RECA-wagen

Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat Lely kan besluiten dat de RECA-wagen niet meer bij Lely-robotboeren op het erf mag komen.
De RECA-wagen had in mijn ogen diverse voordelen ten opzichte van de huidige situatie.
In mijn directe omgeving hoor ik alleen maar negatieve geluiden of zijn boeren reeds overgestapt naar de concurrent van RECA.
Ik ben erg benieuwd naar de mening van anderen, omdat Lely en RECA aangeven dat andere gebruikers de huidige situatie prima vinden. Ook zijn er volgens hen geen boeren overgestapt.

Deel dit topic

Reacties

Dre van Helmond
De Reca wagen is van Lely
boerke 73
Dat weet ik, daarom vind ik het ook zo vreemd dat ik als Lely robotgebruiker geen gebruik mag maken van de RECA-wagen en overige boeren wel!
wenters
Een vrachtwagen die langs alle bedrijven moet voor een busje reiniging etc. kan het nog uit?
Als een adviseur 1x per 3 of 6 maand jou een volle pallet achter de deur kan schuiven is misschien onpersoonlijker en je hebt veel voorraad maar voor RECA financieel het aantrekkelijkst,
lijkt mij. Hoe groter de leverancier.....hoe minder tijd ze voor je hebben en onpersoonlijker ze worden
ejb
Vraag me af wat voor FNZ het aantrekkelijkst is want de prijs word er ook aan aangepast
+1
avondrood
Ik vind het ook een vreemde zaak. Vandaag heft de routerijder het nogeens uitgelegd tussen reca en lely. De nieuwe opzet vind ik persoonlijk maar niets. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit van een bezoek van de reca vrachtwagen. Jammer alleen dat steeds meer produkten het embleem van de lely krijgen. Het kan soms ook te rood voor de ogen worden. Dus pas op!!
DeBoerin
Domme beslissing inderdaad. Reinigingsmiddel etc inderdaad op pallet. Tepelvoering brengt de zoon mee als hij op kantoor moet zijn en de rest weer terug via de bus van AGIB.
+6
oldhuus
Lely denkt alleen nog aan de grote boeren, ik heb 1 robot wat moet ik in vredesnaam met volle pallets. Had al half jaar een andere leverancier omdat ze razendduur waren. Maar de Lely boeren uit de route bezuinigen en wel bij de buren (melkstal) langskomen voor een paar vloertrekkers ofzoiets, wie neemt ze nog serieus.
+2
jan w
Wij hebben al ruim 40 jaar de reinigingsmiddelen e.d. van dezelfde onderneming. Dit ook na de ingebruikname van de melkrobot. De beste man geeft aan dat het voor hem een goede keuze is geweest van Lely om op een andere manier te gaan werken. Hij heeft er een groot aantal nieuwe klanten aan over gehouden. Met de boerboetiek van delaval komt hier trouwens ook nu een oud routerijder van Reca. Hij geeft trouwens zelf wel aan dat er een groot verschil is. Bij Reca lag de nadruk op zo veel mogelijk verkopen en nu op de Boerboetiek zit er ook een belangrijk stuk aan voorlichting bij.
jan.1
Quote Reactie van @jan w:
Wij hebben al ruim 40 jaar de reinigingsmiddelen e.d. van dezelfde onderneming. Dit ook na de ingebruikname van de melkrobot. De beste man geeft aan dat het voor hem een goede keuze is geweest van Lely om op een andere manier te gaan werken. Hij heeft er een groot aantal nieuwe klanten aan over gehouden. Met de boerboetiek van delaval komt hier trouwens ook nu een oud routerijder van Reca. Hij geeft trouwens zelf wel aan dat er een groot verschil is. Bij Reca lag de nadruk op zo veel mogelijk verkopen en nu op de Boerboetiek zit er ook een belangrijk stuk aan voorlichting bij.

Jullie betalen met die karren 30% te veel...
mlkvhoudr
Er zijn toch alternatieven zat, hier kwam vroeger en reca langs en de sac mensen. Reca bestel ik nog een enkele keer de delvotest en sac hoeft helemaal niet meer langs te komen voor materialen.

Ik heb nu het meeste via herman de haan.

Die komt gewoon 1 keer per 6 weken met de vrachtwagen aan. Volgens mij rijd landbouwsluis ook nog met een vrachtwagen rond en er zullen wel meer alternatieven zijn

hermandehaan.nl/agrarische_benodigdheden-43.html/
oldhuus
Ik koop er alleen aanbiedingen, likstenen enzo. Toerboertiek zelfde verhaal, geven wel advies enzo. Reinigsmiddel word om de 3 weken ofzo aangevult door Koopstra, die rijden gewoon in een busje zonder fratsen en als ik dingetjes nodig ben rij ik er wel heen of bestel het even brengen ze het ook binnen een week. Zo'n rijdende winkel kost een boel dieselolie en staat voor kapitalen, en ze hebben toch vaak niet wat je nodig bent, en anders is er Agradi ofzoiets nog wel.
dorpsrandhoeve
Ik vind het eigenlijk wel handig dat niet elk honds gezeik hier weer een vrachtwagen staat die je dingen wil verkopen. Mooi een palletje voor lange tijd met de meeste korting. Zo doe ik dat bij zowel de bezorgdienst als bij schippers.

Bekijk ook eens de voordelen, en maak je niet zo druk.
jvt
Idd, zoveel mogelijk pallets, liefst bestellen via internet. Niet teveel geleur aan de deur...
paul1
Niks geen gezeur, hier komt agib, leg bestellijstje klaar in tanklokaal, en hoef er niet eens bij te zijn. lege bussen worden gelijk meegenomen.
+1
jan is hobbyboer
Een belangrijk nadeel van zo'n robot, je zit met handen en voeten vast aan zo'n leverancier. Maar er zijn nog veel meer aanbieders dan alleen die (veel te dure) Reca wagen. DeLaval wil ook wel spul komen brengen, is ook duur maar verder nix mis mee, en anders zijn er nog genoeg internet aanbieders die het gewoon als pakketje thuis laten brengen.

Dus..........zoals zo vaak, waar maak je je druk om, de wereld veranderd nu eenmaal, er zijn op veel gebieden in de landbouw nog veel teveel aanbieders (bijv. spermahandel). Er komen minder boeren, dus uiteindelijk ook minder aanbieders, itt boeren willen verkopers nl wel graag een loon verdienen anders gaan ze wat anders doen.
wijnhorst
Als je Lely belt om wat te bestellen,dan vraagt het bandje druk 1 voor Nederlands druk 2 voor Engels. Druk je 1 voor Nederlands komt het volgende keuze menu die bestaat uit alleen maar Engelse woorden. Lely is volgens mij een beetje te ver doorgeschoten.
+1
oldhuus
Had eens dat reinigingsmiddel op (lekke slang) en moest even een jerrycan hebben, maar Lelycenters hebben niks op voorraad, die reca wagen moest het dan eerst daar brengen en dan kon ik het daarna ophalen, doe maar moeilijk haha.
puddingbroodje
Slechte service van lely als ze nog geen jerrycan kunnen leveren! En het is idd te maf voor woorden lely koopt reca vervolgens laten ze hun eigen klanten er geen zaken mee doen!
zeppmann
De Reca auto stopt bij de buren maar moet mij overslaan, eindeloze discussies hier over gevoerd met Lely Management. Nu stopt de Agib auto hier en levert Lely alleen nog de tepelvoeringen en borstels.
+1
avondrood
Dat krijg je dan met het starre gedrag van Lely. Ze gooien zelf de ruiten in.
+1
Ik zie die servicebusjes van LELY hier vaak door de omgeving scheuren, ja ze zijn altijd druk zo te zien, kunnen zo wat bussen reinigings middel meenemen, maar LELY dicteert zo te lezen .
+1
wenters
Wat dacht je van die strakke rayon indelingen. Heb situatie gehoord van iemand die midden tussen 2 Lelycenters woonde en zo zijn voorkeur had voor Promelk. Mooi dat ie naar Zelhem moest.Kon ie niet mee door één deur. Boer was ze te slim af en kocht 2 blauwe... dat moet ze toch tot nadenken zetten? En mag je als klant geen vrije keuze voor een dealer meer hebben? Volgens mij overal, behalve bij Lely...
+1
jan w
Die blauwe melkt ook, is niks mis mee.
+2
verbi
Nooit geen problemen met Reca komen iedere 6 weken aan en ik heb echt geen volle pallets gewoon tonnetje van dit en dat en als ik tussendoor iets moet hebben geen probleem.Weet echt niet waar iedereen het over heeft.En anders komt er niemand bij ons op de dam.
zeppmann
@ verbi, Alleen als je een lely melkrobot hebt komt de Reca auto niet meer langs. In alle andere gevallen wel.
+2
Dre van Helmond
De Lely robotboeren zitten al vast, daar word geen energie meer ingestoken!
zeppmann
Dan mag het bij Lely /Reca niet zo lekker lopen, verder ben ik zeer tevreden over het functioneren van de robot en de service van het Lelycenter.
wenters
Niet alles van hun is slecht..... maar ik vind dat ze in het verleden te hard zijn gegroeid. En volgens kameraad konden ze onvoldoende goede monteurs konden vinden, waardoor de service wel eens te wensen overliet.

Zelf ben ik van mening, dat als je een A3 op de markt zet, niet met een jaar de A3-next moet introduceren en al helemaal niet nog een jaar later de A4 moet willen introduceren. A3 en A3-next boeren moeten dan toch het gevoel krijgen dat je met een robot van 2 jaar alweer met verouderde techniek melkt....
jan is hobbyboer
Zo werkt het bij computers en mobiele telefoons toch ook, als je de winkel uit loopt is ie alweer verouderd. Vooruitgang heet dat. En het werkt al jaren prima.
+1
jan w
@jan is hobbyboer
Dat is niet nodig. Het is puur commercieel om iedere paar jaar met een nieuwe uitvoering te komen. Bij een delaval kun je rustig nu een nieuwe plaatsen naast eentje uit bv 2007.
+1
jan is hobbyboer
@jan w
Ik melk nog prima in mijn 45 jarige grupstal waar in 1998 voor het laatst iets serieus vervangen is (de vacuumpomp, totale revisie koste destijds 7000 gulden). Verder rij ik een toyota starlet uit 1997 en een Megane Scenic uit 2000, prima auto's maar daar kan de commercie nix mee. Dit willen je elke keer iets nieuws aanpraten, zo werkt het systeem nu eenmaal. En zeker, een nieuwe auto is beter dan die auto's van ons, maar heb je dat allemaal nodig??? Da's voor iedereen verschillend, zo werkt het dus ook bij melkrobots en trekkers enz.
pieta
@jan is hobbyboer
In welke verhouding staat dit tot je eerdere reactie waarin je het over de vooruitgang had? Smiley
+1
oldhuus
@jan is hobbyboer
Allemaal prachtig die nieuwe spullen, heb zo'n ouwe Nokia waarmee je heel snel kunt bellen en sms-en, agenda, zaklamp, zit er allemaal op, wat moet ik met zo'n smartphone, het is alleen maar ingewikkelder, duurder, trager en kwetsbaarder geworden.
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: @jan is hobbyboer
In welke verhouding staat dit tot je eerdere reactie waarin je het over de vooruitgang had? Smiley

Het is ook allemaal vooruitgang, zo'n oude nokia kan nix, maar als je alleen maar belt heb je echt niet meer nodig. Zo'n modern ding dat ik ook heb kan veel meer maar als je het toch niet gebruikt moet je je afvragen of je het extra bedrag er voor over hebt. Dat heeft met nut, maar ook met status enzo te maken.

Die oude melkmachine van mij doet in basis hetzelfde als al dat moderne spul, melken van koeien, alleen het gaat veel langzamer, je hebt geen enkele informatie (je moet gewoon zelf even naar de koeien kijken, dat werkt net zo goed), en het is allemaal heel basis, maar melken doet het prima.

