De Jerseys zijn gearriveerd op KTC Zegveld

Ben benieuwd hoe ze het op de Veenweide gaan doen, ze treffen het alleen niet met het weer vandaag.

Deel dit topic

Reacties

+1
noordhollander
Pon gaat er in Mecklenburg Vorpommern 2000 melken................zouden de ideeen van ramp dan toch op waarheid berusten????
hookwood
Hans Ramp had het niet zo raar gezien, alleen verkocht ie de verkeerde stier.....
oldhuus
Holsteins worden te groot dan moet je wat, een nieuwe stal bouwen of Jerseys d'r in.
arjankok_
Ze hebben aan boxen van 1 bij 2 meter genoeg
-1
Clooney
@arjankok_
Je kan tekleine boxen ook groter maken met een opzetstuk naar achter v/d box of de engelse boxen eruit doen enz...
Probleem opgelost..
arjan_kok
@Clooneydaarmee lost je natuurlijk de haperende lokomotion van hf wrakken met te lange poten en verkeerde draaier positie niet op, dat is waar veel veehouders tegenaan lopen,zijn ook de meest voorkomende bouwfouten bij hf met grote invloed op kruis/vruchtbaarheid, maar er zijn gelukkig ook nog goede hf stieren die een goed gebouwde koe fokken, vooral die met aAa code 156 (of in andere volgorde) is simpel systeem om goede paring te maken want de meeste veehouders hebben nu eenmaal niet de kennis van bv jos knoef
Clooney
@arjan_kok
jij doet net dat je op heel de wereld maar een paar HF stieren hebt en dat er geen bedrijven zijn waar wel mooie uniforme dieren rondlopen. Aan yerseys beginnen is een groot fiasco, dubbeldoel is dan nog veel beter, heb je wat over met de slacht en een kalf wat goed verkoopbaar is.
arjan_kok
@Clooneyje vergis je als je denkt dat ik persoonlijk wat in jerseys ziet, hebben inderdaad ook nadelen zoals lage eiwit productie en omzet&aanwas, maar dat is nu juist voor een proefboerderij een interessante vraag of daar genoeg voordelen tegenover staan, voor mijn eigen bedrijf kies ik voor de methode zoals onlangs in melkvee magazine van Jack houbraken, alleen heb ik nog lang niet bereikt waar hij al van profiteert
arjan_kok
Voor meer informatie zie nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…
Greetje
Wij hebben in 1998 10 yersey rietjes van Hans Ramp gekocht, daar hebben we 1 100.000 liter koe aan over gehouden.
Voor de rest waren de uiervorm en uiergezondheid bar en boos van de in totaal 3 koeien die we aan de melk hebben gekregen.
Maar dit is natuurlijk geen representatief beeld, in de yerseyfokkerij is het hard gegaan heb ik onlangs op een 100% yersey bedrijf gezien.
Komen de dieren uut denemarken ??? Wat koste ze als je ze hier hebt ???
+3
arjankok_
Zijn geimporteerd uit denemarken, we hebben ze om presies te zijn 11 dgn geleden besteld, onze tussenpersoon is een wk geleden wezen selecteren, uiteindelijk bleken er van de 50 4 gust ik denk van de jongste lichting , de eerste kalven begin januari de laatste in april,de prijs zit tussen de 1300 & 1400euro,maar dan heb je wel dieren met hele goede stamboek afstamming, zeker de helft heeft een topper als vader en een aantal is ook nog drachtig van gesext sperma,bij het in de weide doen vanmorgen ging het gesmeerd, ze zijn rustig ,gewend aan electr afrastering en sloten zo te zien , dus duidelijk weidegewend, moet ook, kunnen ze volgend seizoen doen wat we er van verwachten
MTSTAMMINGA
En dat is weinige gras vreten en geen krachtvoer en een boel melkgeven ?
gerrie-hul
Beste arjankok Vraagje zijn het zuivere Deense jersey s of zijn ze gekruist met Amerikaanse of New Zeelandse jersey s
+1
gezienus
Vind 1300 tot 1400 veel geld voor die herten in deze tijd en dan ook nog afgemelkten om het zo te zegen
+1
Jack Rijlaarsdam
@arjankok Je lijkt er kort op te zitten in Zegveld. Weet jij iets over het verloop van de proef afgelopen winter/voorjaar met het doorzaaien van graan en/of rogge om het groeiseizoen te verlengen en zo de ruwvoeropbrengst te verhogen en mineralenefficiëntie te verbeteren. Ben erg benieuwd, maar vriend Google kan er niets over vinden.
hans m
@Jack Rijlaarsdamals iets niet gelukt is, hoor of zie je er meestal niets van. Waarschijnlijk heeft de natte winter de proef dermate beïnvloed, dat enig resultaat achterwegen is gebleven!
+1
Clooney
@gezienus
Zie meer in gewoon HF vee en dan niet al te groot van formaat. Verdien je veel meer aan en ook een stuk hogere opbrengsten voor de slacht. Wat dat vet betreft is een onzin verhaal, want je hebt ook veel minder liters per koe. Vet kan je dmv voeding genoeg aan doen.
arjan_kok
@Jack Rijlaarsdamdaar is me niets van bekend, als ik er weer is kom zal ik het vragen, overigens zit er verder niet kort op, ben als participant in de aankoop commissie beland voor de toekomstige veestapel uit persoonlijke interesse, en daar zit ik dan wel kort op maar heb en ambieer verder geen bemoeienis met de bedrijfsvoering
arjan_kok
@gerrie-hulheb gisteren beetje in de afstammingen zitten snuffelen en voorzover ik weet is het vrijwel alleen danisch jersey
gerrie-hul
@arjan_kokKijk ook even na www.kluivenmetkleijs.nl of www.gld.nl kluiven met kleijs Over jerseys gesproken Er is ook een club van jersey houders in Nederland die ook sperma van jersey stieren via een ki importeren Ik Kampen had ook een jersey stier op de kaart KLAVERKAMP
huub
@Clooney
In een systeem met veel gras, dat door de koeien zelf opgehaald moet worden, krijg je op de HF's ook geen vlees. Dan kan je beter Jersey's melken, HF's trekken dat niet.
+2
casev
Volgend jaar worden we niet meer gestraft voor het vet%, en worden jerseys's ineens een stuk intressanter.
+2
Coen
Binnen RFC is de uitbetaling van melk (met zijn vaste verhouding eiwit, vet en lactose) in het nadeel van dit soort vee
in de veehandel is dit soort vee niet erg gewild, zal zich dus laten gelden in de bedrijfseconomie met een lage O+A

maar het is een aaibaar beest, dus goed voor het imago 😄
+1
koetje 33
Is nu een tijdelijke hype met die jerseys, over een paar jaar hoor je daar geen mens meer over.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weide en jerseys geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
6
TREFWOORDEN