Kalverhouderij dupe van gerommel in veevoer

En het is nog steeds niet bekend wie die rotzooi heeft geleverd??:

De vleeskalverhouderij is de dupe van onzorgvuldigheid in het veevoer waardoor er een verboden antibioticum op vier kalverbedrijven is gekomen.

Dat zegt vicevoorzitter Chris de Jong van de LTO-vakgroep Vleeskalverhouderij. Het lijkt er volgens hem op dat het verboden antibioticum Furazolidon via de aankoop van een bepaalde grondstof op de bedrijven gekomen is en zo in de rantsoenen van de dieren is beland.

De NVWA heeft de aanwezigheid van het verboden antibioticum op het eerste bedrijf geconstateerd en daarna samen met SKV - de eigen controle-instantie van de vleeskalverhouderij - de andere kalverbedrijven onderzocht. De grondstofpartij is uiteindelijk geleverd aan vier kalverhouders en een rundveehouder.

Als blijkt dat het antibioticum via de grondstof van de leverancier op de bedrijven is gekomen, moet nog eens heel goed gekeken worden of de kwaliteitswaarborging via de GMP-module waterdicht is, stelt De Jong.

Tevens vindt hij het voorbarig dat de NVWA in haar persbericht stelt dat de veehouders op moeten draaien voor de controles en laboratoriumanalyses en ook een korting op hun Europese inkomenssteun tegemoet kunnen zien. Het lijkt er volgens de vice-voorzitter namelijk op dat de kalverhouders en rundveehouder in vertrouwen gehandeld hebben.

Bron: dekalverhouder.nl/lsquokalverhouderij-dupe-van-ger…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voer , veevoer , dieren , nvwa , grondstof , kalverhouderij , antibioticum en furazolidon geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0