Vergoeding telecommast

Ik heb een hoogspanningsmast in mijn land staan met een telefoonantenne erin en krijg nu voor beide een vergoeding. Nu zullen de hoogspanningsmasten verdwijnen maar ze willen graag dat deze mast blijft staan voor telecom. Ik mag nu van tennet bepalen dat hij blijft staan of dat ik hem niet meer wil. Heb gezegd dat hij wel mag blijven maar dan tegen een veel hogere vergoeding. Heb deze week bezoek gehad van novec die het beheer dan weer doet en ze boden mij 2000 euro per jaar. Voor dit geld wil ik deze mast niet houden ook omdat hij op mijn huiskavel staat, heb een veel hoger bedrag neergelegd, nu maar afwachten.probleem in dit gebied is dat er geen hoogspanningsmasten meer staan straks en ook geen hoge gebouwen dus alternatief hebben ze niet mijn inziens. Deze mast is voor 2 jaar terug aangepast voor 4 g netwerk en als ik de bouwers moet geloven heeft dat meer dan 2 ton gekost dus wat stelt dan 2000 euro voor. Mijn vraag wie weet of heeft hier ook wel eens mee te maken.

Deel dit topic

Reacties

jorisdriepinter
Poot stijf houden. Het genoemde bedrag betalen ze al bij een mast die nog van tennet is.
Weet van iemand die in het verleden 25.000 gulden kreeg voor de bouw van een mast vlak bij een verkeersknooppunt. Vanuit de consessie zijn ze verplicht landelijke dekking te verzorging, dus ze hebben weinig keuze als er geen alternatieven zijn.
Huur een goede adviseur in. Betaalt zich altijd uit.
+2
Vergis je niet, ze geven liever 50000 uit om ergens een andere mast neer te zetten dan een hogere vergoeding. Reden: eenheidsprincipe, stel de buurman x km verder op hoort dit en wil dan ook een hogere vergoeding dus het sneeuwbaleffect is geboren. dan maar eenmalig hogere kosten aan het verplaatsen. Alle landelijke operaters werken zo. dus zoek de grens op maar eis in het redelijke
Nick83
@zuidwestfriesland idd. Een paar jaar geleden wilden ze hier in de polder een kruispunt uitbreiden met een extra voorsorteer strook. Dit omdat er nogal wat ongelukken gebeuren. Hiervoor moesten ze van ons een hoekje van een perceel hebben: 250m2. Wij wilden 15 € per m2 hebben. Ze wilden maar 5 € geven en geen cent meer. Het hele project is gewoon niet door gegaan. Ze hebben het gewoon gecanceld. Ze hadden al een informatieavond georganiseerd waar een hoop mensen geweest zijn. De lantaarnpalen hadden ze al zodanig neer gezet dat die goed zouden staan voor de nieuwe situatie, maar ze hebben alles afgeblazen. Onbegrijpelijk... ik snap er tot op de dag van vandaag nog niks van.
pietjepuk
@Nick83 als er nu wat gebeurd wijst de gemeente naar jouw. wij wilde wel maar de boer wilde niet verkopen.
kanniewaarzijn
@Nick83 Er zal nog wel wat anders gespeeld hebben dan.
van Ittersum
@Nick83 mochten ze ooit weer komen, accepteer in eerste aanleg die marktconforme grondprijs met opgeteld uw vermogensverlies. Daarbuiten kun je alles "eisen" wat in hun werk verwerkt kan worden. Geloof me dat gaat zo naar de factor 10 van je grondprijs. Ik kijk elke dag nog met plezier uit mijn keukenraam naar al die werken in natura wat er 13 jaar geleden is uitgevoerd. Geld is tijdelijk, dit is eeuwig . De projectleider/onderhandelaar van de provincie was toen heel duidelijk, geld staat vast, dit is het en geen cent meer, de rest er omheen is bespreekbaar.

O ja, net als die andere discussie over/met milieudefensie, onthoud een aantal dingen; hun hebben de tijd, het geld en de macht. En met stroop kom je verder dan met azijn. Koffie met een groot stuk koek serveren dus.
+1
buorman
@van Ittersum
Daar heb je zeker een punt, om precedentwerking te voorkomen is de aankoopprijs meestal in beton gegoten.
De post onvoorzien/meerwerk is vaak een open einde.................
van Ittersum
@buorman natuurlijk heb ik makkelijk praat, in een werk van 17 miljoen was een X bedrag in werk voor die relativerende boer makkelijk weg te werken.
buorman
@van Ittersum

