Boer in de bak na ruzie om 'vernieling toegangshek'

ad.nl/ad/nl/…

Het was misschien niet zo handig om een tik uit te delen maar ik kan het goed begrijpen...

Deel dit topic

Reacties

+2
dorpsrandhoeve
Bij mijn weten mag je niet zomaar een omheining open maken en zonder toestemming het erf betreden. Zelfs een enkele prikkeldraad behoord daartoe. Zonder toestemming dus niet een afgesloten land/gras/erf betreden, dat is crimineel.
arjan Kok
Hulde aan het AD voor de duidelijke weergave, ik stel voor om een nette mail naar earostat te sturen en daarin aan te dringen op een goed gesprek, met wederzijdse erkenning van de fouten die zijn gemaakt,en een eerlijke spijtbetuiging, samen een glaasje wijn drinken is gezelliger, dan kan iedereen opgelucht adem halen, verder ruzie maken kan ook,dan heb je twee verliezers en een hoop andere boze betrokkenen, ballon varen moet leuk blijven voor iedereen
+2
dorpsrandhoeve
Heb vanavond een landing gehad hier, heb er op aangedrongen dat hij met zijn balonnenclubje om tafel moet gaan om het incident hierboven met spoed op te lossen. Hadden zich trouwens netjes gemeld, en heb ze verder een gezellige avond gewenst. Was een klein ballonnetje met kleine kinderen erin. (hobbymatig)
gezienus
Gewoon een vraag krijg je ook geld voor een landing
arjan Kok
@gezienusvroeger kreeg je wel eens een fles sterke drank, persoonlijk vindt ik dat nix, heb ook wel waardebonnen gehad kon je inwisselen voor ballonvaart, maar hoe de regels precies zijn weet ik ook niet, vindt het wel is irritant dat ballonnen ook bij natte omstandigheden langs varen
storm
@gezienusgewoon geld vragen en je niet af laten schepen met een zak waspoeder of boekenbonnen!! Zijn ze wel van op de hoogte anders stijgen ze maar weer op om het bij de buren te proberen.
oldhuus
Hier vragen ze altijd eerst bij de landeigenaar als ze aan de grond staan, zoniet dan vliegen ze verder en vragen de buurman.
+1
casev
Zo gaat dat hier ook.

Maar even goed, door je als zo'n hork op te stellen,is er duidelijk wat mis in je bovenkamer!

Het zal wel een gezellig huwelijksfeesje geweest zijn.....
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@casev: Maar even goed, door je als zo'n hork op te stellen,is er duidelijk wat mis in je bovenkamer!

Ben ik met je eens. Ongevraagd op iemands terrein landen, weggestuurd worden en je daar niets van aan trekken, vervolgens middels braak een toegang forceren, hekken niet sluiten en dan ook nog een arrogante opstelling als de eigenaar zich geïrriteerd meldt.
voortman
@Casev, wie was hier de hork? Je mag/gaat niet zomaar andermans hekken openen (en ook nog eens open laten staan)... teveel mensen denken dat landbouwgrond/natuurgebied voor hen vrij te gebruiken is. Voor 't zelfde geld loopt het vee los of wordt een bedrijf met een hele hoge gezondheidsstatus (intensieve veehouderij) op deze manier betreden. Ballonvaarders/loslopende honden/mountainbikers enz. tonen (soms) weinig respect Moet je eens een tuinstoel bij hen in de tuin zetten "om van het weer te genieten", kijken hoe ze dán reageren....
+4
casev
Volgens mij leven we in een land waar je bij onenigheid de politie belt, om de situatie op te lossen als je er zelf niet uitkomt.

Als een idioot aan komen rijden, en dan meteen iemand op zn bek slaan? Sorry hoor, maar volgens mij leven we in een beschaafder land dan dat.

Ik kan me ook totaal niet vinden in dat "hekken open laten staan", hier zijn ze altijd zeer correct en netjes!
sorry
Maar er zijn altijd een paar horken bij ,zowel bij ballonvaarders als boeren en de politie komt ook niet altijd
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@casev:Maar er zijn altijd een paar horken bij ,zowel bij ballonvaarders als boeren en de politie komt ook niet altijd

Het lucht voor dit soort heethoofden waarschijnlijk wel heel erg op, en het is waarschijnlijk ook wel heel erg terecht in dit geval, om iemand op z'n bakkus te slaan maar je weet vooraf dat je er gedonder van krijgt. Eigen rechter spelen mag nl. niet in dit land (en dat is maar goed ook). Anders regeert in Nederland zo'n woonwagenkamp-mentaliteit, degene die maar het meest meedogenloos/grof/dreigend is krijgt het voor het zeggen. Dat lijkt me ook geen succes.
+4
Jack Rijlaarsdam
Tip: bij het ophangen van een hek één duim ondersteboven monteren. Kan het hek er niet zomaar uitgelicht worden door vee, het dievengilde of vliegende onverlaten.
verwijderd
ejb
Over het openstaan van de hek: dat is verklaart door een hulpje dat zich niet bekend wil maken en dus kun je daar nou ook weer niet al te veel waarde aan hechtten. bovendien is de politie ingeschakeld en waren ze dus ook nog niet weg en is dus de politie er voor de verdere afhandeling dus ook dat een eventueel losstaand hek weer dicht komt

feit blijft dat ook ballonvaarders recht van landen hebben en dat ze hun ballon mogen inladen en dus ook een evt. toegangshek mogen openen en dat ze verplicht zijn evt. schade te vergoeden.

er is geen harde afspraak over vergoeding maar door de regel is €35 redelijk,

maar het is denk ik zoals [@casev} zegt een niet zo gezellig feestje geweest.

overigens hebben ook wij zo af en toe met ballonvaarders en zweefvliegtuigen te maken, maar altijd zijn ze heel redelijk. bij A3 is de vergoeding afhankelijk van de grootte van de ballon en wij hebben dus al 2 keer een ticket voor gratis ballonvaart a€135 gekregen toen bij ons een grote bak(18 personen) landde (kon ook kiezen voor een vaatje bier)
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ejb: over het openstaan van de hek: dat is verklaart door een hulpje dat zich niet bekend wil maken en dus kun je daar nou ook weer niet al te veel waarde aan hechtten

Net zoiets als de waarde die je kunt hechten aan uitspraken op internet die anoniem of onder nickname gedaan worden?

Quote:
@ejb: feit blijft dat ook ballonvaarders recht van landen hebben en dat ze hun ballon mogen inladen en dus ook een evt. toegangshek mogen openen

Ze hebben inderdaad het recht te landen, maar zeker niet om huisvredebreuk te plegen. Ze hebben de plicht om zich te melden bij de eigenaar.

Hier ga ik zeker niet voor een paar tientjes buiten kantooruren het opruimen van ongevraagd op mijn eigendom gedeponeerd materiaal coördineren. De laatste ballonvaarders die in deze regio geland zijn kwamen uit Gelderland om hier een commerciële vlucht te maken, weigerden in de onderhandelingen onder toezicht van de blauwe pettenbrigade een financiële bijdrage te doen en hebben hier noodgedwongen in een hotel overnacht om de volgende dag met een dwangbevel de spullen op te halen. Sindsdien zijn er wat percelen van betrokken boeren op een zogenaamde zwarte lijst gezet en geen last meer gehad van ongenood bezoek. Die registratie had ook iets gemoedelijker kunnen gebeuren...
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: De laatste ballonvaarders die in deze regio geland zijn kwamen uit Gelderland om hier een commerciële vlucht te maken,

Tja als het een commerciele vlucht is moeten ze ook maar een commercieel tarief doorberekenen voor het ophalen van de ballon zou ik zeggen.

Een vergoeding van 250 lijkt me redelijk. Uurtje van je werk gehouden, wat schade aan het gras, dan is dat toch niet zo gek. Gewoon netjes een BTW bon erbij en je hebt het hele gedoe uit het vage circuit. Weet iedereen waar ie aan toe is. En als ballonvaren dan niet meer uit kan is het een niet levensvatbaar business model, dan houdt het op te bestaan, de wereld is ook niet zoveel slechter zonder ballonnen.

Wij moeten ons ook aan allerlei (onzinnige) regeltjes houden.
+3
gerrie-hul
@Jack Rijlaarsdammaar er word niets gezegd wat de piloot tegen de boer zij En die lui die meevaren zullen de piloot wel beschermen Maar ik wil wel opmerken dat er veel betere afspraken moeten komen over vergoeding en landing Afschepen met een flesje drank of € 25 moet verleden tijd zijn
+2
ejb
@Jack Rijlaarsdam
ik weet ondertussen dat van sommige nickname prikkers je inderdaad beter geen waarde kunt hechten aan hun reacties. meer wees gerust Co weet wie ik ben.

verder heeft iedereen de mond vol van o.a. weidegang en de imago die dat oplevert. deze boer heeft met zijn actie meer imago kapot gemaakt bij de burgers dan dat 100.000 weidende koeien goed kunnen maken.

misschien een goed idee is dat als je ten alle tijden weigert andere mensen op jou grond dan ook geen weidegangpremie

je kunt toch ook normaal met mensen omgaan en de burgers die eens willen genieten van de mooie Nederlandse natuur en de mooie akkers en weidende hoeven toch niet een hele nare smaak over te houden van de eigenaar van het perceel waar ze geland zijn????????????? en wat blijft hangen is die afwikkeling na de landing in zo'n geval

als iedereen nu eens begint met een positieve insteek dan kom je een heel eind

overigens zeggen de foto's bij stuk van hans m niets (tekst wel)want dat zijn opstijgende ballonnen
ejb
@gerrie-hul
vind ik ook word tijd voor harde afspraken waar zowel de ballonvaarder als de boer zich aan moet houden
+1
gerrie-hul
@ejbJe mag je net zo positief opstellen als je wilt Maar als er de volgende morgen een paar dode kalveren in het land liggen dan praat je wel effe anders De ballon was spoorloos maar door het grote embleem achterhaald De koeien binnen houden als dergelijke figuren boven je zweven en zich van niemand iets aantrekken Dit is mijzelf overkomen
sorry
@ejb
De ballonvaarder was duidelijk door een buurman gezegd dat hij beter later de ballon op kon halen,het is ook niet zo'n grote afstand.
Dat de piloot na de klap vrolijk verder loopt en als de politie er is een toneelstukje op gaat zitte voeren door midden op de weg te gaan liggen daar krijg ik weer een nare smaak van.

De eigenaar van de ballon wil ook al niet met zijn naam in de krant,heeft waarschijnlijk ook al niet zo'n vertrouwen in het knip en plakwerk van de pers

Al met al niet zo handig van zowel die boer als de ballonvaarder
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ejb: je kunt toch ook normaal met mensen omgaan

Ben ik helemaal met je eens. Dus als er geen sprake van nood is, eerst om toestemming vragen om te landen. Is de eigenaar niet zo vlot te traceren, netjes neerzetten en dan alsnog melden om te overleggen. In geen geval ongevraagd met enkele busjes het land in crossen om passagiers, mand en ballon op te pikken. Een paar liter verschraald bier is daarbij geen passende landingsvergoeding voor een tripje met twaalf of meer betalende gasten á 180 euries.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ejb: meer wees gerust Co weet wie ik ben.

Doelde niet specifiek op jou, jouw identiteit is ondertussen wel bekend. Doe je de groetjes aan Ellen? 😃
pieta
@jan is hobbyboer
Ballonvaarten zijn volgens mij bijna allemaal commercieel en als ze het niet zijn maakt eigenlijk ook nog niets uit.
ejb
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Doe je de groetjes aan Ellen?

zal ik doen
Kenijor
Wie niet horen wil, moet maar voelen!
arjan Kok
@Kenijordat klopt, maar wie heb je op het oog?
pieta
@Kenijor
Hebben ze je weer losgelaten? Smiley
+1
Kenijor
@pieta
Moet ook af en toe wat doen.
+1
George
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: voor een paar tientjes buiten kantooruren het opruimen van ongevraagd op mijn eigendom gedeponeerd materiaal coördineren

Jack tegenwoordig moet je voor een paar tientjes ook buiten kantooruren een koe laten kalven. Ik vind jullie maar erg lastige boeren om die mensen uit Gelderland in een hotel te laten overnachten. Want wees nu eerlijk , wat voor schade heb je er eigenlijk van? Hier zijn misschien al wel 30 keren een luchtballon en een paar keer een zweefvlieger geland en heb nog nooit een financiële bijdrage gevraagd of gekregen. Een vaatje bier of een niet te zuipen fles wijn , maar bovenal blije enthousiaste mensen die in zo'n ballon hebben gezeten. Ik heb zelf ook een paar keer in zo'n ding gezeten en dan is het wel handig dat ze op een gegeven moment een keer ergens veilig kunnen landen. Ik ben het wel eens dat ze niet ongevraagd een hek mogen openbreken en zo ongevraagd de landerijen in rijden. Dan zou ik ook niet er voor instaan dat ze nog van het land afkomen.
gezienus
Quote:
@George: Ik ben het wel eens dat ze niet ongevraagd een hek mogen openbreken en zo ongevraagd de landerijen in rijden. Dan zou ik ook niet er voor instaan dat ze nog van het land afkomen.

zelfde principe alleen jij slaat hem dan niet op zijn bek
+1
George
@gezienus
Nee ik heb nooit om een vergoeding gevraagd. Want ik had ook geen schade. En als ik zelf in zo'n ding zit wil ik ook ergens veilig kunnen landen.
+6
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@George: Ik ben het wel eens dat ze niet ongevraagd een hek mogen openbreken en zo ongevraagd de landerijen in rijden.

Jij als ervaringsdeskundige kunt het goed beoordelen 😃 Er wordt geland op een perceel en vanuit de lucht schijn je heel goed te kunnen zien aan het koepad bij welke stal en melkveehouder het land hoort.

Er rost een zware verlengde Mercedes bus met tandemasser vanaf een dam aan de weg het land in om de ballon op te ruimen en de passagiers op te pikken, zonder te melden. Vervolgens zet de boer de dam dicht met materieel en gaat lekker met de buren een kop koffie doen. Geen geweld, geen woorden. Ballonvaarders kunnen dan opeens wel de veehouder opzoeken, weigeren een financiële bijdrage te doen en krijgen te horen dat zij de volgende ochtend na negen uur aan de beurt zijn. De opgetrommelde agenten bellen de dienstdoende officier van justitie, maar deze geeft aan dat zolang er geen sprake is van gijzeling er niets strafbaars gebeurt. Passagiers worden afgevoerd met twee taxibusjes en de ballonvaarders mogen na een heerlijke nacht terug komen om de ballon op te halen. Da's toch gewoon een lesje fatsoen, zolang er maar iets van is opgestoken is leergeld nooit te duur...
Wat denk je de volgende ochtend: weer het land in zonder te melden. Niet te redden, zulke gasten.
+1
George
@Jack Rijlaarsdam
In ik dacht dat de mensen uit Gelderland veel met de Brabanders gemeen hadden en aardige mensen waren. 😄 Ik vind inderdaad dat ze wel mogen vragen om hun ballon op te halen , maar ze moeten wel ergens veilig kunnen landen voor het donker wordt of hoogspanningsmasten , bewoonde wereld in het zicht komt. Maar die financiële bijdrage heb ik nooit om durven vragen omdat ik nog nooit schade heb gehad. En meestal zitten er maar incl. ballonvaarder maar 6 personen in een mand die €180 per persoon betaald hebben en is de winst minder groot dan het lijkt.
+1
pieta
@George
Dan moeten ze gewoon 200 euro vragen(doorberekenen noemen ze dat). Dan is er al 120 voor de boer beschikbaar.
George
@pieta
Ja dat moesten de boeren ook eens doen bij de melkprijs. Als jullie sinds eind jaren '80 alles hadden doorberekend was de melkprijs nu €0,85.

Meestal heb je er totaal geen schade van , alleen blije mensen die in zo'n ding hebben gezeten. En als je wel schade hebt is die €120 ook niet afdoende!
jan is hobbyboer
Quote:
@George: d

Jij hebt geen paarden George, en ballonvaarders en paarden is geen goede combinatie. Paard is nu eenmaal wat schrikachtiger dan een koe. Alleen al van dat bijstoken vliegt alles door de weide. Dus al die gekkigheid in de weide hoeft van mij niet.
George
@jan is hobbyboer
Dat geloof ik best Jan , maar dat wil je voor geen geld. Dan is die €120 ook niet afdoende. Maar tegenwoordig loopt er niet zoveel vee meer buiten , veel opstallers tegenwoordig en om nu over schade aan het grasland te spreken gaat eigenlijk ook wat ver. Ik vind wel dat ze niet ongevraagd het land in mogen rijden. Maar ik heb nooit problemen gehad met de ballonvaarders. Wel ooit met het waterschap die gewoon poorten lieten open liggen om ongevraagd sloten te kunnen vegen.
pieta
@George
Er moet maar eens in tijd van een week drie keer een ballon landen. Of na een drukke dag zo'n volk komen. Dan is het ook wel eens minder. Bij ons zijn ze ook weleens geland en ik heb er niets voor gehad. Was gezellig voor een keer.
+1
George
@pieta
Ik heb er wel eens ooit 3 in 2 weken tijd gehad. Dan heb je het wel even gehad ja.
+1
avondrood
@George
als je geluk hebt heb je het vaatje bier nog en dat maal 3. Fijn bij de barbeque
George
@avondrood
Nee dan zou het al bedorven zijn. Is al weer een tijd geleden.
Farmer_
@George
Zolang ze maar niet in de mais landen. 😄
+3
jan is hobbyboer
@Farmer_
Ben misschien wat minder sociaal dan de rest. Heb geen enkele behoefte aan wildvreemden op m;n erf, en dat bier mogen ze ook wel houden, ik drink het zelf toch niet op. Ik zal ze niet wegjagen maar ik zit er ook niet op te wachten. Vertegenwoordigers hoeven hier ook niet maarzo binnen te lopen, die komen ook allemaal op afspraak (en komen dus nooit, ben je daar ook mooi vanaf). Zakelijk lopen alleen veehandelaar, ki en loonwerker zo binnen, die weten de weg, de rest kan eerst wel even bellen.

Als je elke keer afgeleid wordt door die lul-ijzers ben jij 's avonds nog aan het werk terwijl die mannekes allang achter de aardappels zit. Dat kan ook niet de bedoeling zijn. Alles wat je moet weten als boer kun je hier op het prikkebord wel opvangen
George
@Farmer_
Als het vanwege veiligheidsredenen niet anders kon zou ik niet lastig worden. En als ze eenmaal geland zijn kunnen ze door een beetje stoken altijd wel ergens op een hoekje terecht komen waar ze niet veel schade doen. Het is ook maar mais en geen siertuin.
George
Quote:
@jan is hobbyboer: Alles wat je moet weten als boer kun je hier op het prikkebord wel opvangen

Er zijn ook dingen waar je niet van wilt weten. 😄
jvt
@jan is hobbyboer

hier probeer ik ze ook nog heroptevoeden, alleen op afspraak. Kennen ze hier niet en willen ze schijnbaar ook niet begrijpen. Wat er hier nog aan de deur komt, voor gereedschap, schoonmaakmiddelen e.d., ongelooflijk, maar heb ze steeds sneller van de dam af. Geen afspraak gemaakt, ophoepelen.
George
@jvt
Beste jvt je moet wel een beetje inburgeren in ons gezellige buurlandje. 😄
Cornelis
@jan is hobbyboerLees ik nou dat je schrijft s"avonds nog aan het werk.............
George
@Cornelis
Volgens mij had je vroeger voor begrijpend lezen ook geen 8. 😄
meelezer10
Quote:
@George: Er zijn ook dingen waar je niet van wilt weten

ja george daalende maisprijzen
George
hans m
AD geeft duidelijk de gebeurtenis weer:
hans m
Nog meer
cs-agrar
Politie kwam met zeven wagens, een busje en een motor.... staatsgevaarlijk, één zo'n boer...
wotan2
Ik geloof niet dat de politie hier in de omgeving zoveel voertuigen heeft
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@wotan2: Ik geloof niet dat de politie hier in de omgeving zoveel voertuigen heeft

Twee jaar terug een spannend boxgala 15 kilometer verderop, 's avonds om half tien scheurden er binnen acht minuten 21 opvallende politieauto's in feeststemming voorbij. Bizar.
puddingbroodje
Zolang ik boer ben hier wel 20 ballonenen gehad nooit geen problemen maar breek me de boel niet af of rijd zomaar de wei in! oke!
ricardo
Als ik mee mag op een vlucht, mogen ze hier wel landen, overigens nog nooit geen problemen gehad met ballonvaarders.
ricardo
Als ik mee mag op een vlucht, mogen ze hier wel landen, overigens nog nooit geen problemen gehad met ballonvaarders.
ricardo
Als ik mee mag op een vlucht, mogen ze hier wel landen, overigens nog nooit geen problemen gehad met ballonvaarders.
pieta
Dat is lang geleden!
+2
arjan Kok
Misschien een goed idee om met buren wat afspraken op papier te zetten, om bij afwezigheid aan ballonvaarder te tonen en zo op te kunnen treden als zaakwaarnemer voor elkaar
Inderdaad kok , gebeurt hier wel eens, dat de ballonvaarder meld dat de grond eigenaar (buurman) er niet is, fiets ik ff mee, doe de stroom bij de buren eraf, laat de auto in de wei, wacht tot iedereen weg is, en dan is er niks aan de hand. MAAAAAAAAAAAAAAAR het gebeurd ook anders, kheb het gelezen .
gerrie-hul
Ben ook van mening dat bij onderhandelingen de registratie nummers welke op de ballon staan even groot moeten zijn als de reclame die ze voeren Een auto moet ook van een duidelijk leesbare kentekenplaat zijn voorzien Er is verder een grote wildgroei in deze tak het bedrijf dat bij mij de schade aanrichtte vloog toen met 11 ballonnen Inmiddels met 16 Dan ben je niet hobbymatig bezig maar beroeps en commercieel Ik ben ook de mening toegedaan dat ze bij landing veel meer landingsgeld moeten betalen Ook moet er een eind komen aan de wildgroei die er plaatsvind
storm
Beste collega's, Ik gun iedereen zijn pleziertje en als dit met een luchtballon is ook.
Zolang ik er maar geen last van heb mogen ze van mij vliegen. Als ze in mijn weiland willen landen ben ik de beroerdste niet maar ik vraag gewoon het tarief wat daar voor staat.
Willen ze dat niet geven dan is het opstijgen en een heel eind verder weer proberen.
Het is hier al vaker gemeld dat ze buiten kantoortijd komen en je bent er toch zo een uurtje zoet mee om nog maar te zwijgen van al die nieuwsgierige snuiters die er soms achteraan rijden.
Jack noemde het ook al dat ze wel weten dat je er niet van gediend bent en dus heb je er na een paar keer geld vragen steeds minder last van!!
Laat ze op dezelfde plek landen waar ze ook opgestegen zijn, ik zie het probleem niet.
+1
hooivork
LTO heeft al jaren geleden met de ballonvaartbranche afgesproken dat de grondeigenaar € 25,- ontvangt voor de piloot en 4 passagiers en €2.50 per persoon die er meer inzitten. De laatste 10 jaar zijn er wel 20 ballonnen op mijn percelen geland. De piloten zijn in het begin vaak erg zenuwachtig na de landing omdat ze bang zijn van de boeren. Te gek voor woorden. Ze bieden je inderdaad een fles sterke drank aan maar wanneer je zegt dat de regels anders zijn stemmen ze meteen in. Ze letten heus wel op paarden en andere dieren voor de landing. Als het mis gaat is er altijd nog een verzekering. Ballonvaren is erg leuk. Er zijn ook veel agrariers die wel eens een vaart gemaakt hebben. Als iedereen redelijk is hoeft het weinig problemen op te leveren. Schade is er zelden. Soms is het 'ons land'en niet altijd 'mijn land'.. Het stelt allemaal totaal niks voor in verhouding met de dagelijkse bemoeizucht van overheidsinstellingen.
tencate
Interant hoe ander prikkers die emigreet naar buitenland Hoe daar in geregelt is Niet alleen balonvaart maar ook jachtrechten
puddingbroodje
Heel betoog wat neerkomt op iets wat ik in 2 zinnen zou kunnen zeggen!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!