DeltaMilk zoekt nieuwe melkveehouders met minimaal 400.000 kilo melk

Zuivelcoöperatie DeltaMilk wil binnenkort weer nieuwe melkveehouders aannemen. Het besluit moet nog door de leden van DeltaMilk worden goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering in september.

Minimaal 400.000 kilo melk
Melkveehouders die lid willen worden of melk willen leveren moeten verder minimaal 400.000 kilo melk per jaar produceren en zijn gevestigd in het Groene Hart: Alblasserwaard, Vijfheerenlanden of Utrecht-West. Weidende melkveehouders met een quotum kleiner dan 400.000 kilo melk kunnen alleen worden aangenomen als ze in de route met andere leden van DeltaMilk meegenomen kunnen worden.

Meer: veeteelt.nl/Economie/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Goed nieuws voor leveranciers aan leerdammer schoonrewoerd zou ik denken, kunnen die daar weg willen nu mooi de overstap maken naar een fabriek die wel marktconform betaald op het moment
+1
Jack Rijlaarsdam
Lees de praktijkregeling artikel 3 en 11 nog ff: deltamilk.nl/wp-content/uploads/…

Zal de animo wel iets van verminderen... Wel een mooie rente trouwens, artikel 5.
hookwood
Lijkt me ook ja.
jg
@hookwood
Leuke beleggingsclub. Iets voor RFC ???
hookwood
@jgVolgens mij kan RFC wel goedkoper aan haar geld komen......
jg
@hookwood
Zie het als goede belegging.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@hookwood: Volgens mij kan RFC wel goedkoper aan haar geld komen......

Het lijkt mij anders een fiscaal aantrekkelijke manier om geld naar de leden te schuiven. De rente wordt als kostenpost opgevoerd en gaat dus voor de belastingen van de winst af.
+1
david2
@mlkvhouder, dan ga je van kaas naar kaas, rfc kan je over een tijdje ook waarschijnlijk wel weer lid worden zet ik liever daar mijn geld in( als DOC lid), veel meer spreiding in producten dat is toch het mooiste dat blijkt op dit moment wel, en op dit moment heeft delta milk voordelige melk van rfc en rfc koopt de kaas weer terug, maar dat gaat ook op termijn veranderen daarom zijn ze denk op zoek naar melk, en dan moet delta milk nog meer zelf de markt op om de kaas aftezetten
arjank110
@mlkvhoudr Leerdammer leveranciers hebben misschien geen trek om 5 cent in te leggen per kg melk.... maar gezien het melkprijsverschil de afgelopen jaren, zou je nu zeggen dat het wel een mogelijkheid is een ook de rente die er vergoed wordt 12% en 8%. Er is een maar, Leerdammer keert een contante nabetaling uit en bij deltamilk en RFC wordt er een groot gedeelte gereserveerd (ong. de helft)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , deltamilk , melkveehouders , zuivelcoöperatie en coöperatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2