Als je groeit moet je natuurlijk wel wat anders, maar ja dat deel heb ik natuurlijk ook volledig gemist. In 1980 molk mijn vader 32 koeien, denk niet dat ik dat haal over een paar jaar.
wenters
@jan is hobbyboer
Vooruitgang is zeker goed, maar doe je dat in 6 kleine stapjes of in 2 of 3 grote stappen die werkelijk groot onderscheid maakt...? Lely zal er wel een bedoeling mee hebben.
wenters
En laten we het helemaal niet over de Discovery mestmuis hebben.......
Wat mankeert daar aan ???
wenters
Heb er anderhalf jaar één gehad, ongeveer 5 jaar terug en toen was ik er klaar mee. Lekke bandjes (hebben ze later nieuw soort voor genomen), wielslip (ze hebben hem verzwaard)
slechte print (later nieuwe coating op print). Door dit gemieter was ie vaak ergens midden in de stal. Ook gehoord van andere gebruikers dat koe met poot tussen de ronde beugel en kap kon verwonden (is later een disc tussen gemaakt)

Allemaal wel met goed gevolg opgelost/aangepast, maar laat ze eerst iets goed testen voordat ze flink willen verdienen.
jan w
@wenters
Vorige week vertelde een monteur hier dat het af en toe niet te filmen was, dat een mestrobot op het ene bedrijf niet goed wilde werken en dat op een ander bedrijf wel goed zijn werk deed. Hij was er wel eerlijk in om te zeggen dat je het eenvoudig moet houden. Dus ruime bochten, moeilijke paadjes overslaan en ff zelf met de hand doen en toch langs de robot een balkje ( 3a4 cm ) maken, zodat de mestrobot niet in de melkrobot kan lopen.( JOZ )
paul1
@wenters
misschien was jij wel testbedrijf
wenters
@jan w
Klopt, er zijn ook genoeg bedrijven waar ie goed loopt. Monteur en ik hebgen er wel alles aan gedaan om hem goed te laten functioneren. Maar helaas functioneerde het bij ons niet.
rayontario
Volgens mij is de beste optie alles via Schippers bestellen alles kan op termijn order dus gewoon iedere maand de vaste hoeveelheid reinigingsmiddel en overige zaken en via de website bestel je de overige dagelijkse dingen en dit allemaal voor de LAAGSTE PRIJS van NEDERLAND wat willen wij nog meer als veehouders en met een prima kwaliteit en service.
Daarnaast hier in Noord nederland nog een aantal perfecte adviseurs rond lopen die duidelijk meerwaarde geven op ons bedrijf zeker in het kader rondom kalveropfok en transitie met de KetoProtect
Zat vorige week mooie bijlage bij de Veeteelt
jan w
Ik kan je gerust stellen, dat de ketoprotect niet werk bij koeien met slepende melkziekte. Het enigste wat je krijgt is dat je pensverzuring in de hand werkt.
meelezer10
Best @jan w dat bedrijf met de LAAGSTE PRIJS van NEDERLAND en die perfecte adviseurs weet het even niet meer.
david2
He hier ook rayontario toch loopjongen van schippers staat ook bij het topic over brecalsan...
avondrood
Kan iemand mij een goed alternatief geven voor Brecalsan. FF geeft zelf dolakal als alternatief. Ben ik zelf geen voorstander van. Wat wel.?????
jan w
Zou geen dolokalk doen, dit gaat een reactie aan met de mest, waardoor er N uit de mest verdwijnt. Zelf zou ik natuurlijk de voorkeur geven aan desical, maar lavameel kan ook goed. Werkt alleen wat minder ter voorkoming van bacterien . ( uiergezondheid)
rayontario
Dolokal verschraalt duidelijk de spenen ik zou voor een verzorgende boxpoeder gaan met anti bacteriele werking Ges Dry, Optical of Golddust zijn goede mogelijkheden en zijn in big bag en zelfs in zakgoed verkrijkbaar
Hansel
Waar kan ik dat bestellen?
rayontario
@Hansel
Google maar even op golddust boxstrooisel dan vind je wel een leverancier die dit leverd
wenters
@rayontario
Als jij alles bij schippers besteld weet je vast hoeveel een pallet of bigbag Golddust kost.
Kan je me dat vertellen?
+1
jan w
@Hansel
Bij langwerden veevoeders in Hengelo hebben ze de desical, kost dacht ik iets onder de 300 euro, naar ik meen. Desical is betrouwbaar
jan w
Er gaan geruchten dat komende herfst weer een nieuw type van Lely op de markt komt. De Lely A5? Zijn er meer prikkers die hier over gehoord hebben.
melk-t
Het zal toch niet waar zijn, dat ze al weer met een nieuwe komen???
+1
oldhuus
Allemaal weer inruilen die A4's, er is een verbeterde versie.
wenters
@oldhuus
Hatseflats.....Laat de kassa van meneer Lely maar rinkelen........!
oldhuus
@wenters
Van plaats 380 naar 187 naar 111 (2011) naar 82 (2013) waar zal ie dit jaar staan??
melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/49629/
wenters
@oldhuus
Ik wil het niet eens weten.....+223% tis haast te zot voor woorden.....
jan is hobbyboer
Quote:
@wenters: enters - 1 uur geleden

