4

Hoe houden koeien het hoofd koel?

Bij ons kunnen de koeien de stal in wanneer ze maar willen. Ook met het hele warme dagen kwamen ze alleen tegen de avond langs voor een hapje graszaadhooi.

Deel dit topic

Reacties

+1
+1
Hier kunnen de koeien via de weidepoort dag en nacht naar buiten, maar tijdens deze warme dagen zijn ze 's ochtends even buiten tot aan de middag en 's avonds gaan de eersten pas weer als het al bijna donker is.

Verder de hele mikmak, extra waterbakkencontrole, extra vaak voerresten weghalen en flink pensbuffer bijvoeren.

Wel wat gezakt in de melk, maar dat is "least of my worries" , zolang ze maar fit blijven.

Vorige week trouwens geheel onverwachte weidegangcontrole van FC gehad, net op het warmst van de dag, de laatste 5 koeien kwamen net binnensukkelen.

Maar ik kon wel aannemelijk maken dat de ze 120/6 buiten kwamen, verder maar besloten om het hoofd koel te houden..
+1
Hier Hebben we sproeiers op het dak. Dat geeft voelbare verkoeling. Verder hebben we een open nok, Boven de roosters natuurlijk. Daar staat met zo'n weer een rij koeien precies onder de open nok nat te worden.

En dan te bedenken dat als het buiten regent ze meteen huiswaarts keren uit de wei, omdat ze dan bang zijn dat ze smelten.
+2
Hier lopen ze gewoon dag en nacht buiten, niet gemerkt dat ze er veel last van gehad hebben. Ze hebben het paar daagjes warm gehad maar daar vallen ze nou ook weer niet meteen van om.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's hooi , stal , koeien en graszaadhooi geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1