Wetsvoorstel dieraantallen en volksgezondheid

Eerst zeggen dat je een groot aantal overbodige regels wilt schrappen dat maakt je met het onderstaande wetsvoorstel als overheid niet echt geloofwaardig:

Dit wetsvoorstel geeft besturen van provincies en gemeenten de bevoegdheid om in een door hen aangewezen gebied het aantal landbouwhuisdieren op een veehouderijlocatie of de dierintensiteit te kunnen reguleren teneinde ongewenste effecten voor de volksgezondheid te beperken of te voorkomen.

Doel van de regeling
Het doel van de regeling is om aantallen dieren te reguleren in het belang van de volksgezondheid. De regeling biedt het bestuur van een provincie of een gemeente een wettelijke mogelijkheid om veedichte gebieden aan te wijzen en in deze gebieden grenzen te stellen aan:
• het totaal aantal dieren dat tezamen door alle veehouderijlocaties kan worden gehouden of
• het totaal aantal dieren dat per veehouderijlocatie kan worden gehouden of
• het totaal aantal dieren dat op veehouderijlocaties per oppervlakte eenheid kan worden gehouden (dierintensiteit).

Meer: internetconsultatie.nl/wetsvoorstel_dieraantallen_…

Deel dit topic

Reacties

+2
hofmiddelburg
Dan krijgen de boeren nog meer bemoeienis van mensen die geen verstand van veehouderij hebben.
jan is hobbyboer
Denk niet dat ik hier veel last mee ga krijgen.
producent
Maar jij bent misschien ook meer een passant in de melkveehouderij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gezondheid , overheid , dieren , taal , dieraantallen , volksgezondheid , wetsvoorstel , regels en reguleren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0