4

Waarom melkveehouders geen dierrechten en andere sectoren wel??

Zij hebben ijzersterk plan gemaakt, zegt @sharon_dijksma bij #ZLTO in Wanroij.

Bron Annemieke van Dongen:

Deel dit topic

Reacties

En daagde de intensieve sector vervolgens uit zelf maar eens met een goed plan te komen!
Dierrechten lost totaal geen problemen op in onze sector en biedt geen kansen voor de toekomst.
Ja een ijzersterk plan en toen ging de derogatie naar beneden en het aandeel grasland moest 80% worden. Als ze dit met koerechten hadden kunnen voorkomen vind ik het door de sector gemaakte plan slecht. Zeker gezien de huidige druk op de melkprijs door een groter aanbod.
Dijksma verdedigt derogatie-akkoord

Het bereiken van een derogatie-akkoord met Brussel was ‘vechten tegen de berg op.’ De Europese Commissie wilde aanvankelijk voor heel Nederland een norm van 230 kilo nitraat per hectare.

Dat legde staatssecretaris Sharon Dijksma gisteravond uit aan een zaal met 250 kritische Brabantse boeren. In Wanroij ging ze uitvoerig in gesprek met leden van Oost-Brabantse ZLTO-afdelingen.

Geen versoepelingen
De bewindsvrouw maakte de zaal duidelijk dat er de komende weken geen versoepelingen zijn binnen te halen in Brussel. ‘Realiseer je wel dat we de derogatie nog niet binnen hebben.’

Ze benadrukte dat alle andere EU-lidstaten op 23 april in het Nitraatcomité met de Nederlandse derogatie moeten instemmen. Volgens haar is dat geen vanzelfsprekendheid, met name omdat Nederland de afspraken uit het vorige Nitraatactieplan niet heeft waargemaakt.

Knelgevallenregeling
De enige toezegging die Dijksma voor de aanwezigen op zak had, was de belofte dat ze zich sterk maakt om snel met een adequate knelgevallenregeling te komen. Ook gaat de POR-regeling weer open voor varkens- en pluimveehouders.

Duidelijkheid over de details van beide regelingen gaf de staatssecretaris niet. Ze maakte duidelijk dat ze daarover in gesprek gaat met onder meer LTO Nederland.

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkveehouders , zlto , dierrechten en dijksma geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1