Vloeibaar krachtvoer doseren in voerautomaat

Hanskamp heeft een doseerunit ontwikkeld om vloeibaar krachtvoer en additieven individueel per koe te kunnen doseren. De MultiDos is direct te koppelen aan ieder krachtvoersysteem of melkrobot.

Deel dit topic

Reacties

arjan Kok
Als dat maar geen kliederboel wordt
ROORDA J
Lijkt me wel wat voor de slepende melkziekte koeien te behandelen met propyleen of dergelijke.Dan gebeurt het consequent een aantal dagen.kun je het van achter je computer regelen en ben je van dat geworstel met de koe via de bek af.Dit hoeft overigens niet persee met de multiedos van Hanskamp maar kan ook met een gestuurde klep en druk pomje.
ricardo
Zal de vloeistof wel smakelijk anders nemen ze de brok ook niet meer op waar je het op spuit, en wat moet je dan gebruiken, wie werkt al met iets dergelijks propydos?
oldhuus
Zit op de robots bijna standaard.
+1
Noorderling
Die kleine hoeveelheden propyleen zetten geen zoden aan de dijk om ketose te behandelen. Wil je ketose behandelen dan moet je een shot geven van een 2dagen 2maal daags 200ml. Dat gaat een koe niet vrijwillig op vreten.

Hebben een aantal jaren gewerkt met propydos, naar ons idee is het brandjes blussen met een plantensproeier. Hebben na een aantal jaren het van de krachtvoerboxen gesloopt en een 2e voersoort ingebouwd. Kun je koeien in het eerste deel van de lactatie echt extra energie voeren.
jan w
2 x / dag 500 cc propyleen
+4
Petro Pelgrum
Zorg toch gewoon dat ze geen ketose krijgen heb je al die poespas ook niet nodig
jan w
Goede droogstand managment is daarin heel belangrijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , krachtvoer , melkrobot , voer en robot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0