Video varkensschuur wordt melkveestal

Strengere varkenswetgeving zette het gemengde bedrijf van Hein en Jolanda van Loon uit Lithoijen (NB) klem. Een nieuwe varkensschuur kon alleen als ze voltijd varkenshouder werden. Een nieuwe melkveestal alleen na bouwblokvergroting, die niet kwam. De oplossing: de varkensstal ombouwen en zo plek voor 200 koeien creëren. De koeien worden inmiddels gemolken door melkrobots van DeLaval en gevoerd met een TKS-voerrobot.

Deel dit topic

Reacties

hookwood
Creatieve oplossing!
verbi
Vooral voor werkgemak gekozen.Vraag me wel af wat al die automatisering kost per geleverde kg melk.
oldhuus
Mooie stal, ik vraag me wel af zo met de dichte vloeren wat het prijsverschil met een nieuwe stal was, maar dat was dan helaas ook geen optie ivm bouwblok, prima oplossing zo.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , delaval , robot , schuur en voerrobot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0