Powercall

Helaas mijn brecalsan is op. Wordt ook door de regelgeving niet meer verkocht in Nederland. Gaan overstappen op powercall. Iemand er ervaring mee met dit product???

Deel dit topic

Reacties

vaak
Ik gebruik het al een hele tijd: super product.
Ben het ook gaan gebruiken na de Brecalsan.
Brecalsan was in zakgoed en de powercall in bigbag maar na gewenning wil ik niet meer terug.
jan w
Desicalk of Lava3meel kunnen ook goede vervangers zijn van de Brecalsan.
De desicalk is wat duurder € 280 of 285 euro per big-bag maar heeft een hogere PH, waardoor bacterien minder kans hebben. Ik gebruik dit nu al jaren. Een andere optie is lavameel, dit is goedkoper.
de hoef
Gebruik hier vitakal ph 9 en kost 50 euro per ton losgestord ,30 ton tegelijk
david2
Heb een paar jaar powercall gebruikt, maar vond dat ik in combinatie met dikke rubbermatten en gemalen stro te veel kale/ dikke open hakken kreeg volgens mij omdat het nogal ruw\scherp aanvoelt en schuurt op de rubbermatten denk ik , brecalsan dat ik daarna ben gebruiken is veel zachter (dat verschil voel je zo als je je hand er in steekt)) en geen kale/open/dikke hakken meer, nu dat het uit de handel is gebruik ik lavameel is vergelijkbaar met brecalsan en het is nog goedkoper ook € 200,- big bag
puddingbroodje
Ik vond dat brecalsan weinig stuift in de stal. Ik hoor dat powercall dit wel doet hoe ervaren jullie dit?
aukevd
Stuiven valt enorm mee vind ik maar is natuurlijk ook afhankelijk van wat jezelf vindt. Ik strooi nu powercal en gemalen koolzaadstro in een. Scheelt me een extra werkgang
verbi
Stuiven valt inderdaad mee, wij doen het 1 of 2 keer per week 3 emmers op 90 boxen puur, verder gewoon 2x daags zaagmeel bevalt ons prima geen last van kale plekken of dikke hakken, hebben wel het grootste gedeelte van de stal matrassen en ruime boxen (1.20 m breed)
+1
arjankok_
Meng een (voeder) kalk maar door het voer dan sluiten de slotgaten ook beter
jan w
Neem dan zeeschelpenkalk, heb je er ook nog mineralen bij.
vanloon
Van powercal kregen wij bronchitis en longontsteking , de stof is echt agressief dus let wel op.
vanloon
Zegt me niets Verbi 90 boxen hoeveel koeien zitten er op 90 boxen, 90 120 of 140 koeien in de stal?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's regelgeving en brecalsan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN