Nuka's opnieuw goedkoper

De prijs van nuchtere kalveren op de veemarkt in Leeuwaren blijft maar dalen. Zwartbonte stierkalveren levereden opnieuw vijf euro in en de prijs van Belgische Blauwe stierkalveren daalde met tien euro. De vaarskalveren noteerden wel gelijk.

Deel dit topic

Reacties

klaas schouten
Deze week kocht ik 8 blauwe kruisling vaarskalveren ik betaalde 230 euro per stuk gemiddeld het lukte me niet ze goedkoper in te kopen.
Volgens de marktnotering hebben deze kalveren een boerenprijs van 180 euro een eenvoudig rekensommetje leert ons dat deze kalveren een toegevoegde waarde meekrijgen van 50 euro per kalf,voor transport, commissie en marktgeld.Dan heb ik nog 20 euro transport dus kosten ze 250 euro in het hok.
+1
Cornelis
Heb ook nog een beste staan, mooi zwart zelfs. Waar zit je Klaas?
Jack Rijlaarsdam
Twee vlotte BB kruisling kuien van 20 dagen op de markt in Purmerend verkocht: 225 euro/stuk, zonder kosten. Wat een rukprijs. Zwartbont bulletje, klein, maar bevleesd: 60 euries zonder kosten... Meeste zwartbonte bullen gingen weg tussen 80 en 90 euries, maar daar gaat nog 15 tot 20 euro vracht en marktgeld af...

Nog ff en je kunt je veekar niet onbeheerd weg zetten. Wordt íe 's nachts vol kalveren gedouwd...

@klaas schouten We hebben nog twee BB kruisling kuien staan, handel? Ik kom ze wel brengen, doen we gelijk een koppie.
bartvgijssel
Die Nederlanders willen onze Duitse nuka's niet meer hebben de markt in Ostfriesland zit overvol, krijgen voor een goed kalf 30 á 40 €

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , veemarkt en stierkalveren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0