Goede ondernemer heeft tijd over

Een goede ondernemer heeft het niet te druk en tijd om na te denken over de bedrijfsprocessen. Het uitdenken van deze bedrijfsprocessen is belangrijk. Daar ligt het rendement.

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Oei.......
+1
Farmer_
Moeten we onze namen maar veranderen in hobbyboer1, 2 ,... 😄
+2
storm
Niks bijzonders, ik heb zelfs tijd over om hier actief te zijn????
Druk
Zijn preek was enige jaren geleden toch wat anders, waait dus met alle winden mee 😞
+5
storm
Hij valt voor mij in dezelfde categorie als die Lubbert van Dellen van Accon en die geflipte Jan-Cees vogelaar.
Het zijn goede sprekers en ze lullen zoals het hen uitkomt en bij een ander scenario hebben ze wel weer een ander verhaal.
Staatsgevaarlijk en we geven ze nog een podium ook!!
+1
matt
Quote:
@storm: Staatsgevaarlijk

Niet te veel eer geven 😃
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@MelkveeNL: Het uitdenken van deze bedrijfsprocessen is belangrijk.

En alles wat ik bedenk om te doen kost weer tijd 😞
Nico96
Een vicieuse cirkel
de hoef
Quote:
@MTSTAMMINGA: En alles wat ik bedenk om te doen kost weer tijd

als ik na ga denken heb ik geen tijd meer om te prikken hier .
+2
koeman
@de hoef: ik vond je bijdrages altijd wel waardevol, maar nu blijkt dat je zonder na te denken hier aan het prikken bent....;-)
paul1
Een echte ondernemer is 24/7 druk in de weer, dus ben ik niet echt een ondernemer.
+4
jan is hobbyboer
Ik weet niet wat onze vriend nu allemaal weer bedacht heeft, met lullen valt meer te verdienen dan met boeren maar ik lees in het stukje:

De break-even melkprijs is sinds het ‘rampjaar’ 2009 verhoogd van 30 naar 40 cent per kilo melk.”

In ben niet zo in die technische termen, maar met break even zie ik de grens tussen verdienen en niet verdienen. Als die op een melkprijs van 40 cent per kilo ligt praten we toch nergens meer over. Dan is het toch gewoon wachten totdat de bank zegt dat het genoeg is geweest. De melkprijs gaat de komende 5 jaar echt niet gemiddeld 40 cent zijn. Zou mooi zijn, dan kon ik zelfs leven van mij 20 koetjes. Wat een onzin weer
+4
de hoef
Quote:
@jan is hobbyboer: 20 koetjes. Wat een onzin weer

ben jij nu al naar 20 gegroeid ,vorige week had je er nog 8 .
met verdubbelen bedoelen ze in een jaar .niet binnen een week jan
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: ben jij nu al naar 20 gegroeid ,vorige week had je er nog 8 .

Ik heb goed naar de boer geluisterd, Je moet bedrijfsplannen maken, ik zie het dus ook groot, komende zomer heb ik er al 20 waarschijnlijk, mede omdat ik niet van een aantal vaarzen af kan komen 😄. Geen hond wil er nog een normale prijs voor betalen, dus nu eerst maar even insemineren en kalven, dan zien we komende zomer wel weer verder.

Ik ben eingelijk flink gekrompen de laatste tijd, in september had ik nog 45 stuks vee, veelal jongvee, rondlopen, nu in totaal nog maar 30, waarvan de meeste komende maanden kalven. Veel vervanging verwacht ik niet de komende jaren, met bijna alleen maar vaarzen aan de melk.
de hoef
Quote:
@jan is hobbyboer: met bijna alleen maar vaarzen aan de melk.

zonder jeugd geen toekomst jan
jan is hobbyboer
Quote:
@de hoef: zonder jeugd geen toekomst jan

Aan die toekomst van mij daar twijfelen wel meer hier op het forum aan. Ik heb nog wel wat kalveren pinkjes, komende zomer kalven er 4 die mogen blijven (en 4 van die overblijvers) en voor het jaar erna heb ik er alweer 5. Meer dan genoeg denk ik. Komende 2 maanden groei ik van 4 naar 8 (nu) naar 17 😄.
de hoef
@jan is hobbyboer
ik bedoelde met vaarzen heb je toekomst jan
+1
George
Afgerond is het 40 centjes Jan 😄 , volgens dit artikel is de gemiddelde kostprijs 38 cent.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@George: fgerond is het 40 centjes Jan , volgens dit artikel is de gemiddelde kostprijs 38 cent

Ik had alleen het verhaaltje op de link gelezen, boerderij is er allang uitgegaan. Maar goed voor 38 geld natuurlijk precies hetzelfde. Bel de bank maar vast hoe we de aftocht gaan regelen. Of zij alvast een melker willen regelen, dat jij volgende week in het dorp gaat wonen. Dat heeft toch nix geen nut, op zo'n manier doormodderen, je leeft maar 1x.
+1
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Al zoveel tijd over jan dat je filmpjes aan het maken bent 😉

dumpert.nl/mediabase/6627356/…
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@mlkvhoudr: Al zoveel tijd over jan dat je filmpjes aan het maken bent ;)

Ik heb geen trekker, een ander accent, en ik heb niet zoveel haar 😄, en de kleur van het resterend haar ziet er ook wat anders uit, dus blijkbaar zijn er nog hobbyboeren met nog meer tijd.
matt
Om jaren met een lagere melkprijs op te vangen, is het volgens De Boer belangrijk om buffer in te bouwen. „Veel veehouders hebben afgelopen jaar geïnvesteerd vanaf de rekening courant. De vraag is wat is voor je gemoedstoestand beter, investeren door goedkoop hypothecair geld te lenen bij de bank en wat geld bufferen, of investeren vanaf rekening courant en bij de bank aankloppen als het krap wordt.”

wat een gezever zeg 😞
oldhuus
Gemoedstoestand??
+1
pieta
Ja, we investeren volop vanaf de rekening-courant omdat we een kostprijs van 38 cent hebben en net 40 beuren. Wat een lulkoek. 😄
+7
oldhuus
De boekhouder (cijfers die spreken ) zei; ik was geen ondernemer, moest wat aan gebeuren, andere boekhouder probleem opgelost 😄
+1
hofmiddelburg
Ik heb tijd over om te werken.
Zo heb heb ik een goede reden om de papierrotzooi uit te stellen.
ricardo
Als ik hier zie wat er er word nagedacht over bedrijfs processen, zit het met het verhaal van Andries Jan wel goed, als jullie van het geen jullie prikken thuis ook wat in de praktijk toepassen 😄
friese koemelker
Ik bedenkalleen maar ideen om het gemakkelijker,lichter en sneller te krijgen en dat gebeurt altijd tijdens het melken dan staat verstand toch op nul.
magerehein
Banken financierden voor 2008 graag op de rekening courant.Vooral op een negatieve rekening courant.....zulke fijne rente percentages....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rendement geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN