Illustratie van: harald vrieling

Nominatie zodebemester met GPS

De zodebemester met GPS-systeem van Schuitemaker is genomineerd voor de Bronzen Sikkel 2014. Deze innovatieprijs wordt toegekend op de komende editie van AgroTechniek Holland.

Deel dit topic

Reacties

+1
arjan Kok
Is leuk speelgoed voor loonwerker en klanten met veel kromme percelen zullen dit wel zien zitten, verder is plaats specifiek bemesten leuk als er kaarten zijn van opbrengst verschillen die duidelijk veroorzaakt zijn door plaatselijk mesttekort,dan moeten andere oorzaken worden (schaduw /rijsporen) uitgefilterd
jan w
Het is niet alleen leuk speelgoed, het scheelt gewoon tijd. Als een loonwerker met een tripple maaier maait, met of zonder gps scheelt ongeveer 2.5 ha per uur. Bij het zodebemesten scheelt het ook veel tijd.
George
Dan rijd hij toch wel met heel veel overlap. Om 2,5 ha per uur er uit te halen zul je toch wel heel grote oppervlaktes moeten hebben.
+2
Petro Pelgrum
Wat ook een voordeel is dat op de kopakkers niet zo scherp gedraaid hoeft te worden doordat je om de baan kunt bemesten en dan weer terug.
Ook als je begint laat je 2 banen aan de kant liggen en als je de lengte banen gehad hebt kun je rond bemesten
+2
meelezer10
Ik vraag me altijd af of ik op een plaats waar veel groeit harder moet bemesten dan op een plaats waar te weinig groeit. Maar als er al te weinig groeit en ik ga daar nog minder bemesten groeit daar nog minder. Wat is wijsheid.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@meelezer10: Ik vraag me altijd af

Zelfde verhaal als in de fokkerij, compensatieparing of niet. Ik ga voor reparatiebemesting om zo de kwaliteit van de mindere grond naar de toekomst toe te verhogen.
arjankok_
Een veel bereden kopakker die maar de helft groeit zou ik niet meer bemesten maar juist proberen te ontzien
-1
ballo
Wat een onzin.kan de loonwerker mooi doorberekenen duur speeltje beste altijd nog de vertrouwde ketsplaat
jorisdriepinter
Ja, is ook plaatsspecifiek. Hier een hele boel en daar ziet het ook bruin.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gps en zodebemester geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN