Nieuwe #emissiearme vloer met diagonale sleuven

De nieuwe vloer bevat diagonale sleuven die lopen van de buitenzijde van het vloerelement naar het midden. Hier eindigen de sleuven in een kettinggoot van 50 mm die dwars over het vloerelement loopt (zie foto).
cementenbeton.nl/images/stories/…
De vloer is volledig vlak gelegd en heeft geen afschot. Wel is de diepte van de diagonale sleuf wisselend. Aan de buitenzijde van het rooster is deze 8 mm diep en in het midden bij de kettinggoot 25 mm. Ook bevat de vloer een profiel van kleine wybertjes. Urine stroomt via dit profiel naar de diagonale sleuf en belandt in de kettinggoot. Via gaten in deze goot loopt de urine in de onderliggende kelder.
cementenbeton.nl/images/stories/…
Als het buizensysteem verstopt zou raken, is dit volgens Patrick Moeken van Zeus Beton eenvoudig te verhelpen door water met hoge druk door de gaten in de kettinggoot te spuiten.

Deel dit topic

Reacties

pa
Wat een onzin!! Je moet natuurlijk wel wat verzinnen om de discussie aan de gang te houden. Dat dan weer wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , stalvloer , emissiearm , roostervloer en rooster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
2