120ha. "landbouw" grond te koop.

Goede grond, voor een mooi prijsje...

nos.nl/artikel/…

De familie Poot heeft de grond die ze rond Schiphol bezit, te koop gezet middels een advertentie en een website. Voor de 121 hectare wil de familie minstens 250 miljoen euro krijgen.

Decennialang probeerden Chipshol-oprichter Jan Poot en zoon Peter landbouwgrond rond Schiphol te ontwikkelen. Er moest een nieuwe stad rond de luchthaven verrijzen. Maar ze werden tegengewerkt door Schiphol en de overheid.

Na een lange juridische strijd maakte de familie in juni bekend de handdoek in de ring te gooien. Het Financieele Dagblad schreef toen dat de grond anderhalf tot drie miljard euro zou kunnen opbrengen. Maar de vraagprijs van minstens 250 miljoen is dus veel lager.

Datacentra
Voor kopers is niet duidelijk wat ze precies met de grond kunnen. In de advertentie staat dat het grootste deel van de grond bestaat uit landbouwgrond, die wel ontwikkelingspotentieel heeft, als daar tenminste toestemming voor komt.

Op een kleiner deel van de grond mogen volgens het bestemmingsplan datacentra en bedrijven met logistieke functies gebouwd worden.

Deel dit topic

Reacties

ricardo
Als ik het goed lees wacht men op een gecombineerde bieding boven de 250 miljoen.
demelkboer
He jammer komt ik toch net een miljoen te kort 😉
+1
gezienus
Een miljoen te kort 😉

Dan bied je toch 249 mischien heb je geluk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond en grond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN