OM eist half jaar cel voor illegale spermawinning #Ponsstar

Dat is geen kattenpis:

Arjan Pons van het bedrijf Ponsstar uit Gouderak moet een half jaar de cel in omdat hij jarenlang illegaal heeft gehandeld in stierensperma. Dat heeft het openbaar ministerie vandaag geëist.

Meer: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

dorpsrandhoeve
Ik lees dat het geëist is. dus het kan nog alle kanten op.
+1
noordhollander
Ik wou dat ie maar weer eens een goede fokstier produceerde zoals bijvoorbeeld shogun daar hebben de collega's veel meer aan ........en over toppers kunnen we het na de nrm wellicht hebben al komen er plotseling een regen van A koeien bij...vandaag oa 6 in Grashoek bij de gebroeders Engelen hopelijk komt Hamoen ook in Opmeer kan hij meteen zn huiswerk verder maken...................
+1
jvt
Shogun was geen slechte stier, maar om hem nou een topper te noemen gaat ook wel wat ver...
Denk dat we weinig meer zullen horen van dhr. Pons op fokkerijgebied..
arjan Kok
De laatste index draaien leverde alleen slechte beenwerk verervers op
pieta
Zijn toch wel ongeveer de beste boerenkoeien die ik ooit gemolken heb.
arjan Kok
@pieta
Denk dat de cijfers van het GES niet liegen kijk zelf maar
pieta
@arjan Kok
apps.crv4all.nl/modules/stierzoeken/…

Ik denk dat je deze stier met zijn levensduur en productie in de categorie Ramos en Oman mag zetten. Ze zijn gewoon gemakkelijk te managen. Weinig klauw-, uier- en vruchtbaarheidsproblemen. En ja showallure is kort bij nul.
arjan Kok
@pieta
Ik bedoelde niet shogun maar andere ps stieren met eerste cijfers
pieta
@arjan Kok
Je moet dan ook bij andere "fokkers" kijken hoeveel er op niets uit loopt. Verder ben ik geen fan van Pons maar stieren als shogun mocht ie van mij nog wel wat fokken.
arjan Kok
Hij zal zich hier ook wel weer uit kletsen, vind wel apart meestal hebben ze voor economische delicten flinke geld boetes maar z'n geld zal wel op zijn ondertussen
Kenijor
Dit is toch geen economisch delict? Veterinaire eisen zal t wel zijn.
arjan Kok
Dacht dat economisch voordeel behaald door ontduiking van wettelijke regels wordt gezien als economisch delict, maar je hebt wel gelijk als alleen het ontduiken van regels wordt gestraft
+2
storm
Denk dat we alleen nog zullen horen dat hij definitief veroordeeld wordt met een paar maandjes aftrek maar een fokstier?? Laat me niet lachen, dit soort mensen geloofd alleen in z'n eigen sprookjes.
Grasbaal
Met een wietkwekerij loop je minder risico:

De rechtbank van Den Haag heeft veefokker Arjan Pons veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf onvoorwaardelijk en verplichte publicatie van dit vonnis in vakblad Boerderij Vandaag.

Daarnaast legde de rechter de bedrijven Ponsstar Genetics, Ponsstar Holding en Top Cow ieder een boete op van 10.000 euro. Pons gaat in hoger beroep.

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
arjan Kok
Die boetes lijken nogal vaag, de verdeling over de verschillende bedrijfs onderdelen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , sperma , doc en ponsstar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
10
TREFWOORDEN