Windenergie. Column van Co

We zijn het met z’n allen wel eens in ons kleine Nederland wanneer het over schone energie gaat. Er moeten windmolens komen en veel zonnepanelen om zoveel mogelijk te profiteren van duurzame energie en op deze manier onze aarde en onze eigen omgeving te beschermen. De EU stelt dat de Europese landen in 2020 minimaal 14% duurzame energie moeten realiseren en Nederland heeft uit hoofde van Premier Mark Rutte gesteld dat dit zelfs 16% zou mogen zijn. Voor Nederland houdt dat in, als het over windenergie gaat, dat er rond die tijd ongeveer 6000 Mega Watt (Jaarlijks stroomverbruik van ongeveer 1,7 miljoen huishoudens) opgewekt wordt door wind. Met de ontwikkeling van elektrische auto’s zal de vraag naar stroom alleen nog maar toenemen, maar stel je eens voor, een snelweg met oplaadpunten waarvan de energie door wind wordt opgewekt. Schoner kunnen we niet rijden lijkt me en in de steden zouden in de toekomst roet en stofdeeltjes niet meer voor gezondheidsgevaar zorgen. Windenergie is iets moois. Maar wanneer er een windmolen in onze omgeving komt te staan, worden we ineens kritisch en dan vinden dat de molen of molens ergens anders moeten staan.

Deel dit topic

Reacties

Eddie v
Gek he ? Dat er mensen zijn die tegen die windmolens zijn .
Kom hier maar eens in de flevopolder kijken en luisteren .

groet

Eddie
+3
cs-agrar
Die windmolens mogen van mij ook wel wegblijven. Qua duurzaamheid zij ze net zo goed als biogas-installaties, er gaat in beginsel meer energie in aan fabricage, dan dat er op het eind uit gaat komen. En daarbij zijn het nog vreselijke dingen ook.
En dan die elktrische auto's hoe schoon zijn die nu eigenlijk?
Als die dingen op zijn, waar gaan die accu's dan naar toe, want zo vriendelijk zijn die dingen niet. Kan wel eens zijn dat als we allemaal wat meer op bandenspanning gingen letten en op de rechtervoet, dat we meer milieuwinst maken
marcel r
De hoeveelheid energie die nodig is om een windturbine te fabriceren, plaatsen, onderhouden en na twintig jaar te verwijderen, is in drie tot zes maanden terugverdiend (dit is afhankelijk van het type).
bron nmu.nl/artikel/…

Feit is, dat fossiele brandstoffen op raken.
Door zoveel mogelijk duurzame energie(zonnepanelen/windmolens) op te wekken, kunnen we het moment dat de fossiele brandstoffen op zijn zover mogelijk voor ons uitschuiven.

En dan hopen dat de ontwikkelingen zover zijn dat we volledig over kunnen schakelen op duurzame energie...... Anders hebben we wel een probleem....

Het is wel iets om over na te denken.....
arjan Kok
Je vergeet dat voor het produceren van windmolens er aan de andere kant van de wereld flinke milieu schade ontstaat (China en
cs-agrar
Het staat daar ook maar zomaar hoeveel tijd voor energieneutraal nodig is, er staat niet bij wat er bij meegerekend is, delven van erts hoort daar bijv ook bij, en transportgebeuren er omheen.
Daarom hoef je bij zo'n biogasding ook niet echt te rekenen als je dikke trekkers met machines rondjes ziet rijden voor bevoorradiding en afvoer.
Grasbaal
Quote:
@cs-agrar: Als die dingen op zijn, waar gaan die accu's dan naar toe

Cees, uiteindelijk kun je alles recyclen: consumerreports.org/cro/news/…

Ik blijf het geweldig vinden rijden met mijn electroauto op mijn eigen stroom...... De accu's zullen naar de toekomst toe alleen maar beter worden. Nu is de actieradius nog maar een lachertje maar als de techneuten daar straks een oplossing voor vinden dan rijd de hele wereld binnen een afzienbare tijd op stroom.
verbi
De olieindustrie is jammer genoeg de frusteerende partij.
mlkvhoudr
I had a dream, of een kleine windmolen niet wat zou zijn, het waait hier meestal toch wel, vandaag mijn energieinkoopman gehad die ook veel van deze dingen weet en ik kan je vertellen :

I had a dream en meer zit dr niet in 😉

lowtechmagazine.be/2009/05/…
Skepticus
Frappant dat mijn reactie (waarin ik aanbied de volledige onzin van windenergie aan te tonen met behulp van een door prof. dr. Pieter Lukkes geschreven essay biet geplaatst is. Leuk dat vandaag in de Volkskrant staat dat de grootste pensioenfondsen besloten hebben in waterkracht te investeren.....Mail voor het essay naar mijnklimaat@xs4all.nl
meelezer10
Vertel
Co Schipper
Skepticus, is dat de reactie die onder de column staat?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's energie , zonnepanelen , windenergie , windmolen , toekomst en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1