Illustratie van: jaeger

Dieselolie tanks (kiwa)

Wie weet goedkope tanks te koop .

Vanmorgen las ik onderstaand stukje ,en moeten we er toch aan geloven.

Nieuwe eisen aan dieseltanks

Geplaatst op maandag 14-04-2014

Ruim 3.000 dieseltanks op boerenerven voldoen met ingang van het nieuwe jaar niet aan de nieuwste eisen.




Dat zegt Gerard Koen van Tolsma Tankbouw in Heerenveen. Met ingang van het nieuwe jaar moeten alle dieseltanks Kiwa-gecertificeerd zijn en moet de pompinstallatie op de tank ook zijn gecertificeerd. Tanks ouder dan 10 jaar moeten worden vervangen.

Tankcertificaat

Vanaf 1 januari 2015 moeten alle tanks zijn voorzien van een tankcertificaat en een installatiecertificaat. Ook moet de tank onder andere zijn uitgerust met een anti-hevelklep en een overvulbeveiliging.

Overtreding

Volgens Koen zijn er veel bedrijven die een dieselolietank met tankcertificaat kunnen leveren, maar slechts een beperkt aantal is gecertificeerd voor het installeren van een dieselolietank. ‘Veel boeren weten dit niet, maar als ze in 2015 een milieuambtenaar op bezoek krijgen, en ze hebben het niet voor elkaar, zijn ze in overtreding.’ Een nieuwe tank van 3.000 liter kost ongeveer 2.000 tot 4.000 euro.

Tekst: Mascha Scharenborg

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
Worden die milieuambtenaren ook KIWA gecertificeerd? Er moet toch ook een mangat opzitten waarvoor niemand en zeker desbetreffende ambtenaar niet bevoegd is om daardoor te kruipen....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dieselolie en heerenveen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
8
TREFWOORDEN