Jij hebt je weer laten omkopen voor een lullige 😃 1 procent?
van Ittersum
@buorman tja, ik was jong. Daarom mag je mijn wetenschap van nu ten harte nemen om die fout niet te maken
buorman
@van Ittersum
Als dit een 'jongelingenfout' was, zal ik er inmiddels wel van vrijgesteld zijn
Maar maak gelukkig elke dag nog fouten, zodat er wat te leren blijft
van Ittersum
@buorman ze mogen maandag wel weer langs komen voor een 2e aquaduct, koffie en koek staat dan klaar voor de mannen van de Provincie👍
buorman
@van Ittersum

Hier idem dito, heb nog een gasbuis te goed, alleen die verrekte Grunnegers liggen dwers 😂
casemxu
Voor 50000 heb je echt geen andere mast incl stroomtoevoer opbouw kasten e.d. Denk nog niet eens alleen de mast. Kompleet zal zo'n mast toch zeker enkele tonnen kosten.Het betreft nu een kleine mast waar ik nu 125 euro voor krijg. Ben nog bezig om de mast zelf over te nemen en zo rechtstreeks een deal te maken met Vodafone zonder tussenkomst van novec, die zal er zelf ook behoorlijk aan verdienen aangezien ze er zelfs al een apart bedrijf voor opgericht hebben.
Groko
Tot 5000 EUR wordt geïndexeerd betaald voor kerktoren en Windturbine per jaar. Geheel nieuwe mast plaatsen kost bij 20 m mast ongeveer 12500 tot 15000EUR maar is meer afhankelijk van de gemeente of er vergunning wordt verstrekt
+1
Antbo
Voor de windturbines in België langs E19 Breda - Antwerpen word een vergoeding uitbetaald tussen 12500 en 15500 € en bij wiekovergang over perceel tussen de 1250 en 1550 € per jaar geindexeerd en voor verharding ernaar toe worde er nog een vergoeding per m² betaald , en kabels in de grond per lopende meter .
casev
Je kan nooit teveel vragen. Ik heb een gehuurd perceel in gebruik met zo'n hoogspanningsmast midden op het 50 meter brede perceel.

Wat een ongeloofelijk onding. Staat enorm in de weg, en met elke werkgang ben je weer aan het knoeien.
oldhuus
Ik heb er ook 2 midden in het perceel, ieder keer met ploegen kun je de vorenpakker laten liggen, met spuiten de bomen inklappen en wat er allemaal aan bos groeit in en rond zo'n ding mag je zelf snoeien, en dat voor een paar tientjes per jaar.
van Ittersum
@casev geld is tijdelijk, zo'n bedrag is een uitgekookt bedrag, te weinig om van te leven en te veel om het te laten liggen
gerrie-hul
Beding er een index per jaar in voor verhoging en een onkruidbestrijdingsplan met controle dat het word uitgevoerd
+3
oldhuus
Hoe ver staat ie eigenlijk van je stal/woning etc. Als dat geen km ofzo is liet ik 'm mooi weghalen.
casemxu
Hij staat op 7 meter van de loods vlak naast de inrit maar niet aan de straatkant. Op zich heb ik er geen last van maar vind een behoorlijke vergoeding op zijn plaats. Als ik alleen al kijk naar wat wij zelf al betalen voor 3abbonnementen kom ik al aardig naar die 2000 euro toe dus hebben ze aan 1 betalende adres de mastvergoeding al terug verdient. Ik wil zeker een bedrag met 5 cijfers hebben anders halen ze hem maar weg. Trouwens dat weghalen kost ook geld en wordt Europees aanbesteed en zal ook wel een bedrag met 5 cijfers kosten, neem alleen maar huur rijplaten, hoogwerker,uitgraven poeren, zand aanvullen e.d.
+2
oldhuus
Ja laat ze maar weghalen, het zijn eigenlijk belachelijke schijntjes die je voor hoogspanningsmasten e.d. krijgt, ik ken boeren die in de middle of nowhere gasbuizen en boorlocaties op hun land hebben, die krijgen kapitalen vergoeding.
+2
casev
Helemaal mee eens.
Hier is vorig jaar zo'n gasleiding door mn land geboord, en de vergoeding kwam bijna neer op de grondprijs die we er 10 jaar geleden per hectare voor gaven....

En dan moet je met zo'n klote mast met een paar stuivers blij zijn?......
+3
MTSTAMMINGA
@casev
Ik dacht al waar betaalt hij dat landt van ? wat je laast kocht 😄 😄
Grasbaal
50.000 klanten van Nederlandse providers kunnen binnenshuis met hun mobiele telefoon in geval van nood geen contact krijgen met alarmnummer 112. Dat zegt KPN-directeur Jacob Groote in een interview met verschillende regionale kranten.

De directeur Mobiele Netwerken noemt het getal in de aanloop naar een hoorzitting volgende week in de Tweede Kamer over het bereik van mobiele telefoons in de grensregio's.

Telecomproviders zijn niet verplicht om voor een volledige dekking in heel Nederland te zorgen. In de wet staat dat het netwerk van alle aanbieders bij elkaar 95 procent dekkend moet zijn. De dekking uitbreiden zou honderden miljoenen euro's kosten, zeggen deskundigen tegen de kranten, maar daarvoor zou de overheid dan moeten betalen. Groote noemt dat "een interessante optie".

Discussie
Over de dekking van mobiele telefoons in de dunbevolkte grensregio's wordt al langer gediscussieerd. Onder anderen de burgemeester van Winterswijk waarschuwde eerder dat een inwoonster van zijn gemeente geen contact kon krijgen met 112 voor een man die onwel was geraakt. Ook andere gemeenten trokken daarover aan de bel bij het ministerie van Economische Zaken.

Bron: nos.nl/artikel/…
gerrie-hul
Ja Co in deze omgeving is op sommige plekken 112 onbereikbaar Op de vlakte gaat het wel maar als bij de bossen komt is het mis We zijn met een rondvaartboot uit Enkhuizen vertrokken het IJsselmeer op maar net buiten de haven was het bereik ook helemaal weg
Sander46
Novec komt binnenkort ook bij mij langs voor dezelfde situatie. Hoe is het destijds bij jou afgelopen?
casemxu
Hoi Sander, nou het was een lange onderhandelingsstrijd met Novec. Heb uiteindelijk bedongen dat er niet meer providers bij mogen zonder toestemming van mij en dat alleen de ruimte onder de mast benut mag worden, want ze wilden veel meer. De vergoeding is uiteindelijk uitgekomen op 4000 euro per jaar en dat wordt elk jaar geïndexeerd. Meer zat er ook niet in, ze waren al bezig geweest met mijn buurman om die mast te gebruiken en die vond het wel een leuk bedrag. Let er wel op dat het nieuwe contract in moet gaan zodra de masten zijn ontmanteld, hierbij ben ik in het verleden al eens met op de koffie gekomen want dan gaan ze eerst de huidige contractsperiode afmaken.
Sander46
@casemxu bedankt voor je informatie, hier kan ik wel wat mee. Mijn huidige vergoeding is nu jaarlijks zo'n 750 euro, was lastig om er achter te komen wat gebruikelijk was voor een antenne.
sjuste
Wij hebben ook een telecomprovider op onze torensilo en daar krijgen we ook rond de 6000 euro voor maar dit is wel een belangrijk knooppunt. ik weet ook van andere bijvoorbeeld kpn dat ze bij je komen en het jaarbedrag naar beneden willen hebben naar 2500 euro en anders halen ze de mast bij je weg. ik denk dat rond de 3000 en 4000 euro met indexatie nu voor een gewone antennes niet raar is
sjuste
En in wat voor staat is de hoogspanningsmast ik denk dat het onderhoud nu wel voor jou rekening komt geduurdende het loopcontract met de telecomprovider, moet je wel om denken
casemxu
@sjuste Nee hoor, het eigendom van de mast gaat naar Novec dus je hebt zelf geen onderhoudskosten aan de mast.
van Ittersum
@sjuste ben wel benieuwd hoe u/jullie omgaan met alle berichtgeving over "MOGELIJKE" bijwerkingen t.a.v straling voor uzelf en uw naasten. Ga googlen en je vindt zoveel tegenstrijdige berichtgevingen dat je denkt: oké bewezen is het niet maar.....wat is waar en wat niet. Gezondheid is een veelal(helaas) een éénrichtingsweg, daar moet je niet mee spotten
kanniewaarzijn
@van Ittersum Straling heb je overal, daar hoef je geen mast voor op je erf/grond te hebben.
sjuste
@van Ittersum de mast staat nu al 20 jaar op onze torensilo en was tot 7 jaar geleden in werking en moesten we tot die tijd ook regelmatig naar boven. had toen nog geen kinderen nu 2 gezonde kinderen dus dat zit wel goed
en de tkt van de koeien zit bij ons ook gemiddeld rond de 380 en hebben een lage dierdagdosering dus de koeien hebben er geen last van.
ik ben niet bang voor de straling mijn mening is dat de negatieve berichten door de tegenstanders zo uitvergroot wordt dat niks meer goed is hetzelfde gebeurt met de windmolens. iedereen wil groene stroom en mobiel bellen maar niet 1 wil zo,n ding in de tuin
van Ittersum
@sjuste ik suggereer ook niet, omdat er zoveel plus als min discussies zijn vroeg ik me af, hoe gaan jullie er mee om

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
17