Prijs leasemelk laat dalende lijn zien

De vraagprijs van leasemelk is de afgelopen maand licht gedaald. Werd er halverwege juli nog 6,05 euro per procent vet gevraagd, op dit moment is de gemiddelde vraagprijs op Quotum.nu 5,90 euro.

Deel dit topic

Reacties

+2
demelkboer
Top journalistiek van melkvee.nl. Altijd dezelfde bron: 1 makelaar uit friesland.
+1
Coen
Bied maar eens 5,60 euro per kg vet, de kans is groot dat je geluk krijgt
+1
de hoef
Nu gewoon effe wachten
George
Ik denk een goede conclusie de hoef.
meelezer10
Zijn er bepaalde veehouders die meer weten dan andere. In de veeteelt stond een stuk van een veehouder die ongeveer 500.000 meer melkt als vorig jaar. Hij had geen extra quotum geregeld en ging alsnog van een zachte landing uit. Verder zie ik hier in de buurt meer boeren die dit jaar gewoon 30 koeien meer melken.

Als je nu naar de dalende lease prijs kijkt kun je dit niet rijmen met de melkaanvoer.

Ik heb weleens ergens iets gelezen dat er iemand gaat rechten omdat er in 2015 geen supperheffing meer mag worden geheven. Was dit abab? Volgens mij zijn de boeren die hier veel meer melken meest abab klanten of zou dit toeval zijn?
de hoef
Quote:
@meelezer10: Zijn er bepaalde veehouders die meer weten dan andere.

ik denk dat niemand meer weet ,maar iedereen doet wat hem het beste uitkomt
ik denk dat er een deel geschrokken zijn van rusland en de superheffing van vorig jaar gaat er deze maand af .vandaar de daling van de lease
vanloon
Het blijft gewoon gokken, maar ik zie ook veel aanbod lease-koopmelk met flink lagere vraagprijzen.
david2
Nu naar beneden over maandje weer omhoog..... vaker gebeurd 't is nog geen 31 maart
jan is hobbyboer
Ik denk dat brussel ons zo zielig vind ivm ruslandboycot dat ze het quotum een jaartje eerder afschaffen.................
paul1
Belasting betaal je toch ook het jaar erna, dus ik denk dat rechten weinig zin heeft...
demelkboer
Dit is het laaste jaar dat je je quotum tot waarde kunt maken. Ik denk dat veel melkveehouders die de boel lekker hebben draaien en nog een paar jaar boeren toch wel wat melk gaan verleasen als de melkprijs onder druk staat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en leasemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN