Nationale Koeiententoonstelling meer uithangbord organisatie CRV

Melkveehouders worden in de watten gelegd

Als je de blogjes en nieuwtjes over de komende NRM een beetje bijhoudt kun je constateren, dat alleen wat echte showfanaten zoals Bons en Hermanussen grote inzenders zijn, maar dat is niet nieuw vroeger kwam zowat de hele familie Ruyter ook met eigenaarsgroepen naar de nationale tentoonstellingen, die hebben nu veelal moderne melkveebedrijven, en hebben zo gereageerd op de sterk verminderde afzet van KI stieren en dus minder extra fokkerijinkomsten; uit Noord Holland eigenlijk nog maar een inzender Wijnker, die een soort etalagefunctie voor ALH genetics vervult en met 6 dieren naar Zwolle komt, waarvan een zelf gefokt en verder aangekocht met daar weer een paar dochters van etc.

Nee het is de bedoeling dat veehouders massaal gaan deelnemen aan allerlei CRV diensten en alles daar afnemen en laten verrichten door ; uiteraard mogen ook de kleintjes Kampen en Samen komen, die worden niet meer lastig immers in Arnhems/Wageningse broedstoof wordt alles geregeld; jammer is dat de nieuwe fokkerijsystemen genomics dus nog helemaal geen sprekende resultaten in NIEUWE FOKSTIEREN opleveren , met alle miljoenen, die verkwanselt zijn met genomics beloftes had men heel veel goeds kunnen doen voor de nationale fokkerij door betere gegevens verzameling en betere controle op de gegevens, zoals de melkrobot melkcontrole data en dat wordt echt hoog tijd; een probleem waar men wereldwijd mee kampt ……………

Deel dit topic

Reacties

arjankok_
Als dat u ergert moet u maar niet gaan kijken, ik ga lekker netwerken en mooie koeien kijken
noordhollander
Tot ziens in zwolle op de keuring (geen stand)
arjankok_
Oke,in welke stand werkt u?
+2
cs-agrar
Borrelnootjes eten in de samen-stand kan je toch geen werken noemen..????
+2
jan is hobbyboer
Aan z'n postuur te zien is ie sowieso niet zo'n fan van het fysieke werk. Hij heeft um al jaren niet meer in het echt gezien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkrobot , crv , fokkerij , robot , nrm , dieren , melkveehouders , melkcontrole , lei en genomics geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0