Landbouwshow Opmeer

Maandag hèt evenement van het jaar.

Hier net 31 mm binnen een uur gevallen. Hoe is de situatie in Opmeer, Co? Is de renovatie van het terrein afdoende om maandag zonder laarzen terecht te kunnen?

Deel dit topic

Reacties

+2
MTSTAMMINGA
Hier heelaars niets En ben wel aan wat regen toe !!!
Coen
Karst, geduld is een schone zaak.
je krijgt wat je verdient 😄
Grasbaal
Gisteren stond het al aangeklede evenemententerrein er perfect voor, vanmiddag 3 hele dikke buien. Maar als het nu droog blijft dan kun je maandag weer op droge sokken door het terrein.
Grasbaal
Nico zijn oproep heeft gewerkt, er is geen hooi en stro regen geweest in de feesttent:

cs-agrar
Vorig jaar was er ook meer hooi binnen handbereik. Ene grasbaal met zijn compaan boerenverstand hadden toen een wagentje vol geregeld..????
-2
noordhollander
Uniek feit is dat dit de laatste opmeerse koeienkeuring wordt jongvee dat blijft maar daarvan worden de uitslagen nooit in veeteelt vermeld in de katalogus zie je bij de kalveren rubriek(J) met 6 kalveren van van eyk uit twisk en een van een andere boer dat neemt de gezonde konkurrentie helaas weg...slordig van de keuringsorganisatie
jammer dat bettie en janneke altenburg uit koufurderrige niet ook het exterieur mogen beoordelen van de kalveren dat zijn echte vakvrouwen!
(later volgen nog een paar voorspellingen)ik voorspel dat de koeien van john en cristel wester de beste groep vormen met daarin zeker een kampioene waarvan akte
+1
Grasbaal
Quote:
@noordhollander: uniek feit is dat dit de laatste opmeerse koeienkeuring wordt

Kars, wat zuig je nu weer uit je grote duim??, er is op dit moment geen enkele sprake van dat de koeienkeuring gaat stoppen. Wie weet dat het in de toekomst lastig gaat worden ivm de veterinaire regels. Maar ook daar is nu nog geen enkele sprake van.
noordhollander
Co mark my words; er wordt ook niets aan gedaan om eea voor de inzenders aantrekkelijker te maken, maar ik hoop dat t morgen een gezellige keuring wordt met fraaie opmeerse kampioenes later kun je zien wat ik daar mee bedoel, saluti kars
uiteraard kunnen we t er later nog eens over hebben co!
+1
Grasbaal
@noordhollander ik heb geen idee wat voor wensen er allemaal zijn om het nog aantrekkelijker te maken. Maar wensen zullen er altijd blijven. De grote groep is zeer tevreden hoe het nu gaat, en anderen zullen nooit tevreden zijn.

Stel dat we bijvoorbeeld 100 euro inschrijfgeld per ingezonden koe vragen om de wensen die er zijn te verwezenlijken dan zal het aantal inzenders zeer snel inkrimpen. Zelfs de inzenders met de hele mooie wensen zullen dan niet meer willen meedoen.

Dat gaan we dus niet doen, volgend jaar is er dus gewoon weer (of er moeten veterinaire problemen zijn) een rundveekeuring in Opmeer.

Wedden om een fles goede wijn??
noordhollander
@Grasbaal
co ondanks mn toezegging het er later nog eens over te hebben die fles wijn samen consumeren dat gaat door!
Grasbaal
Quote:
@noordhollander: vermeld in de katalogus zie je bij de kalveren rubriek(J) met 6 kalveren van van eyk uit twisk en een van een andere boer dat neemt de gezonde konkurrentie helaas weg...slordig van de keuringsorganisatie

Deze kritiek is onterecht, alle kalveren staan keurig op leeftijd gesorteerd in het boekje. Hoe de rubrieken morgen worden ingedeeld staat nog open.
+1
noordhollander
In mijn katalogus zijn de kalverrubrieken echt al ingedeeld bij de koeien hebben ze het afhankelijk van afvallers en thuisblijvers nog open gelaten de indeling van de rubrieken..............wellicht hadden er aparte rubriekjes voor van eyk gemaakt moeten worden.......
Heel lullig!!!!
gerrie-hul
Co het was een mooie show Ach een kalfje meer of minder mag de pret niet drukken Veel publiek en mooi weer
Kom a.s zaterdag naar oldebroek ook daar een veekeuring en paarden en oogsfeest
Wat is er mis met meer dan 6 kalveren komen?
cs-agrar
Kars, na afloop van een keuring je voorspelling plaatsen heeft niet zo heel veel met voorspellen/kennis van het geheel te maken. Wees dan een vent schrijf het wel van te voren op. Zowiezo heb je er een handje van geplaatste reakties naderhand veranderen, niet echt sjiek. Bij deze oproep aan @grasbaal om dit naderhand aanpassen, bijv vanaf halve dag na plaatsing, onmogelijk te maken.
Grasbaal
Het nieuwe puttenstelsel heeft de dikke regenbuien razendsnel afgevoerd. Vanavond werd er al weer probleemloos geoefend in ring 1:

cs-agrar
Denk dat de buien het terrein lekker opgefrist hebben. Immers, met de opbouw wordt er aardig over het gras gereden en gelopen, met heet weer gaat gras dan zo kapot. Denk dat we een opmeer aantreffen met frisse weiden!
Grasbaal
In het voorwoord doet Nico Vriend ook een emotionele oproep om dit jaar geen hooi en stro mee te nemen in de feesttent. Het lijkt heel leuk en onschuldig maar het bier wordt er echt niet lekkerder op met een dot overvliegend hooi of stro erin...
cs-agrar
Het valt weer mee dat mijn leeftijdcategorie niet genoemd is bij het hooi en stroverbod 😄
Nico weet het weer te brengen zoals alleen Nico dat kan, keurig!
+2
noordhollander
verwijderd
+1
cs-agrar
Daar wordt je stil van he Kars, ook maar goed dat je het originele commentaar verwijderd hebt.
Omdat enkele vaste inzenders dit jaar niet meedoen, zegt niet dat het de laatste keer is.
noordhollander
Jammer dat jullie wereldkampioene van vorig jaar uit hoornaar er niet is..........................
cs-agrar
Ze loopt tussen haar medekampioenes op frisse westfriese weiden, een groter plezier kan je een koe niet geven. De boer heeft toch meestal meer lol aan zo'n keuringsdag dan de koe.
De koe is kampioene geworden op een keuring welke eigenlijk als voorbeeld zou moeten dienen voor het huidige keuringstelsel.
Exterieur, tis allemaal leuk, maar dat alleen betaald de rekening niet. Uiteindelijk gaat het om de levensduur, gezondheid en produktie van de koe, exterieur blijkt bij vele topproducentes dan niet de boventoon te voeren, of men weegt bij de huidige keuring de verkeerde punten te zwaar.

Voor alle Opmeer-deelnemers, succes vandaag.
Grasbaal
Van boven kijk je er toch weer heel anders tegenaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwshow en landbouwshow opmeer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2