Illustratie van: Wilting NH

Nog interesse in een vms mestrooster in dichte vloeren??

Zijn er nog veehouders die toch nog uitkijken naar een rooster tussen de achterpoten in hun vms? Zodat er in de morgen niet veel mest meer op de vloer ligt. Dit was de ervaring bij bedrijven waar de bezetting niet heel hoog was.

Ik heb 2 Delaval robots gehad die tot nu toe nog zeer tevreden zijn. Die liggen er nu een dik jaar in. RVS rooster met glijplaat. Zodat mestkelder en vms geen open verbinding is (volgens kkm). Deze waren voor 2010 geplaatst toen een mestrooster nog geen optie was.

Misschien kan ik iemands wensen lijst afmaken?

Deel dit topic

Reacties

hendrik0001
Nog een foto
jan w
Wat bedoel je nu?
hendrik0001
Het rooster. Sommige veehouders hebben nog een dichte vloer in hun robot. Van die groep zijn er ook veehouders die dit goed bevalt, maar er zullen ook veehouders zijn die er wel graag een rooster in willen hebben. Die wil ik er even op attenderen dat het wel mogelijk is.
gezienus
Quote:
@hendrik0001: op attenderen dat het wel mogelijk is.

laat me raden nu ben jij natuurlijk diegene die ze maakt en verkoopt ??

ziet er anders strak uit, ben geen Mrobot boer
kaas
Met rooster er in wil er nog wel eens een koe onder uit gaan door dat de buisen klad zijn ipv traanplaat profiel dus kijk uit
jan w
De meesten hebben er dan een dichte vloer onder zitten, dus dat schiet nog niet op.
Ik heb er zelf geen inzitten, maar missen, geen idee.
avondrood
Werkt wel. Vloer blijft redelijk schoon. Hier om de vier koeien de vloerreiniger aan.
jan 1
Heb er wel een rooster in,heeft bij laval ff geduurd voor dat daar het kwartje viel,maar sinds 2010 leverbaar met rooster.
avondrood
Duurt ff bij delaval maar klein beetje luisteren naar de boeren doen ze wel.
kaas
Maar delaval gaat vaak niet over 1 nacht ijs eerst goed uit testen voor dat het op de markt komt
hendrik0001
@gezienus, dat klopt.
@jan w Er mag wel een vloer onder zitten als de beton of vloer maar niet dikker is dan 20 cm. En daar onder de kelder zit.

Bij Laval hebben ze na 2010 een deelbare vloer er in gelegd als je eerst niet kiest voor een rooster kan er nog altijd één gemakkelijk in gelegd worden. De types voor 2010 hebben dit niet. Voor die types is dit rooster eigenlijk bestemd.
mark77
Wat is jouw vraagprijs in totaal voor het aanpassen van twee melkrobots?
de hoef
Stuur hem effe een pb,hij is al 6 maanden niet online
stonehill
Hallo,Hendrik ik intresse in dat rooster voor de vms ,wat kost dat rooster incl montage
kaas
oldhuus
Bij Delaval waren ze in het begin bang dat de koeien er dan niet in durfden, daar zijn ze later op terug gekomen.
hookwood
Dat hadden ze toch simpel kunnen testen. Angst is een slechte raadgever.
jan 1
Quote:
@oldhuus: Bij Delaval waren ze in het begin bang dat de koeien er dan niet in durfden, daar zijn ze later op terug gekomen.

Dan hadden ze beter ff bij een lely boer om de hoek kunnen kijken,hadden al 10 jr een rooster voordat laval er mee kwam onder druk van kopende boer....
+1
jan w
Als je s'morgens in de stal komt er er ligt mest in de robot, dan heeft het niet goed gelopen. Ligt er ggen mest dan heeft het goed gelopen.
alleen bij een te lage bezetting gaan de koeien lummelen en krijg je veel meer mest.
kaas
Het rooster werkt volgens mij nog beter dat de koeien de achter benen wat uit elkaar zetten [zodat de koeien beter worden aangesloten speenen wat verder uit elkaar] ik heb er wel over nagedacht maar bij delaval kost het 1500 euro als ze er een rooster in zetten dat was mij te duur.
paul1
Bij de prijs van een robot maakt 1500 euri toch niet zoveel uit ?
hendrik0001
Daar ben ik weer, sorry volgers 😉

Ik heb de heren met de belangrijkste vragen even een pb gedaan.

Heb inmiddels al vele veehouders blij kunnen maken.

Zoals @Kaas al zegt dat de koeien de achter poten iets meer uitelkaar zetten zodat de spenen iets makkelijker te bereiken en te zien zijn door de lens word al als zeer positief ervaren.

@Jan w heeft ook gelijk als er stront ligt heeft het goed gelopen maar als er veel stront ligt heeft het niet gelopen, maar de meeste boeren willen niet uit hun nest voor een verstopte melkmeter en dat gebeurd ook al met een klein laagje stront. Aldus de veehouders.

tot nu toe alleen maar positieve berichten gehoord.

Het vms-mestrooster is geheel van RVS 316 (zuur etc. bestendig) We maken een gat in de beton ter grootte van het rooster met daaronder een (kkm) mest afscheider.
hendrik0001
Mark77 en Stonehill ik heb jullie een bericht gedaan in de inbox ik weet anders ook nie hoe ik jullie kan bereiken. Ik zou graag wat willen betekenen voor jullie bij de vms robot.
hendrik0001
4 x een rooster geplaatst in Dronten. Zo kan het ook. Iets waar de veehouder lange tijd naar opzoek was.
kaas
Hendrik 0001 heb je dat rooster zelf gemaakt en geplaatst zo ja maar waarom van glade buizen en niet met profiel er op zodat koe er grip op heeft
hendrik0001
De roosters maak ik zelf inderdaad en monteer ze ook zelf.
Standaard zit er ook een gladde buis in. Traanplaat profiel op een buis lijkt me een erg dure buis te worden en zoveel grip hebben ze er ook niet van omdat een buis rond is. Maar ik heb er nog nooit 1 gezien die onderuit ging door het rooster. Dan moeten ze er wel in sprinten anders gebeurd het niet.
oldhuus
Ja is bij Lely toch net zo. Misschien dat er ooit 1 uitglijdt op die rand naast de rubber, maar sommige robots hebben helemaal geen rubber alleen traanplaat.
hendrik0001
De vliegen beginnen straks ook weer te plagen met als gevolg dat de koe onrustig is in de robot. Dan is het wel veel makkelijker dat de mest vanzelf de put in glijd toch?
hendrik0001
Foto 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , delaval , robot , mestkelder en rooster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2