Studieclub #Watervoeren pakt de draad weer op

Ik wil het Watervoeren draadje weer op pakken. Hoe gaat het nu in de praktijk??.

We hebben nog een uitnodiging staan om middag/avond te organiseren bij Joop Roorda om met eigen oden te zien hoe het in de praktijk werkt bij @Roorda J, Joop wanneer schikt het jou het beste?. Het lijkt mij het mooiste om dat een keer op een zaterdagmiddag te organiseren. Wat vind je van 3 of 10 mei??. Of is dan iedereen zijn gras (wat natter :)) aan het inkuilen??



Deel dit topic

Reacties

+2
gezienus
Na 10 mei is geloof ik nog beter dan Is zéker graskuilen en maisland aan dé kant .inkuilen zit denk ik eind april mei te denken maar hoe is het weer dan ? Of Doe het op een avond will er graag deze keer wel Bij wezen
MTSTAMMINGA
Ja de zaterdagmiddag lijkt me wel een goed idee
Het weer bepaalt wanneer wij kuilen en wanneer dat is ?
+3
meelezer10
Vandaag belde qlip voor controle. Ze wilde een afspraak maken voor dinsdag. Ik stemde daar mee in mits dat ik geen gras hoefde te maaien. Dat was ook oke ik kon tot twee werkdagen van te voren afbellen. Belde ik later af dan kon ik een boete krijgen. Toen vatte ze het nog even samen ik kon vrijdag de controle voor dinsdag afbellen.
Hier in nederland kunnen ze het weer nog geen twee dagen vooruit vorspellen laat staan 4 dagen. Ik heb maar vriendelijk mede gedeeld dat ze over drie weken terug moet bellen.
milkman1
Voert Joop dan nog kuil dan? Is ie nog niet aan het stalvoeren? Eerst maar even informeren anders wordt het vast volgend stalseizoen.
+5
cs-agrar
Zou mooi zijn als er ook wat volk op af kan komen, zoals Gezienus zegt, na 10mei kan wel eens beter zijn.
de hoef
Quote:
@cs-agrar: Zou mooi zijn als er ook wat volk op af kan komen,
dan kun je het beter in de bewoonde wereld houden.vind het wel intresant maar om daar voor naar friesland te reiden gaat me net te ver
+2
MTSTAMMINGA
Sommige prikkers zijn er zelf voor na Denemarken geweest @de hoef

Je vrouw is ook het buurmeisje van vroeger ?? 😄 😄
+3
de hoef
Quote:
@MTSTAMMINGA: Je vrouw is ook het buurmeisje van vroeger ??
nee kars niet mijn buurmeisje komt een paar dorpen verder vandaan .maar niks te min over m,n buurmeisjes had ook gekund .die zijn inmidels alle bij weer single
misschien iets voor jou kars,kom je gelijk met je watervoer vrienden effe op de koffie.kun je gelijk zien hoe het niet moet maar wel kan
MTSTAMMINGA
@de hoef
Alls die oude buurmeisjes net als jou Friesland te ver vinden kan ik me beter de moeite besparen 😞 😞
+1
de hoef
@MTSTAMMINGA
je moet altijd eerst het voorbeeld geven kars
ricardo
@MTSTAMMINGA
Denk dat Hoef niet zon reiziger is Karst laat ook zn vrouw alleen op vakantie naar Drenthe gaan.
+1
MTSTAMMINGA
@ricardo
Morgen eerste maar even Brabant aan de Gracht bekijken 😄 😄
de hoef
@ricardo
wie zijn vrouw lief heeft blijft thuis
+1
meelezer10
@de hoef
kun je niet slaapen zonder de vrouw @dehoef
+1
gezienus
Mocht er meer belangstelling wezen maak het dan vroeg in de midaag desnoods om 12 uur tot 3 moet toch 1,5 a 2 uur rijden en dat willen mischien welmeer prikkers laat CO dan voor een hamburger /dönertent zorgen hij heeft vast wel conecties

kan ook een mooi begin wezen van een prikkersdag ?
Farmer_
1,5-2uur? waar zit die dan?
+1
hookwood
Bij Grou
gezienus
@hookwood Dat ligt tóch bij Leeuwarden
Voer jíj Nog water door je voer JR
hookwood
@gezienusligt idd onder Leeuwarden. Ik heb nog water in de mengwagen, maar daar stop ik binnenkort mee. Deze week gaan de koeien naar buiten en dan krijgen ze enkel nog wat mais bijgevoerd.
+5
ROORDA J
Hallo,Prikkers.Het lijkt mij verstandig om het te verplaatsen na de eerste snede.De koeien krijgen dagelijks al een wagen vers gras bij gevoerd en het te voeren rantsoen is al met meer dan de helft gehalveerd en de vaste regelmaat is er ook wat uit.Na de eerste snede gaan we over dag weiden en wordt er binnen dan een gemengd rantsoen gevoerd waar bij ik even moet bekijken of dat dan ook representatief kan zijn voor een excursie.dat zou dan eind mei of juni kunnen zijn.Ook wel een mooie tijd.wordt vervolgd.
Zeerserieuzeboer
Kortom het watervoeren in Nederland was slechts een kort leven beschoren.
+2
Petro Pelgrum
Ik ken er een aantal in Ned. die TMR voeren die het nog steeds doen en met succes.
Het gaat niet om het Water voeren, maar compact maken.
cs-agrar
Hoe bevalt de vroege weiders dit jaar het "watervoeren"?
meelezer10
Gevoelig onderwerp cs. De vroege weiders zullen minder problemen hebben dan diegenen die het water opslaan in de sleufslio. Daar zit je heel de winter mee opgescheept.
spotmelker
Gezien mijn ervaring van afgelopen winter met 1e snee gras < 20% ds valt dat mee meelezer. Goed van gemolken en 0 broei. Wel laten hakselen, anders durf ik 't ook niet weer te doen.
mlkvhoudr
Sinds gisteren lopen ze weer binnen hier geen ontkomen aan, het is kletsnat in het land
hookwood
Hier blijven ze nu 's nachts weer binnen en weer wat kuil er bij. Lopen gelukkig op een hoog stuk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , roorda en watervoeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN