Bodem nukaprijs lijkt bereikt

Na een aantal weken van flinke prijsdalingen van kalveren, zijn de noteringen op de veemarkt van Leeuwarden afgelopen dinsdag stabiel gebleven. Allen Belgisch Blauwe vaarskalveren boven de 45 kilo noteerden vijf euro lager.

Deel dit topic

Reacties

George
Dat zal wel ja , anders moet er al bijna geld bij zeker?
de hoef
35 euro stiertjes van vaarsjes
ronnie2
Zou het allemaal afgesproken werk zijn heel die handel
oldhuus
Zou me niks verbazen, als je hoort wat ze in de VS/Canada er voor geven, krijgen wij maar een schijntje.
wotan2
Het is natuurlijk in nederland wel zo dat we eigenlijk maar 1 opkoper hebben. De vrijemesters en de andere kleine opkopers bepalen de prijs door middel van vraag en aanbod. Daar moet de grote jongen zich min of meer naar richten. Momenteel is het zo door het vele vee dat wij melkveehouders hebben er een groter aanbod is dan andere jaren, dit bovenop het toch al grote aan bod in deze tijd van het jaar door "winter" toeslag op de melk.
De kalveren die nu opgezet worden zijn bovendien slachtrijp op een ongunstig tijdstip.
Je kunt dit allemaal afdoen als handelarenpraat, maar als je je gezond verstand gebruikt je eens in de kalvermesterij verdiept, zul je zien dat het gewoon logisch is dat de prijzen op dit moment zo zijn.
Ik ben ook melkveehouder en heb vandaag mijn kalveren ook "weggegeven". Maar op de toeslag van de melk heb ik nooit gericht om dan zoveel mogelijk verse koeien te hebben. Ik heb er geen berekening op los gelaten maar voor mijn gevoel is heel de toeslag lood om oud ijzer en schiet je ( mede door de kalverprijs )weinig mee op.
+2
mlkvhoudr
Kreeg vandaag nog gewoon 80 euro voor een stierkalfje van een tweeling en 40 euro voor het vaarskalfje, we moeten ons die lage prijzen niet meer laten aanpraten dan strikt noodzakelijk.

En ik voer ook harder dan dat ik dat een paar jaar geleden deed, ze krijgen wat ze opkunnen
oldhuus
Ook een beetje watervoeren helpt nog 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren en veemarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN