DOC-voorschotprijs oktober € 32,61

Melkprijs fors meer gedaald dan de kosten, overschrijding hoger dan vorig melkjaar

DOC stelt de voorschotmelkprijs van DOC voor oktober opnieuw bij met 1,50 euro per 100 kllo melk. Daarmee komt de melkprijs uit op 32,61 euro.
Volgens de kaasproducent is dit het gevolg van de boycot van Rusland, de verminderde vraag in China als gevolg van hoge melkpoedervoorraden en de wereldijde hoge aanvoer van melk.

De vet- en eiwitprijs komt hiermee op 3,03 euro per kilo vet en 6,08 per kilo eiwit. De melkprijs is gebaseerd op de gemiddelde voorschotprijs voor een bedrijf met 800.000 kilo geleverde melk op jaarbasis met 4.20 procent vet en 3.40 procent eiwit, inclusief de gemiddelde kwantumtoeslag.

Sinds de piek in december vorig jaar, is de voorschotprijs van DOC 13,10 euro per 100 kilo gedaald. De grootste daling was in september, toen de voorschotprijs met 3,50 euro per 100 kilo naar beneden werd bijgesteld.

Aanvoer hoger
In de periode van april tot en met spetember 2014 is 52,5 proecnt van het DOC-quotum volgemolken. Vorig jaar was de aanvoer in dezelfde periode 51,9 procent. In beide percentages is de vetcorrecite meegenomen. Aan het einde van het superheffingsjaar 2013/2014 was 104,1 procent van het DOC-quotum volgemolken.

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Kun je beter wat meebetalen ,aan de weidepremie denk ik 😃
Wouter Verhoef
Met de melkprijsvergelijking doet DOC zichzelf tekort.
Zij gaan uit van 4.20% vet en 3,40% eiwit terwijl de meeste Nederlandse zuivelaars uitgaan van 4.41% vet en 3.47% eiwit.

Bij onze huidige gehalten van circa 4.60% en 3.60% is de melkprijs waar we deze maand voor melken ruim 38 cent. (incl. de verlaging van 1,5 cent per 1 oktober, incl.BTW, Ledentoeslag, Duurzaamheidstoeslag en de geprognotiseerde 2% nabetaling)

Als je ziet hoe kaas het doet op de zuivelmarkt dan vind ik dat een zeer acceptabele melkprijs en ik kan dan ook niet anders constateren dat de 'plussen' van DOC toch uit de bedrijfsvoering komen!
Druk
Met die vergelijking doen ze zichzelf tekort 😞

Die daling van de voorschotprijs van 13,1 cent zal toch wel kloppen ?

Hier weer een andere vergelijking boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
zuivelarbeider
FC melkprijs toch flink hoger. ( spreiding produkten ]
DOC heeft veel last van Rusland, en allen kaas produktie
A ware veel opstartproblemen met nieuwe fabriek.
BernieX
A ware opstartproblemen? Is er al melk in Heerenveen?
George
Tis ne veul.
+2
meelezer10
Tja george, net als de kalfvaarzen, mais, aardappelen en veehouderijprikbord.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , melk , china , melkprijs , voer , eiwit , doc , voorschotmelkprijs en aanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0