Huishan Dairy en FrieslandCampina stappen in eerste Chinese joint venture voor kindervoeding

China Huishan Dairy Holdings Company Limited (‘Huishan Dairy’) en Koninklijke Friesland Campina N.V. (FrieslandCampina) hebben een joint venture opgericht voor een volledig geïntegreerde productieketen voor kindervoeding in China. De overeenkomst, waarvoor de gesprekken in mei van dit jaar zijn gestart, is ondertekend door de CEO’s van beide bedrijven: Yang Kai namens Huishan Dairy en Cees ‘t Hart namens FrieslandCampina. Het is de eerste joint venture tussen een Chinees en een buitenlands zuivelbedrijf die in China kindervoeding gaat produceren, vermarkten en distribueren. Beide bedrijven krijgen een belang van 50 procent en blijven daarnaast de eigen activiteiten op het gebied van kindervoeding voortzetten. Als zodanig blijft Huishan haar eigen merken op de markt brengen en blijft de productie van het merk Friso exclusief in Nederland plaatsvinden. Ook blijft FrieslandCampina dit merk zelfstandig in China op de markt brengen.

De twee bedrijven zijn voornemens met de joint venture een nieuw merk kindervoeding op de Chinese markt te introduceren. Onder dit nieuwe merk wordt hoogwaardige kwaliteitskindervoeding geproduceerd, op basis van een volledig geïntegreerde keten waarbij gebruik wordt gemaakt van de hoogwaardige productieketen van Huishan en de internationale kennis en ervaring van FrieslandCampina. De joint venture wordt eigenaar van de moderne zuivelproductiefaciliteit van Huishan in Xiushui (Shenyang). De boerderijmelk wordt geleverd door de eigen melkveebedrijven van Huishan

FrieslandCampina investeert een bedrag van circa RMB 700 miljoen (EUR 90 miljoen) in een belang van 50 procent in de zuivelfabriek in Xiushui en koopt voor USD 30 miljoen (EUR 24 miljoen) aan Huishan-aandelen op de beurs van Hong Kong.
De transactie moet nog worden goedgekeurd door de plaatselijke en nationale overheidsinstanties. De formele overeenkomsten zijn onderworpen aan ontbindende voorwaarden, evenals aan andere bij
dit soort transacties gebruikelijke voorwaarden.

Bron: Melkweb Friesland-Campina -Persberichten

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , china , frieslandcampina , campina , friesland , friesland campina , dairy , boerderijmelk en zuivelbedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0