Osnabrucker stamboekje en CRV gaan samenwerken.................

Het cijfermatig piepkleine OHG en CRV gaan samenwerken en stieren uitwisselen eventueel, wellicht kunnen er dan ook USA Alta/Crv stiertjes die kant op.
(MUIS GEEFT ZICH OVER AAN OLIFANT)
trouwens Dr Gustav Wilke de oud directeur was een van europa's holstein pioniers destijds...........zijn neven Niermann (nog steeds toonaangevende fokkers) fokten destijds Sheikdochter MODISTIN, in Hamm voor ca 20.000 DM aangekocht door een Fries Vurens Syndikaat en suksesvol als embryoproducente met zelf prima cijfers........
iemand die destijds naar de osnabrucker schwarzbunttage ging was in veler ogen een landverrader;
ik kan me nog de enorme ophef herinneren toen de gevestigde Noordhollandse veefokkers Stern gingen inzetten

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Hier oude brombeer probeer dit maar eens :
ejb
veeteelt.nl/Fokkerij/nieuws/…

misschien moet de oude brombeer het stuk nog eens lezen.

ze gaan genetische profielen uitwisselen geen stieren

blijkbaar is genomics nog zo onbetrouwbaar dat ze bij elkaar in de keuken moeten gaan kijken hoe het komt dat een stier onderzocht in Nederland een andere fokwaarde krijgt dan dezelfde stier maar dan in Duitsland onderzocht
jan is hobbyboer
Het zit noordhollander allemaal wel hoog. Natuurlijk hou je het als klein stamboekje niet vol tegen het grote geld. Dan kun je kiezen voor een eigenwijze koers, zoals bijv. KI Samen, of gewoon samenwerken met een grotere speler, zoals voorheen ook bijv. KI Kampen al gedan heeft.

Trouwens dat OHG heeft op het moment meer invloed op het wereldwijde Holstein ras dan CRV, zij hadden toevallig Ramos, stier van nix, maar met fantastische gezondheidsfokwaarden, dus erg populair. Komt nog wel eens voor in afstammingen van koeien/stieren. CRV stieren zie je nergens behalve in NL.
Farmer_
Quote:
@jan is hobbyboer: zij hadden toevallig Ramos, stier van nix

Waren beste koeien, maar had alleen een gen defect waar ze later pas achter kwamen, ze stoten de dracht af in de 2-3de maand, daarom zijn ze hier afgevoerd, kreeg ze niet meer dragend.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's crv , holstein , fokkers en samenwerken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1