Startbemesting zonder kunstmestfosfaat

Afgelopen woensdag was er een bijeenkomst bij Loonbedrijf Ten Hove in Kamperveen, waarbij de mogelijkheden over startbemesting zonder kunstmestfosfaat in maïs werden gedemonstreerd. In de video is de uitleg van De Zodebemester-PPL te zien , waarmee in één werkgang struviet, opgelost in spuiwater wordt toegediend, gelijktijdig met drijfmest in de zode.

Deel dit topic

Reacties

George
Laat iedereen maar blij zijn met dat zure spuiwater. Ik wil die zure rommel niet.
jan is hobbyboer
Volgens mij zit in illegale varkensmest (die er genoeg schijnt te zijn) genoeg fosfaat, misschien is dat wel de oplossing van het probleem? Mijn maisboer is varkenshouder en die heeft gelukkig niets met die derogatie te maken, mijn mais groeit dus lekker door.
hans m
George, inderdaad wat een moeilijk product is spuiwater; al het materiaal waarmee het in aanraking komt gaat roesten!
Zo'n aangepaste pomp/bemester van Bartlema werkt goed.
Dierlijke mest ( fosfaat) in de rij of onder de maïsrij zal nu door het verbod van kunstmestfosfaat (bedrijven met derogatie) wel een grote vlucht nemen.
George
Van mij mogen ze hun spuiwater mooi houden en zaai wel 100 kg kunstmest bij in de rij. Ik doe toch niet aan derogatie. Grond goed in orde houden , vruchtwisseling , maisstro infrezen is goed voor de organische stof , goed bekalken en vooral geen spuiwater gebruiken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , water , loonbedrijf , fosfaat , bemesting , drijfmest en spuiwater geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
3