Illustratie van: g-g

Harm Albring wint Topkuil 2014

Harm Albring uit Drouwenermond in Drenthe maakte dit seizoen de beste voorjaarskuil. De jury van de wedstrijd Topkuil maakte dat vandaag bekend tijdens het Topkuilevenement in het BioScience Center in Lelystad.

Deel dit topic

Reacties

kroonfir
Harm en Karin van harte gefeliciteerd.
Todi
Kroonfir ook fir in de koeien?
cs-agrar
Ja
+1
brabo
@cs-agrar
bij zo'n beste kuil zou je toch geen fir meer nodig hebben
cs-agrar
@brabo
nou ja, dat heb je eigenlijk altijd nodig. Betere benutting van aangeboden voeder, en dat bij zo'n beste kuil, dan gaat het helemaal hard!
cs-agrar
Fam Albring, van harte! We komen eerdaags wel (weer eens) kennis opdoen 😉
arjan_kok
Mooi verzorgde dag,terechte winnaar zullen we nog wel meer van lezen, het eten was echt voor boeren 5 soorten stamppot, dikke worsten en grote gehakt ballen met smulstroop, op de kleine brood bordjes werden grote hopen gemaakt, veel aandacht voor de bodem en de bemesting in de lezingen en de vragen, de workshops gingen niet door vanwege salmonellabesmetting, jammer, aan het einde kreeg iedereen een tas met presentje en dat vond ik de grootste verrassing daarin het boek krachtige kruisingen, agrio bedankt
+1
jan w
Quote:
@arjan_kok: vanwege salmonellabesmetting

Vanwege een "mogelijke" salmonella besmetting.

Op hoe een grote groep ze wel niet hadden gerekend, weet ik niet, maar we hadden volgens mij ook allemaal nog wel een porti stampot mee naar huis kunnen krijgen.

Er waren natuurlijk een hele groep winnaars, alle boeren die een 10 hadden voor de kuil hebben toch een mooie en goede prestatie geleverd. Deelnemers gefeliciteerd. Maar ook de bedrijven die de topkuil mogelijk hebben gemaakt verdienen een pluim. Hoop alleen nog dat we ook de presentatie's of de belangrijkste punten daaruit nog krijgen.

Met het oog ook op richting kringloopwijzer, was het een leerzame dag.
+1
Richard1
Inderdaad een mooie dag, overwegend goede sprekers. Het was jammer dat de rondleiding niet doorging, even kijken bij het voer geeft toch net wat extra aan zo'n dag.
Het ontbreken van iemand van BLGG was ronduit teleurstellend als je de topkuil gaat bekronen. Wellicht ook salmonella in Wageningen?
jani
Wel wat opgestoken i.d.d.en de boerenkool smaakte super! Minpuntje, als je op de uitnodiging zet om 09.45 opening en je begint pas om 10.30 uur, dan worden de laatkomers beloond......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voorjaarskuil en topkuil geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN