Nieuwe stal op eigen veldkavel

De maatschap Berenpas-de Kroeze in Harfsen (GD) kon op het eigen erf geen kant meer op, maar een eigen kavel op 2 kilometer afstand bood wel perspectief. Na een vergunningstraject van zeven jaar konden ze begin juni een nieuwe 0-4-1 Maatlatstal voor 160 melkkoeien en 60 stuks jongvee in gebruik nemen.

Deel dit topic

Reacties

jan is hobbyboer
Is dat de nieuwe hoeveelheid jongvee, ongeveer 1/3 van het aantal koeien. Bij die andere open dag boer in Enschede was het ook al ongeveer hetzelfde. Verder heb ik ooit geleerd dat het niet handig is om het jongvee in dezelfde stal als het melkvee te zetten, of is dat ook alweer achterhaald. Ik ben immers al knap oud 😄. Als je toch nieuwbouw doet kun je het maken zoals je zelf wilt.

Verder zien al die stallen voor een leek als ik er allemaal ongeveer hetzelfde uit, maar de kenners zullen met plezier naar die open dagen gaan en wat nieuws ontdekken.
+1
arjan Kok
Meest om te babbelen
dorpsrandhoeve
Misschien komt daar het jongvee boven de 12 mnd staan, en de rest thuis, en dan is dat een redelijke verhouding.
jan is hobbyboer
Quote:
@dorpsrandhoeve: en de rest thuis

thuis?? in de keuken, gezellig
ErikSmale
Zijn me nieuwe buren 😃 hebben deel jongvee in die machineberging staan. Voorste deel is mechanisch geventileerd. Weet niet precies tot welke leeftijd ze daar blijven overigens.
cs-agrar
Tis anders wel bar makkelijk, alles in één stal

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , erf en jongvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN