Illustratie van: Thijs-4620

Hackers in de landbouw

Sjonge, moet niet gekker worden.

De Laval/UNIFORM-Agri hackt uw bedrijfsgegevens

De Laval/UNIFORM-Agri installeert bij veehouders, via begeleiders, een klein programmaatje op de PC dat dagelijks data verzamelt uit uw Comru-programma, zonder dat u het merkt. Deze data word verzonden en vastgelegd in hun Dairy Data Ware House, een centrale database waar al uw gegevens worden opgeslagen. De Laval/UNIFORM-Agri verkoopt deze data voor begeleidingsdoeleinden aan diverse partijen.

Dit verzamelprogramma verschaft zich toegang tot de Comru-database. Dit gebeurt zonder enig overleg met en toestemming van AgroVision. Inmiddels hebben we op een aantal bedrijven al problemen ondervonden doordat dit programma zelfs fouten veroorzaakt in de Comru-database.
Dit kost u en ons veel tijd en ergernis om het allemaal weer werkend te krijgen, met daarbij gevaar van dataverlies.

Ons advies is om dit programma niet te gebruiken en uit te schakelen op uw PC. Als u niet weet, hoe dat moet, bel ons gerust.
Als u op een veilige,manier uw dierenarts of voeradviseur rapporten of informatie uit Comru wilt geven, dan kan dat zonder gevaar voor dataverlies op een legale manier eenvoudig met CowVision. U houdt dan zelf volledig grip of en wat uw adviseur mag inzien

Deel dit topic

Reacties

leo-k
Bron?
noordhollander
Ja harry dat moeten de gebruikers zien te voorkomen..............
mlkvhoudr
Dairy data warehouse is gewoon een cloud die je backup verzorgt.

Ik zal het even checken bij uniform agri
Fozzy Bear
Mail van Agrovision
+1
ejb
Dus een concurrent die dit beweerd???
terwijl ze zelf de Comru database hebben

dan is het beter dat deze topic gesloten word
mlkvhoudr
Quote:
@harry uit b.: Dairy Data Ware House

2 systemen heb ik zojuist begrepen 1 voor uniform gebruikers en dat is zoals ik al zei een backup in de cloud en een andere versie die inderdaad gegevens verzamelt en die kan die data delen met door de melkveehouder geselecteerde bedrijven
+4
George
Ik heb ook gehakt. 😄

Farmer_
Verkoop je dat of stook je heel budel.
jan w
Toch niet alles met het bijltje , naar ik aan neem.
George
Kloofmachientje van Van Cranenbroek. Werkt super.
Maar ik verkoop het niet , is me teveel werk geweest om het te verkopen. 😄 Het is niet alleen van mij maar ook nog van een maat die zelf geen plaats heeft.
+1
Melkveehouder6
@Georgeop je voorwerk als poetin de gaskraan dicht draait.
Dan zit jij in iedergeval nog lekker warm...
George
@Melkveehouder6
Wij zitten de komende jaren warm zonder dat het nog geld kost.
gezienus
Quote:
@George: zonder dat het nog geld kost

ja de akkerbouw gaat een zware tijd tegemoet 😃
George
Quote:
@gezienus: akkerbouw gaat een zware tijd

Dan ga ik voer telen voor die rijke melkveehouders. Met schuldeloos grondbezit kun je allerlei kanten op en hoef je niet de perse een strak bedrijfsplan te volgen.
+1
maisboerke
Goed je best gedaan George
+1
leo-k
Hoop ziet er strak uit. hoe heb je dat gedaan?
George
Gewoon met de hand stapelen.
jan w
Ik ben zelf Uniform gebruiker,
En ik weet ook dat Uniform een project heeft gehad, waar ook boeren met andere managmentsystemen aan mee konden doen. Zowel van CRV, comru enz. Maar dit ging wel met toestemming van de veehouders zelf.
Dus dan vraag ik mij af op welke manier dat programmatje op de pc van melkveehouders terecht komt die dat niet willen.
Koeieboer
Een dag later een rectificatie ontvangen, slechte reclame voor Agrovision om onwaarheden te verspreiden over concurrenten..

"Rectificatie van AgroVision van het d.d. 2 oktober 2014 verzonden bericht inzake De Laval/UNIFORM-Agri
AgroVision heeft in een nieuwsbericht van 2 oktober jl. een aantal onjuistheden inzake software van De Laval/UNIFORM-Agri vermeld. Middels dit bericht worden deze onjuistheden gerectificeerd.

Ten onrechte is door AgroVision vermeld dat De Laval/UNIFORM-Agri bij veehouders een programma installeert zonder dat de veehouder dit merkt en met gevaar voor dataverlies. Dit is niet het geval. De Dairy Data Warehouse software (DDW) kan slechts op de pc van de veehouder geïnstalleerd worden met voorafgaande toestemming van de eigenaar van de pc en nadat de veehouder de voorwaarden van het programma heeft geaccepteerd.

DDW gebruikt uitsluitend de data van de veehouder, bewaart deze data op veilige wijze en stelt de data alleen ter beschikking aan anderen, die hiervoor uitdrukkelijk gemachtigd zijn door de veehouder. Er is op geen enkele wijze sprake van het hacken van bedrijfsgegevens door DDW.
Bij De Laval/UNIFORM-Agri zijn geen problemen of dataverlies gemeld of bekend, veroorzaakt door de DDW software bij veehouders."

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , agrovision , dierenarts en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
3