NMV is nu ook echt lid van ZuivelNL

Jorrit Jorritsma voorzitter van ZuivelNL

NMV wordt derde lid, Gemzu eerste partner


Jorritsma

De algemene vergadering van ZuivelNL heeft Jorrit Jorritsma benoemd tot voorzitter van de vereniging. Jorritsma (60) is melkveehouder in Friesland. Hij is een ervaren bestuurder. Zo was hij actief in de besturen van onder meer de Coöperatie Royal Friesland Foods, de harmonisatiecommissie van Royal Friesland Foods en Campina en de Coöperatie Royal Friesland Campina. Op dit moment is Jorritsma voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Heerenveen Zuid-Oost Friesland en van AB Vakwerk. Daarnaast is hij voorzitter van het Onderling Paardenfonds Noordwolde e.o. en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rabo Foundation.

NMV

Onder voorzitterschap van Jorrit Jorritsma zal de opbouw en inrichting van ZuivelNL verder gestalte krijgen. De vereniging heeft nu drie leden. Naast de organisaties die ZuivelNL hebben opgericht, LTO Nederland en de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO), is de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) toegetreden als derde lid. Daarmee wordt het draagvlak van de ketenorganisatie verder verbreed.

Gemzu

De vereniging ZuivelNL heeft naast leden ook partners. Partners zijn actief op deelterreinen (thema’s). Gemzu, brancheorganisatie voor de Nederlandse zuivelhandel, is de eerste officiële partner in ZuivelNL.

ZuivelNL

ZuivelNL is opgericht ter versterking van de Nederlandse zuivelketen. Het is een platform voor overleg met alle partijen die betrokken zijn bij de zuivelsector. De belangrijkste thema’s van ZuivelNL zijn voedselveiligheid, diergezondheid, duurzaamheid, kennis en innovatie, arbeid en export.

Het bestuur van ZuivelNL is als volgt samengesteld: W.S.J.M. Buck (NZO), A.J.M. van Hoof (LTO), J. Jorritsma (onafhankelijk voorzitter), C. Romijn (LTO), A. D. Schimmel (NZO), D.J. Schoonman (NMV) en F.C.G.M. van Stipdonk (Gemzu, adviseur).

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's innovatie , lto , campina , friesland , nmv , zuivel , voedselveiligheid , duurzaamheid , gezondheid , diergezondheid , rabobank , melkveehouders , melkveehouder , friesland campina , bank , coöperatie , zuivelketen , zuivelhandel , nederlandse zuivel organisatie , heerenveen en zuivelnl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!