Alterra: Doelstelling Convenant Weidegang mislukt

Ben benieuwd wat voor cijfers het Convenant Weidegang vanmiddag presenteert:

In 2020 zijn er in Nederland ongeveer 1,6 miljoen melkkoeien op zo'n 14.500 bedrijven. Van die koeien staat dan nog maar iets meer dan de helft (57 procent) in de wei. Omdat het beeld van Nederland sterk verbonden is met koeien, maar er steeds minder van buiten staan, is dat een aanslag op het cultuurlandschap.

Tussen 2015 en 2020 gaat het aantal koeien in de wei jaarlijks afnemen. Dit staat in een rapport van Alterra Wageningen UR, dat vandaag in Rotterdam wordt gepresenteerd door Milieudefensie. Nu staat 65 procent van de koeien nog maar buiten, drie jaar geleden was dat nog 72 procent, blijkt uit het rapport van Alterra.

Deel dit topic

Reacties

+1
arjan_kok
Dat rapport van alterra /milieudefensie is koffiedik kijkerij, is nu gewoon verzonnen om de huidige discussie over amvb melkveewet te beïnvloeden, het houd totaal geen rekening met de toegenomen rendementen van weidegang middels de weidegang premie, Let maar op weidegang gaat weer toenemen vooral als de melkprijs onder druk blijft staan, krijg je hier te lande steeds meer Ierse \nieuwzeelandse werkwijze
+1
jg
Een zeer ruim fosfaatoverschot per hectare toestaan en mestverwerken zal de weidegang niet stimuleren.
+4
Cornelis
De uitkomst van dit soort onderzoekjes staat op voorhand vast. Bijzonder dat Alterra zich laat inhuren voor prietpraat.
+1
ejb
De betaler van het onderzoek bepaalt de uitslag. de taak van het onderzoeksbureau is alleen een kloppende verklaring te geven door alleen die informatie te gebruiken die hen past
friesboertje
Gooi dat onderzoek maar in de prullenbak. Ik kon bij mijn fabriek op Z-net pas op 25 maart aangeven dat de koeien buiten liepen, met max een week terug. 11 maart liepen ze al buiten.
+2
aukevd
63 partijen gaan helpen de boer zijn koeien in de wei te houden? Bij 180 dagen weiden hoeven ze ieder maar 3 dagen te komen koeien ophalen. Dat moet toch kunnen?
+1
arjan_kok
Als een doelstelling niet wordt gehaald moet je meestal concluderen dat je teveel verwacht hebt
pieta
Was het maar zo makkelijk. 😄
arjan_kok
Heb zelf ook doelstelling ;in 2016 weer volledig weidegang, volgend jaar nogmaals oefenen en laatste koeien aanleren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , milieudefensie , wageningen-ur en weidegang geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0