@oldhuus
Ik wil het niet eens weten.....+223% tis haast te zot voor woorden.....

jaloers? Niemand hoeft toch zo'n robot te kopen, blijkbaar is het een goed ondernemer.
wenters
@jan is hobbyboer
Jaloers...? Zal niet met hem willen ruilen. Vind het gewoon buiten proportioneel, maar dat
is mijn mening.
-1
jan is hobbyboer
@wenters
vergeet niet dat de meeste boeren ook miljonair zijn en nauwelijks belasting betalen en wel veel subsidie opstrijken. Dat maakt gewone burgers ook wel eens jaloers.

Trouwens als jij de loterij wint en 20 miljoen pakt geef je dan ook 18 miljoen weg, dat is nl. ook buitenproportioneel, die laatste 2 kun je ook makkelijk de rest van je leven mee doorkomen. Laat me niet lachen, geloof er nix van.
paul1
@jan is hobbyboer

de meeste burgers willen ook niet de uren maken die een boer maakt.
+1
wenters
@jan is hobbyboer
Daarom doe ik bij voorbaat niet mee aan een loterij! Sommigen zien rijkdom graag in
getalletjes op de rekening. Ik ben blij met de rijkdom die ik om me heen zie (het bedrijf,
de grond etc)
wenters
Audi mag wel gaan oppassen, Lely haalt dadelijk de A8 nog in......
jurian lier
Hoe denken jullie nu over de bezorging van boerderij benodigdheden?

Waar gaat de voorkeur naar uit?

iedere zoveel weken een bezorgdienst

of liever alles via internet bestellen

Hoor het graag met motivatie.

Danku
hookwood
@jurian lier Tja bezorging... Hier komt Agib en Herman de Haan om de zoveel weken. Vind ik wel makkelijk. En anders rijden we even naar de Kuper. Hebben natuurlijk geen reserve onderdelen van Fullwood maar die haal ik dan wel een keer in Staphorst. Scheelt dat we niet zo ver weg zitten.

Kan me voorstellen dat jullie nu wel wat omzet mislopen doordat jullie nu zelf geen bezorging meer doen. Maar daar ook geen kosten meer voor maken....

Online doe ik ook wel maar dat vind ik bij de meeste webshops te veel gedoe om dingen te vinden.
sjoerd de melker
Zoeken op bestel site's wordt steeds gemakkelijker en de generatie die niet vlotjes met internet overweg kan wordt stees kleiner.
Van internet gaat een bezorger het niet meer winnen ben ik bank
david2
@sjoerd de melker hier wint de bezorger (goedkoper) het van Schippers en de Boer, komt om de 3 weken en heb je wat met spoed nodig komt hij het brengen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely en erf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
68
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
18
TREFWOORDEN