Rectificatie melkprijs DOC 1e helft 2014

Dirksen Management Support (DMS) en Veeteelt moeten diep door het stof!
In de laatste Veeteelt stond een rangschikking van de melkprijzen van 7 Nederlandse zuivelfabrieken over de eerste helft van 2014 en nu blijkt dat door een onjuiste invoer van de gegevens van DOC hun melkprijs in werkelijkheid maar liefst € 4,60 per 100 kilo hoger uitvalt. Geen € 36,41 dus maar € 41,01 !!

Van DMS had ik al geen hoge pet op maar hoe is het mogelijk dat een kwaliteitsblad als Veeteelt klakkeloos de berekeningen van DMS publiceert. Door een onjuiste weergave van de werkelijkheid is er de afgelopen dagen veel onrust geweest bij de leden van DOC die achteraf dus onterecht is.
Veeteelt heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan DOC en er zal in de volgende Veeteelt een rectificatie komen maar het leed is natuurlijk al geschied!

De enige betrouwbare melkprijsvergelijking komt pas tot stand als je dat over een heel jaar doet waarin alle toeslagen en de nabetaling is verwerkt en wat alle andere tussentijdse melkprijspublicaties betreft, ook o.a. van de Boerderij, het heeft geen enkele toegevoegde waarde!

Ik kan de link niet plaatsen maar op de site van Veeteelt staat al een rectificatie.

Deel dit topic

Reacties

+3
Wie bepaalt dat veeteelt een kwaliteitsblad is.....volgens mij is de veeteelt gewoon een magazine van een organisatie die een winstbejag heeft. Ooit wel eens kritische stukken over CRV in dat blad gelezen, nee dus. Maar het feit dat het stuk van de melkprijzen niet klopt is natuurlijk schande
PG77
Ha ha kunnen alle veehouders die hun DOC collega's uit hebben zitten lachen ook weer s achter de oortjes krabben.
+6
verbi
Ik gun de DOC leden ook een goede prijs ben zelf overgens RFC lid en iemand uitlachen getuigd van weinig verstand!
PG77
Goed zo Verbi !!!!!!!!! maar dan ken ik r toch wel een paar die weinig verstand hebben.........
mlkvhoudr
En het herstel dient zich al weer aan, nog een klein beetje minder produceren met zijn allen en het komt goed

boerderij.nl/Home/Nieuws/…
Farmer_
Zou zeggen vol gas. 😄
+1
mlkvhoudr
En de poot op de koppeling 😃
kor v zevenhoven
Ik zet ook mijn vraagtekens bij Deltamilk, betalen in ieder geval 1e per 100kg weidepremie en zo ik van een leverancier hoorde zaten ze inclusief alle tegoedschrijvingen boven RFC in 2013
arie.j
Rekening houden met het grote verschil van rentevergoeding op de ledentegoeden tussen FC en Deltamilk doet Veeteelt in ieder geval ook al niet.
matt
Melkprijs DOC niet 36,41 maar 41,01 euro

Zuivelfabrikant DOC neemt de vijfde positie in de melkprijsvergelijking in

dinsdag, 19 augustus, 2014

Helemaal zonder kinderziektes is de nationale melkprijsvergelijking van Veeteelt nog niet. Zo slopen er enkele fouten in de tabel, die met name voor DOC Kaas vervelend uitpakten.

Ten onrechte werd de gemiddelde eiwitprijs over het eerste half jaar van 2014 op 22,22 euro gezet. Dat moet 26,28 euro zijn. Ook de maximale duurzaamheidstoeslag die een boer van DOC kan krijgen, is te laag neergezet. Deze bedraagt geen 0,50 maar 1,00 euro per 100 kilo melk.

Van de zevende naar de vijfde plaats

Beide zaken maken dat de melkprijs voor een DOC-Kaas bedrijf met 700.000 kg melk, 4,40 procent vet en 3,50 procent eiwit niet uitkomt op 36,46 euro per 100 kilo melk, maar op 41,01 euro per 100 kilo melk. Dat is de prijs exclusief btw. Daarmee stijgt de zuivelcoöperatie uit Hoogeveen op de ranglijst van voorschotuitbetalers van de zevende naar de vijfde plaats (zie tabel 1, pagina 44, Veeteelt augustus 1).

In de toelichting bij tabel 2 sloop nog een fout. Daar moet 4,40 in plaats van 4,50 procent vet staan. Eerder vermelden we al dat in het verhaal de leverantieomvang boven de melkbriefjes in Veeteelt was omgewisseld. Waar jaarleverantie 700.000 kg melk boven staat, moet 1,1 miljoen kg staan en omgekeerd.

Bron: veeteelt.nl/economie/nieuws/…
+1
arjan Kok
Tijd voor een bloemetje aan alle doc leden, betaalt door veeteelt /dirksen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , voer , management , boerderij , doc en melkprijsvergelijking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1