Kanker wordt een chronische ziekte

Hij is ervan overtuigd dat kanker over 20 jaar een chronische ziekte is die 90 procent van de patiënten overleeft. Hij is vóór discriminatie als het gaat over de manier waarop we kankerpatiënten behandelen. Hij houdt niet van zeurende mensen en in het Nederlands Kankerinstituut was tijden een boksbal te vinden met zijn foto erop.
Aanstaande zondag praten we met René Bernards, hoofd van de Afdeling Moleculaire Carcinogenese aan het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam en deeltijdhoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is onder meer te gast omdat hij aanstaande dinsdag 13 mei als academiehoogleraar van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen een symposium geeft.
Presentatie: Karin van den Boogaert

Lees meer »

Nieuwsbot

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden ziekte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!