Slachtkoeien weer meer waard

De wereldwijde voorspellingen over prijshoudend rundvlees blijven positief, ondanks de prijsdalingen van het afgelopen jaar. Op de (bescheiden) veemarkt van Bunnik werd maandag 5-10 eurocent per kilo geslacht meer betaald over de hele linie. Gezien de prijzen die in de jaren voor het topjaar 2012 werden betaald zijn de huidige rundvleesprijzen nog steeds relatief hoog.

Met het nieuwe quotumjaar in zicht blijft het aanbod van slachtvee onder druk staan, aangezien de melkveehouderij in Europa zich voorbereid op het quotumloze tijdperk en de sector de melkproductie bij het huidige melkprijsniveau zal willen uitbreiden (Foto: slachterij Beernink).

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien , veemarkt , europa , melkproductie , rundvlees , 2012 , slachtkoeien , slacht en vleesprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0