Gra(a)sMelk zonder krachtvoer en antibiotica

Afgelopen dinsdag heeft Pure Graze op het melkveebedrijf van Jaring Brunia in Raerd (FR), de aftrap gegeven om zuivelproducten op de markt te gaan zetten van koeien die alleen vers gras vreten. Bij de productie van deze melk wordt geen kunstmest, krachtvoer en antibiotica gebruikt.

Deel dit topic

Reacties

-1
aldert
Arme koeien,dan hebben ze toch last van een flinke onbalans.
Petro Pelgrum
Ik wens ze veel succes.😄
Todi
Mensen die dit organiseren en doen moeten ze aan alleen maar aardappels eten zetten.
hofmiddelburg
Wel ongespoten aardappels.
Petro Pelgrum
Een koe die alleen gras eet zal ook wel eens ziek zijn.
Als zo`n koe koorts heeft wordt die dan afgeschoten? want anders vind ik dit dierenverwaarlozing.
spotmelker
Reken maar dat die koeien ander gras(sen) eten dan het "turbogras" op de gemiddelde melkveebedrijven. Dat ziek zijn door gras zal wel meevallen. Ingekuild gras heeft een hogere passagesnelheid dan wanneer datzelfde gras geweid wordt. Door de intensievere beweging blijven ze ook wat makkelijker gezond, zijn net mensen.
pruts
Dus bij elk griepje zit je zelf ook aan de antibiotica
hofmiddelburg
Nee, natuurlijk niet, maar wel bij een ernstige ontsteking.
hofmiddelburg
Er is helemaal niks mee om een andere markt te proberen, alleen lijkt het bij de consument zo, dat gangbare melk ongezonder en milieu onvriendelijker is.
In het artikel staat dat er geen antibiotica wordt gebruikt voor de producten.
Wij leveren toch ook melk zonder antibiotica.
En helemaal geen antibiotica bij zieke dieren gebruiken is toch dierenmishandeling? Bij mensen gebruiken ze toch ook antibiotica?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , gras , koeien , melk , krachtvoer , voer , antibiotica , kunstmest , melkveebedrijf en pure graze geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0