Doormelken

Ben vergeten een inseminatie door te geven van een koe. kwam ik vorige week achter. deze staat nu op het punt van afkalven. Nu heb ik niet eerder een koe doorgemolken. van de week had ik dat er allemaal troep uit 1 kwartier kwam, zelf het filter raakte er mee verstopt. Dus denk zal ie toch uierontsteking hebben? dus behandeld. Nu komt er uit alle 4 de kwartieren vlokken. Ik meen dat dit wel vaker het geval is bij doormelken? wie heeft hier ervaring mee? moet je de koe blijven melken of kan ik nu ook stoppen met melken? ze geeft nu nog maar een liter of 5 per dag.

Deel dit topic

Reacties

arjan Kok
Kan de beste overkomen, als de koe verder fit is gaat het wel over, eventueel kort durende mastitis injekter, biest zal van slechte kwaliteit zijn, heb wel eens gehoord van veehouder die altijd doormelkt dat een flink percentage koeien schijnbaar mastitis hebben en hoog celgetal maar zag dat niet als probleem
Farmer_
Sommige koeien hebben dat, na kalven is dat weer verdwenen, wordt 1 kwartier harder dan de andere, uierontsteking injector erin(eventueel in elk kwartier 1) en koe niet niet meer melken, als ze geen hard kwartier heeft en ze is vlak voor kalven alleen de eerste melk eruit melken(geen liters), dan kalft ze vrijwel normaal af.
gezienus
Jij doet dat toch altijd farmer als het hier een keer gebeurt komen ze niet goed aan de melk ,, wat is de cloe
de hoef
Vakmanschap gezienus
hij melkt er maar een beetje uit en dan stopt ie ermee
het is ook niet voor iedereen weggelegd denk ik
+2
Farmer_
@de hoef
Afname staat op snel afnemen, meestal trekt die de machine eraf voordat ze de melk laat schieten, en dat is voldoende, @ Gezienus melk je ze +- 5 dgn voor kalven te ver leeg komt ze idd niet aan de melk, maar een koe met een groot en te vol uier mag best wat meer melk eruit gemolken worden, doe dit alleen thuisop het andere bedrijf droogzetters en meer mastites na kalven.
pinokkio
Gewoon doormelken, gebeurt hier ook wel eens (eigen stier), is niets aan de hand. koe kalft meestal met 1 tot 4 dagen.
+4
spotmelker
Het zijn meestal zucht of aam-vlokken. Als kwartier niet hard wordt gewoon doormelken en niet die paar dagen droogstandsrisico nemen.
friese koemelker
Nooit stoppen
RTSR97
We hadden toevallig 4 weken terug een koe laten controleren op drachtigheid, de veearts zij toen dat er een kalf inzat en dat ze waarschijnlijk binnen 2 weken zou kalven, (die koe molken we nog gewoon) droog zetten was dus geen optie meer, dus gewoon doorgemolken, vorige week afgekalfd, geen problemen gehad, en ze stijgt nu aanzienlijk in productie, het kalf gaven we biest van een andere koe die net gekalfd had
Farmer_
Gekke is dat we van sommige koeien die een probleem kwartier hadden na doormelken het weer verdwenen was, 1 waar alleen wat waterige melk uitkwam die na droogzetten een flinke uieronsteking had opgelopen, en dacht dat het een driespeen was, na doormelken nu weer een normaal melkend kwartier heeft en moet binnenkort weer kalven.
Afgelopen week weer een met elke keer wat vlokken in de eerste melk nu na kalven en doormelken ook schoon.

Op het andere bedrijf droogzetters en probleem uiers blijven probleem uiers.
Erco
Koe kalfde af na twee dagen, eerste dagen nog wat vlokken in het uier, nu geeft ze zo'n kleine 30 liter per dag en stijgt nog wel de komende tijd.(tweedekalfs) Zou het niet bij alle koeien doen maar het viel niet tegen.
Farmer_
2 dagen niet helemaal leeg melken is te kort, dan komen ze meestal niet volop in productie of ze zakken na een tijdje weer snel af, moet je minstens 7 dgn van te voren niet helemaal leeg melken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken , koe , inseminatie , uierontsteking en doormelken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
5