Kalivoorziening vooral in zomer belangrijk

Het is vooral in de zomermaanden erg belangrijk dat er voldoende kali beschikbaar is voor het gras. Het gewas is dan droogtetoleranter en blijft beter doorgroeien waardoor het tevens vitaler is. Dit schrijft ForFarmers Hendrix in haar kwartaaluitgave ‘Voertaal’.

Deel dit topic

Reacties

Petro Pelgrum
Hebben hier net nog 100 kali 50 op gras gestrooid,inderdaad gras ziet te Licht van kleur en groeit slecht ondangs dat er veel klaver in zit.
+1
pa
Magnesium voeren vanwege te hoge kali gehalten ter voorkoming van kopziekte. En nu weer kali erbij vanwege de kleur. Had ik toch langer op school moeten blijven??
+2
meelezer10
Voor de regen had het gras hier ook alle kleuren behalve donkergroen. Nu hebben we afgelopen week 60 mm water gehad en de kleur is weer donkergroen. Ik vraag me af of ik niet te veel stikstof heb gestrooid.
+1
de hoef
Quote:
@meelezer10: . Ik vraag me af of ik niet te veel stikstof heb gestrooid.

lekker goedkoop eiwit toch
oldhuus
Er is de laatste paar jaren een trend om weer kali te bemesten, ook omdat dit onbeperkt kan. Maar lopen we straks, en zeker bij beweiden weer tegen problemen van kopziekte aan.
+1
George
Zoals ik hoor is er ook een tekort aan kali op veel plaatsen en ook voor mais schijnt het belangrijk te zijn.
meelezer10
Mais reageert positief op kali. waar je vooral op moet letten is kplant beschikbaar in het bodemonderzoek. Op sommige percelen is het k getal hoog maar de beschikbaarheid laag. ook kom je het andersom tegen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , zomer en forfarmers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN