CRV ook altijd zo blij met KI Samen en KI Kampen, al die ontevreden klojo's konden daar mooi naar toe en dan schoppen tegen CRV.
storm
@jan is hobbyboerhier ben ik het roerend mee eens!
Kenijor
@jan is hobbyboer
Onzin, ik vind, dat je daar zaken mee moet doen wat het beste voor jou is.
de hoef
@Kenijorsoms zit het mee soms zit het tegen
wat koop je er voor als de fabriek nog maar half vol is
oldhuus
@jan is hobbyboer
Die lopers waren altijd de grootste klagers bij FC, eerst vanwege de melkprijs die was aardig hoger bij DOC, kwantumtoeslag, en die oprotpremie of hoe heet dat was nog wel een heel bedrag. Toen FC met dat weidegang gedoe kwam zijn er ook nog een aantal overgestapt.
oldhuus
@de hoef
Ze hebben ook nog een oude fabriek midden in het dorp, die zouden ze nog gaan vernieuwen, denk dat de gemeente er ook wel belang bij heeft.
+1
cs-agrar
@de hoef
als fabriek nog maar halfvol is, mogen ze zeker wel eens achter de oren krabben
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@oldhuus: Toen FC met dat weidegang gedoe kwam zijn er ook nog een aantal overgestapt.

Dan zijn ze nu wel helemaal in hun element. Bij DOC heb je pas recht van klagen. Waardeloos productenmix en daarbij een waardeloze melkprijs. Dan ben je mooi in de aap gelogeerd. Bulk leveren in een overvolle melkmarkt.
cjw73
@MTSTAMMINGA
bij wie was er dan toen keuze? friesland foods wou toen geen klanten hebben
MTSTAMMINGA
@cjw73
Toen Nestel zou ophouden
Heeft mijn ene buurman Regioraadsleed toen ,gezegt tegen mijn andere buurman Kom maar bij ons koop je maar in
Even later kon dat niet meer klopt

Komt zo nu dan nog weleens 1 binnen op een slimme correct manier
Kenijor
@oldhuus
Als niemand zijn bek open trekt, denkt de directie dat ze achterover kunnen zitten. Je moet altijd scherp blijven, zeker als je iemand anders vertegenwoordigd.

Die saaie leden die altijd hun kop houden die blijven gewoon zitten, (de een kan niet zonder de ander.) profiteren net zo hard of nog meer als de critische leden zelf. Want de een haalt de hete kolen uit t vuur voor degene die t niet durven.
merolie
Makkelijk praten als je bij rfc zit paar jaar 3a4 ct minder is echt wel veel hoor
cowboy72
Die nieuwe auto s voor directie van doc kan alleen maar betaalt worden door heel goedkope melk in te slaan en kaar tegen nomale prijs verkopen ,
maar waarom maken ze er dan geen babyvoeding van die is er te kort. bij jumbo winkels zijn de schappen van campina friesland ook heel vaak leeg toch wel raar hoor

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , doc en voorschotmelkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0