Ebola slaat gat in export zuivel

Ebola zorgt ervoor dat de verkoop van zuivelproducten van het Nieuw Zeelandse Fonterra naar Afrikaanse landen behoorlijk is gedaald. Wanneer de afzet naar West-Afrika helemaal stil komt te liggen kost dat de zuivelverwerker 150 miljoen euro. Dat zegt directeur van Fonterra, Theo Spierings, in een interview met televisiezender TV3.

Deel dit topic

Reacties

zuivelarbeider
Niet zo goed nieuws voor Fonterra.
Maar afwachten...
jan is hobbyboer
RFC heeft in Nigeria volgens mij ook nog een handeltje. Hoop dat Cornelis en/of Hookwood uit kunnen leggen of wij ook nog financieel last hebben van deze hype-ziekte.
hookwood
De afzet gebeurt daar veelal via handelaren die het op de markt verkopen. En op die open markten is de handel aardig teruggelopen werd gemeld op de ledenbijeenkomst. Dus ook RFC heeft er last van in de afzet aldaar.
+2
arjan_kok
Beetje flauw om zo naar de gevolgen van ebola te kijken alsof dat relevant is tov het menselijke leed
+7
jan is hobbyboer
Menselijk leed is er altijd in overvloed in Afrika, alleen zo nu en dan wordt het zichtbaar omdat er weer een hype-ziekte ontstaat. In een gebied met een paar 100 miljoen mensen zijn in een jaar ofzo 4000 doden gevallen, heel erg, maar in een gebied met veel armoede, oorlog en zeer slechte hygiene niet heel ongelooflijk veel. Ebola is niet ongelooflijk besmettelijk, enige echt vervelende aan de ziekte is dat de mortaliteit 70% is.

Nu er media aandacht is (en dus geld mee te verdienen is) is er ook binnen een jaar een vaccin. Dus als we ons in het rijke westen weer ergens voor moeten schamen is dat we ons drukker maken over zwarte piet dan over het maken van een fatsoenlijk vaccin voor deze arme menskes.
tencate
Dat ben ik voorledig met eens Jan
zuivelarbeider
Idd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's export , afrika , zuivel , fonterra en zuivelverwerker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1