Vergaande specialisatie en low budget op open dag

Het melkveebedrijf van de familie Boerkamp uit Olst groeide in een jaar tijd van 130 naar 300 koeien. Daartoe werd het voeren, het landwerk en de jongveeopfok uitbesteed. Op het bedrijf verrezen een low budget stal en melkstal. Een melkbeurt duurt twee keer daags vier uren in de 2 x 10 stands opklapbare Mobistar-swingover van Dairymaster.

Deel dit topic

Reacties

ricardo
Lijkt me wel leuk om zaterdag even te gaan kijken, kan de keuze van de melkstal niet echt snappen zal wel twijfelen over in de toekomst robots, anders schaf je niet een melkstal aan met zo weinig capaciteit lijkt me.
Kenijor
Als je met personeel gaat werken, ken je beter een goedkopere melkstal nemen die uren maakt ipv een dure melkstal met hoge capaciteit.
+2
jan is hobbyboer
Personeel zal wel nodig zijn, 300 koeien met pa en zoon lijkt me geen lolletje, maar zo langzamerhand wel typisch Nederlands, je bent al 56 uur per week aan het melken, ik kan me toch een leukere invulling van het leven voorstellen. Wat een gekte, ik zou minimaal 2 a 3 man personeel erbij nemen. Mijn buurman heeft er 150 met paar robots en volgens mij is die al druk genoeg (incl. pa en rest van gezin).
tencate
Als buren in tijdnooit zit Dan kun je even helpen
+4
jg
Zonder grondaankoop is uitbreiding in de melkveehouderij spotgoedkoop. Dit is de reden dat er verdere beperking kwa grondgebonden produktie komen. Voor de zomer komt Dijksma met wetgeving. Eerst voldoende grond opgeven bij de gecombineerde opgave, dan melkkoeien houden.
gezienus
Quote:
@: Eerst voldoende grond opgeven bij de gecombineerde opgave,

Jg. Geen grond niet bouwen of heb je ook je mestafzet goed geregeld
Hansel
Bronvermelding aub.
jg
OA op nieuweoogst wordt gesproken over verdere beperkingen.
+1
Coen
Het zou een hele goede zaak zijn 😄 ruwvoer van en mestafzet op minimaal 80% eigen grond, vast areaal behorend bij bedrijf, differentiatie op basis van eigen vakmanschap (efficiente ruwvoerproductie en mineralenmanagement) blijft dan mogelijk.

zoals het op dit moment gaat zullen we als melkveehouderijsector snel de intensieve veehouderij achterna gaan 😞
mlkvhoudr
Coen ik hoor nu al verhalen dat er boeren koeien gaan opstallen vanwege het beleid van mevrouw dijksma, haar verder aanmoedigen lijkt me dus niet persee een goed idee.
jg
Mee eens Coen, Een stalletje bouwen voor ca 3500 euro vergt een investering van 0,35 euro per kilo melk. Grond bij 60000 euro ca 3,5 euro per kilo melk. Dan is de keuze snel gemaakt.
+1
ricardo
Als je met dergelijke grote het landwerk door je buurman laat doen(of loon werker) het jongvee naar de opfokker en een snel melksysteem heb je een leven als een burgemeester Jan de hobby boer! .
jan is hobbyboer
Ik denk dat er weinig burgemeesters dit leven willen. Ik ben geen burgemeester, en melken van koeien is mijn hobby, maar als ik 4-8 uur per dag in zo'n melkput zou moeten staan zocht ik snel wat anders.
ricardo
Daarom schreef ik ook met een snel melksysteem, je kan ook 150 koeien per uur melken.
+1
MTSTAMMINGA
Burgemeester is geen leven ,altijd dat gezeur van een andere aan het hooft die zijn zin niet krijgt 😞 Omdat de wet het niet toelaat 😞

Een koe kun je van winnen soms 😄
huub
2 daags 1 uur melktijd besparen is 730 uur per jaar, €20/uur. €14,600/per jaar, melkinstallatie kost 15% rente afschrijving en onderhoud, kan je bijna een ton extra voor investeren..
mts Postma
Vorig jaar verloor ik het van een koe had ik been kapot karst
ricardo
Had meer het idee dat je tegen ijzer aan kwam ben ik verkeerd ingelicht?
oldhuus
Ik lees, een gebruikte 2x10 swingover inclusief verbouwing 75.000 euro.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's open dag , stal , koeien , melkstal , jongveeopfok , swingover , melkveebedrijf en dairymaster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1