Drink geen rauwe melk

De consumptie van rauwe melk is een risico voor de volksgezondheid. Er zijn onvoldoende wetenschappelijke bewijzen dat rauwe melk een gezondheidsbevorderende werking heeft binnen een gezonde en evenwichtige voeding. 

Deel dit topic

Reacties

+7
Boerenverstand
Dit is lachen 😄 Ik zou ook zeggen: drink vooral bestraalde en chemisch behandelde melk die je buiten de koelkast minstens een jaar goed kunt houden... dat is pas echt gezond! 😄 kijken wie het langste leeft 😉
hookwood
Bestralen en chemische behandeling van melk? Dat bedenk je zelf zeker?
+10
pieter wer
Ik drink mijn hele leven (45 jaar)elke dag al rauwe melk van onze eigen koeien .ik zeg altijd als ik mijn eigen melk niet meer durf te drinken dan stop ik met het melken van koeien.
+1
casev
Mensen hebben tegenwoordig amper meer een idee hoe voedsel hoort te smaken.

Voorverpakte groente uit de diepvriezer, fruit uit een pak sap, kiloknallers vlees opgevuld met water, en plakjes kaas die meer naar plastic smaakt dan naar kaas. Om over lang houdbare melk maar niet te spreken...

Voor mij geldt het zelfde als Pieter hier zegt: de dag dat ik mijn eigen melk niet meer durf te drinken stop ik.
+2
spotmelker
Je weet dat dat soort instellingen altijd adviseren alles steriel te consumeren. Staat alleen in schril contrast met al die gezonde mensen die vroeger als kind wel eens een konijnenkeutel of halve zandbak geconsumeerd hebben.
cloggie
Hahahaha, ja, hier in Canada word men ook panisch als je vermeld dat je rauwe melk drinkt. De CFIA (Canadian Food Inspection Agency) hier is totaal gehersenspoeld en rauwe melk is officieel niet te kopen/krijgen. En je hebt een giga boete aan je broek als je het zelfs ook maar weg durft te geven.
Achterlijk en dwaas in mijn ogen.
Jammer dat veel mensen zich zo kortzichtig opstellen en hun oor laten hangen naar wat een stel bureauridders meldden.
paul1
Zo bouw je ook geen weerstand op, als je alleen maar dingen eet die steriel zijn....
George
Wij hebben natuurlijk ook vaak melk gebruikt van eigen koeien. Maar hier werd de melk altijd eerst gekookt. Schijnbaar werd dat vroeger hier aangeraden om eerst de melk te koken voor gebruik.
casev
Als je de rauwe melk gaat koken, kan je de melk net zo goed uit de supermarkt halen. Die smaakt dan nog beter....
paul1
Ja, en je krijgt zo`n vieze vel erop... bah
jan w
@paul1
Koffie, koffie, koffie met vel!!
+2
oldhuus
Die bewaren voor de vertegenwoordigers.
tukker12
Vroeger werd de melk gekookt omdat er toen nog veel TBC bij de koeien voor kwam, en om het risico van besmetting door rauwe melk te voorkomen werd het toen gekookt, maar TBC bij koeien komt nu niet meer voor dus kunnen we rustig rauwe melk drinken
jan w
Alles moet zo hygienisch mogelijk. Straks hebben de mensen hun maag van streek en komen ze aan de ....... Als ze in Belgie een patatje eten.
oldhuus
Als de koeien geen tbc, q koorts of salmonella hebben moet het geen kwaad kunnen.
+1
hans van toos
Afgelopen zaterdag een heuse boeren bootcamp gehouden op de van Soestfarm omdat de plaatselijke sportschoolhouder het een leuk idee vond.Natuurlijk vonden wij dat ook en hebben daarin meegedacht en volle melk uit de tank geserveerd aan de kritische burger waaronder dietisten,voedingdeskundigen en fysiotherapeuten meededen.Een beetje agrarische reclame is nooit weg!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , gezondheid , rauwe melk en volksgezondheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1