Resultaat A-ware Food Group 2013 lager bij 3% hogere omzet

Maar de Directie is tevreden 😄 ‘kosten gaan voor de baat’

Lopik, 13 augustus 2014 | A-ware Food Group laat in 2013 opnieuw groei in de omzet zien. De omzet groeit met 3% naar EUR 1.13 miljard.

· Omzet EUR 1,13 miljard (+ 3%)

· EBITDA EUR 40 miljoen (- 15%)

· Resultaat voor belastingen EUR 11,5 miljoen (- 34%)

De directie van A-ware Food Group, gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, verhandelen en transportere n van kaas, is tevreden met het resultaat over 2013. In 2013 heeft het familiebedrijf belangrijke stappen gezet in de realisatie van de strategische doelen en het uitbreiden en optimaliseren van het dienstenpakket”. “We zijn tevreden met het resultaat dat we samen met onze medewerkers hebben gerealiseerd.” Aldus Jan Anker, CEO van A-ware Food Group. “We investeren flink om zo onze dienstverlening aan de klanten uit te breiden en continu te verbeteren en hierbij geldt dat ‘de kosten gaan voor de baat’ gaan. Dat onderaan de streep opnieuw een mooi resultaat staat stemt tot tevredenheid en geeft vertrouwen in de ingezette koers. ”

A-ware Food Group breidt haar dienstenpakket uit met de bouw van een kaasfabriek in Heerenveen. De bouw hiervan is in 2013 gestart en ligt op schema. Tegelijkertijd is gestart met de realisatie van een modern rijpings- en verpakkingslocatie in Almere. Het dienstenpakket van A-ware Food Group is in 2013 verbreed met de acquisitie van A-ware Fresh Dairy dat is gespecialiseerd in de productie van dagverse zuivelproducten. Daarnaast heeft zij in Woerden een locatie geopend waar exclusieve borrelhapjes en tapas worden gemaakt. Andere ontwikkelingen waren de verkoop van een pakhuis in Bodegraven en de ingebruikname van een pakhuis in Bleskensgraaf. Tevens heeft dochteronderneming AB Texel, gespecialiseerd in transport van aardappelen, meel en veevoer, haar positie verder versterkt door onder meer het moderniseren van haar wagenpark.

Tevreden met het resultaat

A-ware Food Group laat een omzetgroei zien van EUR 1.100 miljoen in 2012 naar EUR 1.136 miljoen in 2013. Een stijging van ruim 3%. De EBITDA (bedrijfsresultaat voor afschrijvingen) daalde met EUR 7.1 miljoen naar EUR 40 miljoen. Het netto resultaat voor belastingen is met 34% gedaald naar EUR 11.5 miljoen. Het resultaat 2013 was lager dan het uitstekende resultaat 2012, dit was conform de verwachting van de directie. In verband met de sterk veranderlijke omstandigheden op de kaasmarkt worden voor 2014 geen verwachtingen uitgesproken.

A-ware Food Group

A-ware Food Group is een toonaangevende dienstverlenende organisatie gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan en transporteren van kaas en andere foodproducten onder geconditioneerde omstandigheden. Dit familiebedrijf is in 2010 ontstaan door de fusie van Anker Cheese (1962) en Bouter Cheese (1890). A-ware Food Group heeft de ambitie uit te groeien tot de meest gewaardeerde ketenpartner in Europa in de food- & agribusiness. Daarnaast is zij in toenemende mate buiten Europa actief. Eind 2014 opent A-ware Food Group een kaasfabriek in Heerenveen.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fusie , kaas , voer , europa , veevoer , investeren , lening , dairy , a-ware food group , 2012 , kaasmarkt , familiebedrijf , a-ware , heerenveen en kaasfabriek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1