Er komt een nieuw kwaliteitssysteem voor veevoer

Weer een nieuwe kostbare kapstok:

De zuivelindustrie maakte vorige week bekend nog dit jaar een nieuw kwaliteitssysteem te willen introduceren voor alle diervoeders en een nieuw keurmerk voor leveranciers van krachtvoer, ruwvoer en bijproducten. Aanleiding is de vervuiling van mengvoer met de giftige stof aflatoxine in 2013.

Meer: boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

Cornelis
Vol verwachting klopt mijn hart. GMP+ en wat er nog meer is gooien we dan weer weg? Wie gaat dit controleren en waar ligt welke verantwoordelijkheid? Hoe krijgen we de boeren zelf zo ver dat er geen troep meer wordt gevoerd?
ejb
De zuivelindustrie introduceerd staat overal duidelijk.

dus de zuivelindustrie gaat dit controleren en daar ligt ook de verantwoordelijkheid. lijkt mij allemaal niet zo moeilijk. hebben ze neem ik aan ook meermaals in de ledenraad besproken.

verder dienen overal de statuten aangepast te worden anders kun je er geen sancties aan hangen
Grasbaal
Er is niet een systeem dat kan voorkomen dat het een keer fout kan gaan. Maar hoe ingewikkelder je dit maakt des te lastiger het is om de werkelijke oorzaak te vinden.

Hier het verhaal van Ben van Hattem hoe de NVWA zijn bedrijf heeft gesloopt: omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/… of het nu om paardenvlees of veevoer gaat het principe is hetzelfde.
ErikSmale
Waaruit blijkt dat dit systeem ingewikkelder wordt? Bovendien moet het Trustfeed en CBV vervangen, wekt eerder de suggestie dat het overzichtelijker wordt..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's krachtvoer , voer , veevoer , mengvoer , ruwvoer , kwaliteitssysteem , zuivelindustrie , bijproducten en aflatoxine geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1