MELKVEEBEDRIJF IN PORTUGAL TE KOOP

Een mooie kans voor potentiële emigranten die naar het zuiden willen:

Te koop: melkveebedrijf in Portugal, 75 km van Lissabon. Productie 2,2 miljoen liter melk / jaar, vraagprijs 1 miljoen €.

als lopend bedrijf, met 200 melkkoeien, bijbehorend jongvee en alle toebehoren.

archief video 2011

Deel dit topic

Reacties

jan 1
Stoppen met melken?
mlkvhoudr
Wel een mooi nederlands bedrijf 200 koeien op 7 hectare...
+1
diezel
Alles in perspectief: Wat is in Nederland een mooi melkveebedrijf waard met een huiskavel van één hectare eigen grond? Daar wordt je niet vrolijk van. 😞
George
@diezel
Naar gelang de toestand van de woning denk ik €300000 voor de woning , €50000 voor machineberging en stal , €70000 voor de hectare grond. €420000 dus als het allemaal in redelijk goede staat is.
pieta
@George
Afhankelijk van de staat en omvang van de stal kan de stal wel wat meer waard zijn.
George
@pieta
Als hij op 30 ha grond stond wel , nu niet. Maar ook niet heel veel meer. Voor mijn eigen toko reken ik ook met nul. Alleen mijn 36 ha grond , mijn woonhuis en het woonhuisje tegen de jongveestal en het woonhuis in het dorp zet ik op waarde.
diezel
@George
Er kan natuurlijk altijd een Hollander met een flinke zak geld langskomen. Alles KAN immers. Maar, ken iemand welke daar al wat jaren woont en die in die regio de laatste jaren wat vrijstaande, oude huisjes met een lapje grond ( 2-4 ha) aan het opkopen/opknappen is. Ken daar de prijsjes van en dat bedoelde ik met in perspectief. 😞
George
Quote:
@diezel: Wat is in Nederland een mooi melkveebedrijf waard met een huiskavel van één hectare eigen grond? Daar wordt je niet vrolijk van

Mijn antwoord was op deze vraag diezel. Dus die €420000 die ik noemde was voor een NL bedrijf. In Portugal heb ik geen verstand van prijzen.
diezel
@George
Bedragen maken me niet zoveel uit. Enkel de inschatting van de bedrijfsgebouwen.
George
@diezel
Bedrijfsgebouwen hebben zoals ik eerder al aangaf nauwelijks waarde. Een goede loods kan nog een beetje opbrengen en een goed woonhuis ook en de rest is nul.
diezel
@George
Het doet mij een beetje veel denken aan wat hier enkele jaren geleden gebeurde met varkensbedrijven waarvan de rechten verkocht waren. In dezelfde advertentie twee verschillende vraagprijzen: woonboerderij MET varkensstal 4 ton / woonboerderij zonder varkensstal 5 ton.
+1
Waarom word er verkocht ? Gezondheid ?
+2
Coen
..... of geluk beproeven in Amerika, uiteindelijk gaan daar alle echte ondernemers heen 😄

een paar keer in Spanje/Portugal geweest maar altijd gezien dat water HET probleem is 😞
mlkvhoudr
Ik heb er stage gelopen, het is een prachtig land met prachtige vrouwen, ik zou er wel kunnen aarden alleen de afspraken mentaliteit lijkt me verschrikkelijk wennen.

En de warmte en water is inderdaad ook een probleem
+6
Farmer_
Quote:
@mlkvhoudr: ik zou er wel kunnen aarden alleen de afspraken mentaliteit lijkt me verschrikkelijk wennen.

Met de vrouwen?, kwamen ze niet 😄
+1
pieta
@Farmer_
Dat is toch met alle vrouwen zo??
+1
mlkvhoudr
@Farmer_

Ha ha nou wat vrouwen betreft was ik nou nooit gewent geweest dat ik boven iedereen uit stak met mijn krap 1,80 dus je loopt daar in zo'n dorpje al vrij rap tegen aandacht aan.

Maar ik bedoelde eigenlijk dat als je op een dinsdag met een bedrijf had afgesproken en ze kwamen niet dan moest je er niet achteraan gaan bellen, maar dan moest je gewoon even een weekje wachten of ze dan misschien de week erop kwamen.
En dat is niks voor mij, maar voor de rest een prachtig land.
Maar emigreren begin ik niet meer aan, of de volgende generatie moet nog eens wilde plannen krijgen
jan 1
Quote:
@Coen: .... of geluk beproeven in Amerika, uiteindelijk gaan daar alle echte ondernemers heen 😄

een paar keer in Sp

Vergeet ook niet dat mentaliteit ff wat anders is als hier,je kinderen groeien er op,wil je daar oud worden(wel goed klimaat trouwens:))wat is het perspectief buiten landbouw,tourisme,alleen langs de kust,maar daar zitten al veel hollanders!
Voorlopig kom ik er alleen voor m,n vakantie..
George
Avonturiers gezocht. 😄
+3
flyingrussian
Dus niks voor jou en hobbyboer
casev
Jammer dat Josien en Wout de handdoek in de ring gooien. Ze hebben vanuit bijna niets best een leuk bedrijf opgebouwd, ondanks dat ze geen eigen grond hebben.

Dat laatste is wel het nadeel van portugal: Als je het ooit wilt verkopen zal alleen de grond en je vee nog van waarde blijken....

Portugezen kunnen of willen het niet betalen, en hollanders komen niet meer...
+1
MTSTAMMINGA
Er is toch wel grond tehuur daar ,voor weinige waar weinige op groeit ?
Coen
De laatste keer dat ik er was werden alle gronden met irrigatie opgekocht door Spanjaarden voor verbouw van olijven, een product met een giga-toeslag vanuit EU 😞

ruwvoeraankoop was toen al schreeuwend duur, de zuivelverwerking een grote maffia 😞
+1
casev
In Portugal is geen grond te huur. Veel te bang dat een huurder er nooit meer af te krijgen is.
gezienus
@casev heb net eens bij interfarms gekeken prijzen zijn in het algemeen goedkoper geworden dan een 8 jaar terug zal het te maken hebben met het afschafen van het Q
Coen
@gezienus , ik schat in dat dit dan volledig te maken heeft met het perspectief van de Portugese melkveehouderij
gezienus
@Coen kijk hier eens in duitsland de bedrijfen zijn ook in verhouding goedkoper geworden
casev
@gezienus De meeste bedrijven die Jan Maat (interfarms) daar heeft staan stonden er in 2008 al op, toen ik er ben wezen kijken. (dus de vraagprijs is inmiddels wel onderhandelbaar zeg maar 😄

Het is er pragtig wonen, in een heerlijk klimaat (als je van warmte houd), maar je woont wel in een bijna falliet land. En dat belooft erg weinig voor de melkprijs, aangezien alle melk voor de locale markt is.

@jos8 heeft hier ook wel eens een tijdje geschreven. `n brabander die daar een plaatje van `n bedrijf heeft opgebouwd. 400 koeien (of inmiddels al meer?), meeste grond met irrigatie (= mais), en alles super netjes. Maarja.... zo`n spul is wel onverkoopbaar.
+1
gezienus
@casev elk land heeft zijn problemen een grondprijsvan 70000 wat voor rendement heb je daar op met 15000 l ha en een gemidelde melkprijs van 33 cent ?..??? Wie kan mij dat vertelen
Misschien willen de verkopers hier een reactie geven, over de reden van verkoop. niks verplicht natuurlijk.
+9
josien
Goedemorgen allemaal, de reden van verkoop is: dit bedrijf is voor ons niet het bedrijf om nog 20 jaar te boeren. Er zit onvoldoende ontwikkelingsruimte, je zou het bedrijf helemaal kunnen 'pimpen' maar de charme is nu juist dat het een mooi no-nonsense startersbedrijf is. Instapmodel, en daarmee denken we juist wel iets unieks te bieden 😄.

Wat we gaan doen als de verkoop lukt weten we nog niet precies, misschien terug naar Nederland (maar dan niet om te boeren) maar als de juiste kans voorbij komt misschien ook wel een nieuw avontuur?
+1
@josien
Leuk dat je reageerde suc6 met de verkoop en die uutdaging die komt zeker.
gezienus
In de video werdt nog gezecht hooi is te duur maar wat wordt er dan wel gevoerd ??
aldert
Waarschijnlijk snijmais,bierbostel,stro en grondstoffen
casev
Jij hebt er een tijd gewerkt toch Aldert? of had je daar toen ook al een bedrijf?
+1
aldert
@casevIk heb 25 jaar in Portugal geboerd,3jaar geleden kregen wij de kans om op te stappen,achteraf hadden we dat een paar jaar eerder moeten doen.
gezienus
@aldert waarom een paar jaar eerder
aldert
@gezienusniks verdient,de laatste paar jaar.
+2
George
@aldert
Beste Aldert die zijn er denk ik wel meer en daar hoef je niet voor naar Portugal. 😄
+1
josien
Over grondloos boeren: dit doe je natuurlijk niet uit weelde, en het zal nooit het ideale plaatje zijn. Maar je kunt wel met een relatief smalle beurs veel koeien melken, en je daar ook volledig op richten.

De situatie in Portugal is ook iets anders dan in Nederland:
-In NL maakt men onderscheid in de regels tussen intensieve veehouderij (in de regel grondloos) en melkvee (gericht op grondgebondenheid), in Portugal is dat onderscheid er niet.
-per saldo is er in Portugal een mesttekort, de veedichtheid is dan ook laag: dichtsbijzijnde koeienboer zit 10 km verderop.
Dit ervaren we ook in de praktijk: vaste mest verkopen we voor 6€/ton, drijfmest willen onze buren best graag hebben, als we het zelf komen uitrijden. Wij rijden uit over verschillende buren, in totaal enkele honderden hectaren.
-voer (mais, stro, soms wat gras) is hier in de Taag-vallei (meer dan in de drogere Alentejo) ieder jaar volop te koop en over de afgelopen jaren waren we qua prijs gemiddeld helemaal niet slecht af.
Voor wie het interesseert: hier heeft Wout ooit een kostprijsberekening per liter melk gedaan: dekennisclub.wordpress.com/2009/06/…
Dit was in 2009, melkprijs is gelukkig verbeterd en we melken meer koeien, maisprijs is zelfs iets gezakt en de rest klopt nog wel aardig dacht ik.
-goede te irrigeren grond waar je veel voer kan telen is natuurlijk prachtig (maar kost veel geld en aandacht). Grond die niet te irrigeren is, is (naar mijn mening) vaak te duur.

Nogmaals, grondloos is niet het ideaal, maar ons is het om te starten echt prima bevallen: je maakt je bedrijf (ook qua cashflow en kostprijs etc) een stuk makkelijker te managen.
+1
pieta
Quote:
@josien: Wij rijden uit over verschillende buren,

Klinkt erg lomp maar je zult het wel anders bedoelen. Succes met de verkoop.
mlkvhoudr
Leuk dat reageert, stoppen jullie helemaal of gaan jullie verplaatsen ?
+4
josien
Weten we nog niet, zie hierboven ergens tussen, daar reageerde ik op die vraag. We gaan eerst maar eens proberen te verkopen en dan bij voorkeur een sabbatical, dan komen we vast op goede ideeen.
jan 1
Quote:
@josien: weten we nog niet, zie hierboven ergens tussen, daar reageerde ik op die vraag. We gaan eerst maar eens proberen te verkopen en dan bij voorkeur een sabbatical, dan komen we vast op goede ideeen.

Zonde van je tijd,gelijk door reizen naar Wisconsin!
+1
George
Ik zit nog steeds in mijn sabbatical. 😄
+1
jan is hobbyboer
Ik in een semi-sabbatical. Dat leek met toch verstandiger omdat ik echt weer wil beginnen in 2015. RFC beetje te vriend houden en niet helemaal uit het ritme van 2x daags melken raken. Daarnaast vind ik melken van koeien ontspannende hobby bezigheid.
ricardo
Denk je dat je ooit weer uit je sabbatical komt George?
+1
George
Nee ik als prof-sabbaticaller , sabbatical ik heel wat af.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , jongvee , melkveebedrijf en portugal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
48
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
49