Morgen op Annie stemmen!

Normaal ben ik niet zo uitgesproken in dit soort zaken, maar Annie krijgt morgen mijn stem. Nuchter boerenverstand is wat men nodig heeft in Brussel. CDA lijst 25

Boerin zoekt Brussel: Reportage over Annie Schreijer eo.nl/algemeen/video/…

Deel dit topic

Reacties

+2
Grasbaal
Hier Annie hard aan het werk voor haar voorkeurstemmen:

avondrood
Een persoon met boeren achtergrond. Daar heb je wat aan. Zorg als hele sector voor een degelijke landbouwafvaardiging. Heel belangrijk. Voor je het weet hebben ze je weggecijfert.
+2
mlkvhoudr
Ik was van plan om op esther te gaan stemmen, ik zal er nog eens over nadenken
+1
ejb
Is ook goed.

Esther staat op 1 en zal er zobiezo wel inkomen en als je iets met jou (voorkeur) stem wilt doen is Annie de beste keus.

VVD had Sharon moeten sturen in het kader van Derogatie want dat is een regelrechte afgang geweest vooral ook omdat wij als inwoners van Overijssel wel keurig aan de nitraatnorm voldaan hebben moeten wij desondanks toch nog terug moeten naar de 230 kg N is op 55 ha toch weer 275 m3 extra rundveemest onnodig afvoeren tegen hoge kosten.

vind zelfs dat de VVD de boeren heeft overgeleverd aan de PvdA, ze hadden zelf deze post moeten opeisen als ze iets voor de boeren willen betekenen
+2
ricardo
We hebben ook nog Jan Huitema ook boer, VVD.

+4
jan 1
De vvd laat ons radikaal in de steek,Sharon mag haar gang gaan in Brussel,(zie derogatie en fosfaat kunstmest)en de vvd kijkt de andere kant op..
JohnFr
-6
storm
Morgen NIET op Annie stemmen want ze zit er alleen maar voor haar eigen hachje.
Echt ze is alleen maar uit op macht en die heeft ze niet meer bij man Jan aan de keukentafel
Nee daar moet ze de piepers jassen en op de kleinkinderen passen met behoud van wachtgeld!!!!!!
pieta
Quote:
@storm: op de kleinkinderen passen met behoud van wachtgeld!!!!!!

Als ze al wachtgeld heeft doet ze het dus niet voor het geld.
+4
Bolscher
Wat een onzin, Storm! Hoe kom je erop?? Wou soms dat onze huidige politieke personen net zo gedreven waren als Annie!
Mijn stem heeft ze!!
PG77
Storm stemt PVV zeker.............
+1
de hoef
Je mag maar 1 keer stemmen he
gezienus
Is dat annie van friesland campina met de focus studenten
+3
hookwood
Dat is Anna Gezienus:
pieta
Als ze zo eens geweest is is het wel even geleden.
+1
verbi
Denk dat het CDA het beste voorheeft met de landbouw. De PVV maakt meer kapot dan je lief is en de PvdA die maakt er met hun staatssecretaris Dijksma helemaal een zooi van (derogatie,hoger beroep nertsenverbod).Mijn stem gaat in ieder geval naar het CDA en op welke persoon dat zie ik dan nog wel.
+2
hans van toos
Esther of Annie allebei goed.
+1
storm
Nee ik stem zeker geen PVV!!!
Het CDA heeft Annie als lijstduwer op de lijst geplaatst en dat is niet voor niets.
Ze stelde zelf ooit dat de houdbaarheidsdatum van Balkenende voorbij was maar het grote manco van Annie is dat ze zelf ook over datum is.
Maar succes met stemmen collega's en als agrarier zijn er maar twee partijen waar je op stemt en dat is VVD of CDA !!!!!!!!!!
+2
jan is hobbyboer
Alle politici, zowel europees, landelijk als lokaal zijn natuurlijk beetje publiciteitsgeil, anders kies je sowieso niet voor zo'n vak waar presentatie tegenwoordig veel belangrijker is dan inhoud.

Of zoals ik net op faceboek las: ik stem op de partij voor dieren omdat we door de politiek toch als beesten behandeld worden, vond ik wel humor.

Dat er voor landbouwers maar 2 partijen zijn betwijfel ik. Volgens mij is er een hele grote fundamentalistisch christelijke club (ook hier) die voor rare partijen als SGP stemt. Daarnaast is er nog de biologische veehouderij die het waarschijnlijk ook wat meer op links zoekt. En dan zijn er nog mensen die andere dingen dan alleen geld belangrijk vinden en maken hun keuze op hele andere gronden dan alleen hun vak, alleen zijn die binnen de landbouw nogal schaars volgens mij.
Zeerserieuzeboer
Je drukt je nog heel netjes uit Jan. Het is gewoon diep triest als je je bij het stemmen alleen laat leiden door je eigen (korte termijn)belang.
En dat er mensen zijn die menen dat ze op Annie moeten stemmen omdat ze menen haar gedrag voortkomt uit een oprechte wens om boeren te steunen, is natuurlijk wel grappig. Voer voor psychologen zou ik zeggen....
verbi
@Zeerserieuzeboer
Ik denk dat Annie oprecht is, en nee niet alleen eigenbelang maar ook algemeen belang hoort erbij.Maar laten we eerlijk zijn iedereen stemt toch voor zijn eigen broodwinning uiteindelijk. En ik denk dat we door de linkse lobby genoeg in de hoek worden geschopt,dus daar moeten we het niet van hebben.Maar morgen weten we het......
jan is hobbyboer
Quote:
@verbi: erbi - 3 dagen geleden

@Zeerserieuzeboer
Maar laten we eerlijk zijn iedereen stemt toch voor zijn eigen broodwinning uiteindelijk.

Blijf aub je eigen hersenspinsels volgen maar ga niet voor andere mensen denken. Niet iedereen is even materialistisch en alleen maar met geld bezig. De kans dat je verhongerd in dit land is bijna 0 (of je moet anorexia hebben).
pieta
@jan is hobbyboer
Veel mensen stemmen volgens mij vooral uit eigen belang. Jij geeft zelf altijd aan dat je een economische denker bent. Jij hebt je schaapjes op het droge(op een fiscaal vriendelijke manier). Jij bent in mijn beleving een typische links lullen rechts vullen denker. Daar ben ik niet op tegen maar het geeft wel te denken. Pas was er nog een stukje op de radio over ik meen het wereldnatuurfonds en die hebben het eens gehad over een vliegquotum. Bleek dat ze er zelf allemaal ruim boven zaten.
-1
jan is hobbyboer
@pieta
Ik heb mijn schaapjes nog niet op het droge, maar als ik gewoon beetje doorklus haal ik zonder financiele problemen het einde van de rit, is ook niet zo moeilijk als je geen opvolger hebt. Mijn situatie is heus niet zo uniek, d'r zijn vele boeren zonder opvolger.

Verder heb ik al een paar keer uitgelegd waarom ik links stem, da's niet omdat ik er zelf voordeel van heb, ik red me wel, ben gezond, heb goed werk etc. dan heb je weinig te vrezen in een land als Nederland, maar ik vind gewoon dat er voor mensen die het moeilijker hebben in het leven ook gezorgd moet worden. Ik zie Nederland steeds amerikaanser (ikkeh, ikkeh) worden, en dat vind ik helemaal nix. Ben er ooit een jaartje geweest, en da's niet bepaald hoe ik vind dat een samenleving in elkaar moet zitten. Daarom stem ik vrij links.

Voor de rest zal het mij jeuken, zoals gezegd, ik red me wel in het leven, heb ik geen politieke partij of een subsidietje uit Brussel voor nodig. Gelukkig niet, je zult maar afhankelijk zijn van die klojo's voor je levensgeluk.
+1
George
@jan is hobbyboer
Dat links stemmen daar ben ik niet zo van , ik blijf eigenlijk al jaren het CDA trouw. Ik heb een keer op Marc Rutte gestemd en dus VVD en dat was meteen ook de laatste keer.
pieta
@jan is hobbyboer
Ik ben op rechts net zo tegen als op links. Ik vind een oude VVD-slogan "een uitkering voor wie niet kan werken en niet voor wie niet wil werken" wel een goede. Links is voor mij iets te veel als alles zullen we netjes delen en wie niks uitvoert heeft ook overal recht op. Iets bereiken in het leven heeft alles te maken met inzet en weinig veel minder met afkomst en omgeving in Nederland. Ik ben groot voorstander van zorgen voor kinderen, ouderen en gehandicapten. Wij hebben er zelf ook direct mee te maken en ook in de zorg kan wat meer zakelijke/rechtse sturing veel goeds doen.
jan is hobbyboer
@George
Wat iemand stemt mag ie in dit land gelukkig zelf weten. Maar ik wordt door Pieta van allerlei dingen beschuldigd, dat moest ik even uitleggen vond ik. Mooie van Nederland is dat er zoveel partijen zijn, daardoor heeft niemand het voor het zeggen en kan iedere partij wat van zijn ideeen kwijt. Vind ik een veel beter systeem dan in UK of USA, waar een partij wint en dan 4 jaar lang gek mag doen, als de andere partij wint dan gaat het meteen weer de andere kant op. Dat werkt volgens mij ook niet efficient. Dan maar een beetje hobbelen op de Nederlandse manier. Je moet er toch niet aan denken dat zo'n malloot als Wilders het ineens voor het zeggen krijgt in dit land, ik in ieder geval niet.
pieta
@jan is hobbyboer
Het was niet de bedoeling je ergens van te beschuldigen maar meer om iets vast te stellen.
+1
jan is hobbyboer
@pieta
Dat zakken vullen klonk niet echt vriendelijk.
+4
pieta
@jan is hobbyboer
Vooruit dan, mijn excuses.
+1
jan is hobbyboer
@pieta
Ik ben diep ontroerd 😄
pieta
@jan is hobbyboer
Jankerd. Smiley
gerrie-hul
Er word alleen maar gesproken over personen Wat te denken van minder regels uit Brussel Voorbeeld kijk naar de derogatie hoe dat tot stand komt vanuit Brussel Wat hebben deze personen er aan gedaan om dat anders te doen ???
+11
Grasbaal
Goed nieuws, zowel Annie Schreijer en ook Jan Huitema zijn dankzij voorkeurstemmen gekozen.
+5
hookwood
110.000 voorkeursstemmen!


jan 1
[quote]@hookwood: 110.000 voorkeursstemmen!

/....[/quote/]

Daar kan het CDA niet meer omheen...
+1
Grasbaal
Goed nieuws, zowel Annie Schreijer en ook Jan Huitema zijn dankzij voorkeurstemmen gekozen.
pieta
Jan Huitema verwacht ik eigenlijk niet zoveel van. Die is toch van die partij die de landbouw aan het PvdA heeft uitgeleverd.
+4
mlkvhoudr
VVD heeft bij mij een keer de kans gekregen afgelopen verkiezingen maar ze doen niks om de staatsecretaris tegen landbouw in toom te houden.
+3
Oonze annie !!!
+2
wenters
Wieze Annie uut ut oosten hef ut e-flikt. Was zelfs zo positief dat ik d'r een nieuw onderwerp voor had aangemaakt, zonder te kieken of er al een onderwerp voor was... 😃 Kan gebeuren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , boerin , boerenverstand en brussel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
1