Krachtvoer

Prikkers wat denken juilie krachtvoer op contract tot mei of denken jullie dat het nog goedkoper wordt

Deel dit topic

Reacties

Farmer_
Heb het vastgezet tot volgd jaar juli.
aldert
Wat doen de prijzen bij jullie dan ? Hier zakt t nog niks.:(
pa
Waar is "hier"
aldert
Midden Frankrijk
jan 1
Bij dalende markt nix op contract doen,melkmarkt is nu ook onzeker volgens dca!denk dat kv nog wel stuiver zakt.
Farmer_
Rond oogsttijd is het vaak op zijn laagst, we hebben de granen soya en raap vast gezet, raap is al behoorlijk laag en granen ook, soya zal wel niet zo ver zakken maar heb het ook lager vast staan dan de prijs nu is, en een soort a brok ook vastgezet, maar we zullen zien.
gezienus
Wat versta je onder een soort A brok 20/4 .. die kost hier nu de betere 24.10 de 20/ 4 met aufgeschlossen mais ( muslie) 26.10 soja raps Mischung 31.50
Farmer_
@gezienus
Is een promilk van de Agravis, betaal nu 22 en is dacht ik nu 24 en nog wat, daar zit niet zoveel tussen, maar een andere eiwitmix met veel soya erin betaal ik nu wel 7ct minder, is per maand nog een behoorlijk bedrag.
Die Agravis(coop) is zo groot die heeft geen intresse in rotzooi af te leveren, voer er al jaren van.
+5
jan w
Dat wordt in Nederland niet veel gedaan volgens mij. Ik vind het zelf belangrijker dat het krachtvoer past bij het ruwvoer wat je hebt. En nog belangrijker is dat er geen rotzooi producten in zitten. Dus geen goedkope partij grondstoffen waar te veel schimmel in zit. of te veel ureum of bestendige raap of soya.
gezienus
Gebuurt hier vrij veel je weet vaak gemideld wel welke soorten bij je passen voerfabriek heeft dan een idee hoeveel grondstoffen die dan moeten inkopen de sammensteling licht gewoon vast van de diverse soorten voer
gezienus
Is dat er geen rotzooi producten in zitt

jan daar hebben we onze adviseur voor we hebben ook wel eens per inschrijving gedaan sta je soms versteld wat mogelijk is
jan w
Maar of ze grondstoffen gebruiken met 1.5% schimmel of met 5% of meer schimmel zit een groot verschil.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@jan w: Ik vind het zelf belangrijker dat het krachtvoer past bij het ruwvoer wat je hebt.

Met die onzin proberen krachtvoerboeren je te binden. Ik voer hier al jaaaaaaren hetzelfde, 's winders 'optimaal winter' en je raad het al, 's zomers 'optimaal zomer'. Daar geven ze ook gewoon melk van zonder dat je voor elk wissewasje zo'n voervoorlichter op de stoep hebt staan. Anders blijf je maar bijsturen.
jan w
Ik zit niet vast aan mijn voerleverancier. Als ik de prijs van de grondstoffen weet, dan weet ik ook wat mijn krachtvoer gaat kosten. Ik betaal de grondstoffenprijs + een toeslag voor de fabriek, transport, en commissie.
Ik bedoel er maar mee te zeggen dat er ook veehouders zijn die elke 2 maand het hele circus afbellen van waar ze de goedkoopste brok maar kunnen krijgen en dan moet je ook niet van alles verwachten. In Duitsland leggen ze veel middels een contract de prijs vast voor de brok voor een half of een heel jaar.
hans1980
Zie een aantal boeren ruwvoervervangende brok voeren in kv automaten
kan dat uit?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's krachtvoer en voer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN